Havermout pannenkoekjes met peren compote

6

We zitten zo lekker in de ontbijtstemming de laatste week! Mijn boekje Natuurlijk ontbijten! is nu echt verschenen en het is een gigantisch succes! Ik ben zo snel door de gedrukte oplage heen gegaan, dat ik zeer serieus aan het nadenken ben over bijdrukken. Deze week lanceerde ik ook het Ebook Natuurlijk ontbijten!dat natuurlijk via mijn blog te koop is. Maar omdat ik nog niet klaar was met lekkere ontbijtjes, en er eigenlijk nog zoveel variaties in mijn hoofd zitten die allemaal niet in het boekje pasten, ga ik hier op mijn blog gewoon nog even verder met inspiratie delen! Pannenkoeken zijn zo’n heerlijke luxe op de dagen dat je wat meer tijd hebt, bijvoorbeeld in het weekend. En je kunt van zoveel meelsoorten pannenkoeken bakken! Zeker nu de herfst echt zijn intrede gedaan heeft in ons land, verlang ik steeds vaker naar een warm ontbijt, en deze havermout pannenkoekjes met peren compote zijn dan ook echt een comfort food ontbijtje.

Havermout pannenkoekjes

Peren zijn er weer in overvloed en zijn een heerlijke zoete toevoeging aan de havermout pannenkoekjes. Zijn je peren al rijp, dan kun je ze zo tot compote prakken, maar het is natuurlijk het lekkerste om de perencompote warm over de pannenkoeken te doen. Want als het dan zo koud, guur en nat buiten is, dan kun je er maar beter voor zorgen dat je jezelf trakteert op een warm ontbijtje. Dus nu lekker pannenkoeken bakken, laat die herfst maar komen!

Havermout pannenkoekjes

Havermout pannenkoekjes met peren compote

  • 50 gr havermout
  • 50 gr boekweitmeel
  • 100 ml amandelmelk, ongezoet
  • 2 eieren
  • 1 vanillestokje
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 peren
  • 1 tl kaneel
  • handje walnoten
  • kokosolie

Bereiden: Doe de havermout en het boekweitmeel in een kom en schep goed door. Voeg de amandelmelk toe. Kluts de eieren, voeg toe aan het beslag en roer goed door. Het beslag is inderdaad iets ‘klonterig’ door de stukjes havermout. Schrap het merg uit het vanillestokje en voeg samen met het bakpoeder toe aan het beslag. Nog even goed door scheppen en je kunt gaan bakken. Verhit wat kokosolie in een pan en bak kleine pannenkoekjes. Dit beslag is voldoende voor 6 kleine pannenkoekjes.

Voor de compote: Zijn de peren nog hard, schil ze dan eerst en kook ze 1 a 2 minuten in een klein laagje water. Laat even afkoelen na het koken en prak dan tot een compote. Voeg de kaneel toe, roer deze door de compote en voeg als laatste een handje gehakte walnoten toe. Zijn de peren al rijp, prak ze dan tot compote, doe even in een steelpannetje om de compote te verwarmen. Daarna de kaneel en walnoten erdoor en serveer warm op de pannenkoekjes.

Havermout pannenkoekjes

Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg Mind Your Feed op Twitter | Facebook |Bloglovin | Instagram

 

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

6 reacties

  1. Superlekker! Mijn dochter is er gek op. In de plaats van perencompote heb ik er in schijfjes gesneden peer er mee ingebakken. Volgende keer probeer ik er stijfgeklopt eiwit erdoor te mengen om er american pancakes met bosbessen van te maken. Bedankt voor de lekkere receptjes op je blog!

  2. Oooh veel te lekker zeg!
    Maar juist met het koude weer (wat er ongetwijfeld een keer aan gaat komen) is dit ontbijtje niet te versmaden.
    Bedankt voor je goede ideeën. 😀

  3. ik heb ze vanavond gegeten en wat waren ze heerlijk! Dank je voor het lekker recept. Ik had er zelf nog wat kokos bij gedaan, mjum mjum!

    Lieve groet,
    Bianca

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.