X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
abrikozen havermout crumble

Abrikozen havermout crumble met blauwe bessen

6
By Mind Your Feed on 5 juli 2020 Ontbijt

Goedemorgen deze morgen! Het is weekend, het is zondag en het is feest in huize MYF. Mijn jongste dochter Lise wordt vandaag 8 jaar dus we vieren groot feest! Zondag is meestal de dag waarop ik heerlijk uitslaap, maar dat zit er natuurlijk vandaag niet in met een ongeduldige jarige die niet kan wachten op haar cadeautjes. Ze is 8 jaar geleden om 10.47 geboren dus ik heb haar gezegd dat ik haar dan pas kom feliciteren…. maar dat werd niet geaccepteerd, haha! Dan maar vroeg opstaan en een heerlijk feest ontbijt klaar maken. Met verse croissantjes, sap en deze heerlijke abrikozen havermout crumble met blauwe bessen. De slingers hangen in de woonkamer, laat haar verjaardag maar beginnen!

Mijn hemel, waar blijft de tijd… Mijn jongste dochter gewoon al 8 jaar. De oudste wordt dit jaar ook alweer 10. Ik heb gewoon echt wel grote meiden in huis… Vandaag is het groot feest en Lise stuitert al dagen door het huis. Ze kon niet wachten tot haar verjaardag en vandaag is het dan eindelijk zo ver. Ik weet ook nog wel hoe dat voelde, dat toeleven naar je verjaardag en avonden niet kunnen slapen omdat je zo nieuwsgierig bent naar de cadeautjes die je gaat krijgen… heerlijk om dat zo weer te zien!

De zondagen hier in huis zijn altijd voor uitgebreide ontbijtsessies. En nu ik vandaag zeker weten niet mág uitslapen van Lise, heb ik wel alle tijd om een heerlijk ontbijtfeest in elkaar te zetten. Mijn fruitschaal is in deze maanden gevuld met heerlijk zomerfruit en zo kwam ik op het idee om een abrikozen havermout crumble klaar te maken. Het is niet alleen Lises verjaardagsfeestje natuurlijk, het is voor mij ook feest omdat ik alweer 8 jaar haar moeder ben! En verwenontbijtje hoort er dan wel bij!

Een crumble vind ik altijd zo genieten. Warm fruit, warme knapperige havermout on top, beetje kwark of yoghurt ernaast. Je zou deze abrikozen havermout crumble ook als nagerecht kunnen serveren trouwens. Of er ander zomerfruit voor kunnen gebruiken, je kunt er alle kanten mee op. Ik ga nu genieten van een heerlijk ontbijt en een hele fijne gezellige feestdag! Fijne zondag voor jou ook!

abrikozen havermout crumble

Abrikozen havermout crumble met blauwe bessen

Voor 2 ontbijtjes:

  • 2 abrikozen
  • 50 gr blauwe bessen
  • 4 el havermout
  • 2 el amandelmeel
  • 2 el kokosolie
  • 1 el honing
  • 1 tl kaneel
  • Griekse yoghurt of kwark

Nodig: klein ovenschaaltje, mengkom

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. 

Ontpit de abrikozen en snij deze in fijne blokjes. Doe de abrikozenstukjes in de mengkom en voeg de blauwe bessen toe. Schep even goed om en leg het fruit dan op de bodem van het ovenschaaltje.

Maak de kom even schoon – of pak een nieuwe – en doe hier nu de havermout, het amandelmeel, de kokosolie en de honing en kaneel in. Je zou de boter of olie even kunnen laten smelten, maar de temperatuur van je handen is waarschijnlijk warm genoeg om de boter te kunnen kneden. Gebruik die handen dan ook om de crumble te maken, kneed alles door elkaar totdat er een kruimelig deeg ontstaat.

Schep de havermout crumble op het fruit en schuif het schaaltje nu voor 20 minuten de voorverwarmde oven in. Als er een mooi bruin korstje op de abrikozen havermout crumble is gekomen, is je ontbijtje klaar. 

Maak af met wat poedersuiker – optioneel! – en Griekse yoghurt of kwark.

abrikozen havermout crumble
abrikozen havermout crumble

Ga jij aan de slag met dit recept voor abrikozen havermout crumble met blauwe bessen? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

Foto’s door Renske van Buren

abrikozen abrikozen crumble feest havermout havermout crumble havermout ontbijt havermout ontbijtrecepten verwenontbijt
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleWeekmenu #138 Makkelijke maaltijden
Next Article Oosterse roerbak kip en broccoli
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Chia pudding met blauwe bessen

Turkse eieren

Omelet rolletjes met zalm

6 reacties

  1. Jolanda on 5 juli 2020 11:14

    Van harte gefeliciteerd met je dochter haar verjaardag maak er een onvergetelijke dag van
    Zou het ook met ander fruit kunnen ipv Abrikozen? Deze heb ik helaas niet in huis
    Alvast bedankt voor je antwoord

    Reply
    • Mind Your Feed on 5 juli 2020 12:35

      Dank je wel! Dat gaat zeker wel lukken, vanmiddag groot feest!
      Je kunt zeker ander (zomer) fruit gebruiken, kijk wat je hebt liggen! Crumble on top en smullen maar!

      Reply
    • Gea Breuer on 5 juli 2020 12:38

      Van harte gefeliciteerd met je jongste dochter!!
      Lijkt me een heerlijk ontbijtje, binnenkort komt deze hier op tafel!

      Reply
      • Mind Your Feed on 14 juli 2020 16:38

        Nog hartstikke bedankt! We hebben een heerlijke verjaardag gehad! Inmiddels al gesmuld van dit ontbijt?

        Reply
        • Sjoukje on 15 juli 2020 09:45

          Op zoek naar een lekker ontbijtje was dit de eerste die ik tegenkwam en laat ik nu net abrikozen en blauwe bessen hebben liggen…
          Ik heb de kokosolie vervangen door floraplant roomboter.
          Het was heerlijk! Bedankt voor de inspiratie!

          Reply
          • Mind Your Feed on 15 juli 2020 11:38

            Heel graag gedaan! Wat heerlijk dat je ervan hebt genoten, en fijn dat het ook gelukt is met de plantaardige boter. Je kunt volop variëren natuurlijk met het fruit!

Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.