X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
havermout yoghurt, makkelijk en gezond ontbijt recept, overnight oats met yoghurt, banaan, blauwe bessen, walnoten en havermout. Gezonde ontbijtjes

Havermout yoghurt met banaan

21
By Mind Your Feed on 15 januari 2017 Ontbijt

Goedemorgen! Het is weer zondag en volgens mij heb ik er een gewoonte van gemaakt om op deze dag een ontbijt recept met je te delen. Normaal ben ik niet zo van de vaste recepten op vaste dagen, maar de zondag lijkt daar een uitzondering op te zijn. Ik zeg wel steeds dat ik niet zo’n ontbijter ben, maar eigenlijk vind ik het maar wat leuk om nieuwe dingen te bedenken waar ik mijn dag goed mee kan starten. Zoals deze havermout yoghurt met banaan bijvoorbeeld. Dit zou ik elke dag wel willen eten….

havermout yoghurt

En dat kan ook, want voor dit ontbijtje hoef je eigenlijk niet zo heel veel te doen. Easy peasy dus! En daar hou ik van. Want dat ik niet zo’n ontbijter ben, komt eigenlijk vooral door een tekort aan tijd. In de ochtenden is het hier vaak hectisch aan tafel. Ik smeer boterhammen, vul lunchtrommels, maak tussendoortjes klaar en drink zelf nog snel een glas groene sap. Daarna breng ik de dames naar school en begint mijn werkdag.

havermout yoghurt

Meestal duik ik dan direct de keuken in en sta ik tussendoor al te proeven van de gerechten die ik klaar maak. Een soort verlaat ontbijt dus. Deze maand begon ik met project #backtonormal en een van mijn speerpunten was ook dat ik weer wat meer variatie zou aanbrengen. Een kom warme havermoutpap is echt niks voor mij, daar gruwel ik van. Maar goed ontbijten – en dus niet alleen een glas sap – betekent ook dat ik mijn good old havermout wel weer uit de kast heb gehaald.

havermout yoghurt

Deze havermout yoghurt met banaan is een variatie op de ontelbare manieren waarop ik overnight oats klaar maak. Het is zo simpel dat het eigenlijk geen recept te noemen is. Maar ik kreeg dus laatst een geniale ingeving. Geniaal ja, zo vond ik dat echt! Want ik ben dus wel grote fan van koude havermout ontbijtjes. Normaal maak ik die klaar met plantaardige melk, maar deze keer ging ik aan de slag met Griekse yoghurt. Oh oh, wat is dit goed! Hier kun je natuurlijk ook weer alle kanten mee op, en dat is vooral wat ik de komende tijd ga doen. Variëren dus!

havermout yoghurt

Havermout yoghurt met banaan

Voor 1 ontbijtje:

  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 40 gr havermout
  • 1 rijpe banaan
  • topping naar keuze: banaan, blauwe bessen, walnoten, rozijnen

Nodig: schaaltje, stukje plastic folie

Bereiden: Schenk de yoghurt in een schaaltje. Voeg de havermout hier aan toe en roer goed door. Dek af met een stukje plastic folie en zet overnight in de koelkast. Vind je dat te koud, dan kun je het ook buiten de koelkast een nachtje laten staan.

De volgende ochtend prak je de rijpe banaan en deze voeg je toe aan de havermout yoghurt. Roer goed door en maak dit ontbijtje af met jouw favo topping. Ik ging voor wat walnoten, blauwe bessen en rozijnen.

Enjoy!

havermout yoghurt

Ga je aan de slag met dit recept voor havermout yoghurt met banaan? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

glutenvrij havermout havermout ontbijt havermout ontbijt recepten havermout yoghurt havermout yoghurt recepten ontbijten zonder brood overnight oats overnight oats recepten voedselzandloper
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleWeekmenu 2 #backtonormal makkelijke maaltijden
Next Article Oosterse zalmburger met avocadodressing
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Chia pudding met blauwe bessen

Turkse eieren

Omelet rolletjes met zalm

21 reacties

  1. Kirsten van der Ham-Reijnhoudt on 16 januari 2017 15:15

    Waarom gebruik je Griekse Yoghurt en geen gewone yoghurt of kwark?

    Reply
    • Mind Your Feed on 16 januari 2017 18:23

      Omdat ik Griekse yoghurt heerlijk vind! Maar elke andere yoghurt kan ook hoor!

      Reply
      • Kirsten van der Ham-Reijnhoudt on 17 januari 2017 10:32

        Oké, ik ga het een keer proberen :).

        Reply
  2. Michelle on 16 januari 2017 22:30

    Ik heb net een kommetje gemaakt maar vind het best spannend om het ‘gewoon’ op het aanrecht te laten staan

    Reply
    • Mind Your Feed on 17 januari 2017 10:44

      Ik zou het wel even afdekken hoor, met een dekseltje of wat folie. En in de koelkast kan natuurlijk ook!

      Reply
      • Michelle on 17 januari 2017 16:49

        Dat hebik zeker gedaan: vanwege mijn kat!
        Maar het smaakte prima en op kamertemperatuur is toch wat fijner dan direct uit de koelkast.

        Reply
      • Antje on 18 augustus 2020 21:09

        Erg lekker! Ik heb er nog wat appel en kaneel hij gedaan.

        Reply
        • Mind Your Feed on 4 september 2020 10:53

          Oh, lekker, goede toevoeging!

          Reply
  3. Maike - Kook Gewoon on 23 januari 2017 13:52

    Ik ben sinds een aantal jaar weer dol op havermout! Mijn favoriet is met blauwe bessen (als ze in het seizoen zijn en niet zo duur), amandelen en kokossnippers. En als ik mezelf heel erg wil verwennen met een scheut ahornsiroop..

    Reply
  4. Sabine on 23 januari 2017 17:52

    Ik maak mijn overnight oats 9 van de 10 keer ook met kwark of Griekse yoghurt. Zeker om het mee te nemen als ontbijt naar mijn werk is dat ideaal, omdat het met amandelmelk nog wel eens wil gaan lekken in mijn tas. Hierdoor blijft het wat dikker en dat vind ik eigenlijkook bet wat lekkerder. En inderdaad genoeg variaties. Vanwege nationale pindakaasdag morgen heb ik er net een in de koelkast gezet met mandarijntjes, pindakaas, kaneel en blauwe bessen. Hmmm

    Reply
  5. Dionne on 24 januari 2017 08:57

    Een van mn nieuwe favoriete onbijtjes, heerlijk! Thanks voor al je superlekkere receptjes!

    Reply
  6. Merel - Cotton & Cream on 30 januari 2017 17:14

    Lekkere variatie op een standaard havermoutpap-ontbijtje!

    Reply
  7. Lesley on 2 april 2017 22:05

    Net mijn kommetje turkse yoghurt met havermout in de koelkast gezet. Ben benieuwd morgen. Ik eet meestal of turkse yoghurt of havermout als ontbijt dus leuk om eens te kijken hoe deze combi is.

    Reply
  8. Janneman on 13 augustus 2017 21:48

    Is dat overnight in de koelkast stoppen echt nodig? Ik pak gewoon de ingrediënten die je hierboven opsomt, meng ze en eet meteen. Lekker! Of zie ik dat verkeerd? Enkel wanneer ik wat chiazaadjes toevoeg, dan geef ik die eerst de kans om te zwellen.

    Reply
  9. Greetje P.B on 13 november 2017 10:01

    Ik deed het altijd met volle griekse yoghurt.
    Maar sinds een paar dagen met volle yoghurt.
    Pak een leeg emmertje van de griekse yoghurt.doe daar de helft of meer volle yoghurt in met 5 volle eetlepels havermout zet het voor de nacht in de koelkast.volgende morgen schep ik er 2 eetlepels uit in een kom en doe daar nog gepureerde ananas bij. Smullen maar. Als ik weer trek krijg pak ik weer wat.das mooi als je wat extra maakt.kan je zo weer als gezond tussendoortje weer pakken.

    Reply
  10. Arianne Burgers on 21 juni 2018 10:10

    Gisteravond gemaakt. Ik neem altijd het recept van de muesli, maar was echt aan iets anders toe. Heerlijk was het. Topping van cashewnoten en Kersen. I.p.v. yoghurt heb ik kwark gebruikt. Mijn dag begint goed, bedankt

    Reply
  11. Nico Horvat on 18 februari 2019 18:58

    Ik kook eerst de havermout en doe die samen met Griekse yoghurt en wat vanille er door en dan met blauwe
    bessen of met plakjes banaan.

    Reply
    • Mind Your Feed on 5 maart 2019 08:34

      Dat kan natuurlijk ook! Maar dan heb je neem ik aan een warm ontbijt?

      Reply
  12. Josiemartie on 14 juni 2019 23:51

    In het kader van Mei Plasticvrij (al is het dan alweer juni): waarom steeds weer die plasticfolie? Waarom dit schaaltje niet gewoon afdekken met een bordje, of het hele mengsel in een bokaal met deksel klaarmaken?

    Reply
    • Mind Your Feed on 26 juni 2019 09:38

      Ja, goede vraag!! En goede oplossing ook! Dit kan zeker en scheelt weer plastic. Thanks voor je toevoeging!

      Reply
    • Paul on 20 november 2023 11:40

      Hoi, ik bereid alles in mijn maatbeker.
      Daarna giet ik het over in een afsluitbaar potje ”van wat dan ook” die is omgespoeld.
      Dan hoeven die ook niet naar de glasbak.
      Maar er zijn nog genoeg afsluitbare tupperware bakjes te koop.
      Vandaag was mijn aller eerste keer dat ik een Havermout mengseltje maakte.
      Vanille yoghurt 200ml en 3 eetlepels Havermout en wat blauwe besjes.
      Die heb ik in een afsluitbaar bakje gedaan waarin een groente dressing zat van de Lidl.
      Dan hoef ik die nog niet weg te gooien.
      Nu staat dit mengseltje even in de koelkast.
      Straks ga ik nog wat winkelen en zoek ik naar wat meer om in te mengen zoals kaneel en wat hazelnootjes gemalen.
      En ja… ik zie wel :o))
      Ik ben dit ontbijtje gaan opzoeken omdat mijn cholesterol wat te hoog ligt.
      De koffiebonen koffiezetapparaat heb ik al naar de kelder gebracht omdat 1 bakje koffie hiervan 1,0 cafestol bevat. En koffie met een koffiepatch 0,1
      Dus dat scheelt al een flinke jas aangezien ik al gauw op 8 a 10 bakkie op een dag zit.
      Verders rook of drink ik niet hoor.
      Maar even hierbij te blijven met de Havermout ontbijtjes :o))
      Wat later in de middag ga ik mijn mengseltje oppeuzelen.
      Dank jullie allemaal voor jullie uitstekende ideeën.
      Smulse

      Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.