X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
Italiaanse croutons met knoflook, gemaakt van oud brood, uit de oven, makkelijk recept

Italiaanse croutons met knoflook

0
By Mind Your Feed on 24 november 2021 Snacks

Italiaanse croutons, lekker voor in de soep of in een salade. Gewoon zelf gemaakt van een sneetje oud brood. Ideaal om zo makkelijk zelf knapperige croutons te maken. En ideaal tegen verspilling, want die oude boterham krijgt zo toch nog een bestemming!

Bij ons is de middelste la van de vriezer bestemd voor brood. Elke dag gaan er boterhammen mee naar werk en mee naar school. Dan vind ik het handig om brood in de vriezer te bewaren, zo grijpen we in de ochtend nooit mis! Wat alleen wel vaak gebeurt, is dat er eenzame boterhammetjes achter blijven…. 

Italiaanse croutons met knoflook, gemaakt van oud brood, uit de oven, makkelijk recept

Italiaanse croutons

Zo eens in de zoveel tijd haal ik de la leeg en maak ik van de zielig en alleen achtergebleven boterhammetjes een batch knapperige Italiaanse croutons. Lekker voor in de soep, maar ook een heerlijke crunch in een makkelijke Italiaanse salade. En super makkelijk om te maken, het is bijna geen recept te noemen!

Nou kun je deze Italiaanse croutons natuurlijk ook klaar maken met oud geworden brood. Ook dat gebeurt hier hoor. Dan haal ik net te veel boterhammen uit de vriezer en blijft er wat brood over dat oud ligt te worden. De oplossing ook daarvoor… zelf croutons maken!

Italiaanse croutons met knoflook, gemaakt van oud brood, uit de oven, makkelijk recept

Croutons maken van oud brood

Het makkelijke bij croutons maken van oud brood, is dat het eigenlijk echt niet uit maakt welk brood je hiervoor gebruikt! Heb je nog een pistoletje, ciabatta, witte tijgerboterham of een meergranen broodje over? Zelf croutons maken kan met alle soorten!

Wat ik zelf erg lekker vind is om niet alleen het brood te roosteren in de oven. Want zo simpel is het eigenlijk. Maar om er nog wel wat kruiden aan toe te voegen. Je kunt hier alle kanten mee op en je kunt de kruiden aanpassen aan het gerecht waar je de croutons bij gaat eten!

Italiaanse croutons met knoflook, gemaakt van oud brood, uit de oven, makkelijk recept

Je hebt de croutons wellicht al voorbij zien komen toen ik mijn recept voor heldere paddenstoelenbouillon met je deelde. Dat is ook echt zo’n basis recept, een makkelijke smaakvolle bouillon die je bijvoorbeeld gebruikt om risotto in klaar te maken.  

Voor de feestdagen komen er weer heel veel lekkere recepten aan! Waaronder dus een heerlijke paddenstoelen risotto. Gebruik daar vooral de paddenstoellenbouillon voor, daar wordt de risotto nog lekkerder van! Heb je nog wat bouillon over, dan zou je deze als eenvoudig tussengerecht met zelfgemaakte Italiaanse croutons kunnen serveren!

Italiaanse croutons met knoflook, gemaakt van oud brood, uit de oven, makkelijk recept

Italiaanse croutons met knoflook

Makkelijk recept om zelf croutons te maken van oud brood, lekker met Italiaanse kruiden als oregano en tijm.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
Bereidingstijd: 10 minuten minuten
Totale tijd: 15 minuten minuten
Bijgerecht
Nederlands
Bijgerechten recepten
Servings: 2

Nodig

  • Mengkom
  • Bakplaat
  • Bakpapier

Ingrediënten

  • 2 sneetjes brood (oud, naar keuze)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels oregano (gedroogd)
  • 2 theelepels tijm (gedroogd)
  • peper
  • zout
  • chilivlokken (gedroogd)

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Snij met een scherp mes de boterhammen in blokjes van 1 x 1 cm. Doe de dobbelsteentjes in de mengkom
  • Schenk hier 2 eetlepels olijfolie bij en pers de knoflook erbij uit.
  • Voeg de oregano, tijm, een snuf peper en zout en naar smaak wat chilivlokken toe.
  • Hussel de blokjes goed door en spreid daarna de croutons uit over het bakpapier. Zorg dat ze niet op elkaar liggen.
  • Schuif de bakplaat voor 10 minuten de warme oven in. Schep de Italiaanse croutons halverwege even om. Na 10 minuten zijn de croutons klaar, laat ze even afkoelen.
Calorieën: 18kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwit: 1g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Italiaanse croutons met knoflook, gemaakt van oud brood, uit de oven, makkelijk recept

Ga jij aan de slag met dit recept voor Italiaanse croutons? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

bijgerecht brood croutons Italiaanse croutons salade soep
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleVegetarische borrelplank met droge ‘worst’
Next Article Weekmenu makkelijke maaltijden #202
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Mocktail recept met wortelsap, sinaasappel en gember

Kip kerrie salade

Kipsalade voor op brood

5 from 1 vote (1 rating without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.