Vegetarische borrelplank met droge ‘worst’

0

Vandaag inspiratie voor een heerlijke vegetarische borrelplank! We gaan richting het einde van het jaar en bij mij staat deze periode altijd in het teken van heel veel gezelligheid.

Verjaardagen, feestdagen, etentjes, it’s the most wonderful time of the year! Dit zijn natuurlijk de beste momenten om eens flink uit te pakken met een rijk gevulde luxe borrelplank met vegetarische hapjes!

vegetarische borrelplank, luxe vegetarische borrelplank, borrelhapjes, vegetarische worst, vega hapjes

Nou, laat dat maar aan mij over. Ik vind het zo leuk om zo’n grote houten plank helemaal vol te leggen met lekkere hapjes! Meestal bedenk ik van tevoren welk thema mijn plank gaat krijgen en op basis daarvan, kies ik de hapjes uit. 

Zo zette ik al eens een Italiaanse borrelplank op tafel. En deelde ik ook al eens een Oosterse borrelplank met je.

vegetarische borrelplank, luxe vegetarische borrelplank, borrelhapjes, vegetarische worst, vega hapjes Vegetarische borrelplank

Mijn borrelplanken bestaan eigenlijk altijd uit kaasjes, fruit, nootjes, snack groenten, toastjes en meestal ook wat luxe vleeswaren. Deze keer ga ik voor een volledig vegetarische borrelplank.

Ook gevuld met heerlijke kazen, nootjes en fruit. En wat typische Hollandse snacks, zoals augurkjes, kleine paprika’s en worteltjes. En de droge ‘worst’ van Huls!

vegetarische borrelplank, luxe vegetarische borrelplank, borrelhapjes, vegetarische worst, vega hapjes

Vega snack worstjes

Dat lees je goed, worst. Op een vegetarische borrelplank ligt een vega worst! Huls maakt al meer dan 100 jaar droge worst, zoals cervelaat, salami en chorizo. Ook hebben ze een uitgebreid assortiment met streekproducten en borrel-worstjes. En nu introduceren ze de eerste vega worst.

vegetarische borrelplank, luxe vegetarische borrelplank, borrelhapjes, vegetarische worst, vega hapjes

Huls heeft van 2 populaire droge worsten een vega variant ontwikkeld. Ze noemen deze worstjes vega sticks, want er zit natuurlijk niets dierlijks in. De sticks zijn 100% plantaardig en ook geschikt voor veganisten. Ze zijn verkrijgbaar in 2 varianten. Een chorizo smaak en een variant met Mediterraanse smaak. De eerste wat pittiger, de tweede wat zoeter van smaak.

vegetarische borrelplank, luxe vegetarische borrelplank, borrelhapjes, vegetarische worst, vega hapjes

Hoe maak je een vegetarische borrelplank?

Perfect dus voor op mijn vegetarische borrelplank. Deze vega snack worstjes zijn gemaakt op basis van soja-eiwit en groenten en zijn makkelijk in stukjes te snijden. Zo zijn de sticks een heerlijk vegetarisch borrelhapje. Verder vul ik mijn vegetarische borrelplank met hapjes die je op een oer-Hollandse borrel terugvindt.

De vega sticks van Huls zijn trouwens verkrijgbaar bij alle PLUS supermarkten. Mijn favoriet is de Mediterrane variant, die je trouwens ook als makkelijke snack voor onderweg mee zou kunnen nemen.

vegetarische borrelplank, luxe vegetarische borrelplank, borrelhapjes, vegetarische worst, vega hapjes

Vegetarische borrelplank

Voor 6-8 personen:

 • Huls vegetarische sticks Mediterraans of chorizo
 • snack paprika’s
 • snack worteltjes
 • cocktail augurkjes
 • olijven
 • rode druiven
 • gedroogde abrikozen
 • gemengde nootjes
 • pinda’s
 • eiersalade
 • hummus
 • diverse toastjes
 • kaas, zoals camembert, brie of jouw eigen favoriet.

Bereiden: Deze vegetarische borrelplank wil ik eigenlijk geen recept noemen maar is ter inspiratie voor het vullen van een gezellige plank met vegetarische hapjes.

Hoe maak je deze vegetarische borrelplank dan klaar? Zorg voor een mooie borrelplank en begin voor wat kleine bakjes om de snack groenten in te doen. Zorg ook voor wat kleine prikkertjes.

Ik hou ervan als mijn borrelplanken niet al te strak geordend zijn, dus leg ik lekker alles door elkaar heen. Hou er rekening mee dat je wat ruimte houdt voor het snijden van de vegetarische sticks van Huls. Het is ook handig om dit voor de kaasjes op de plank te doen.

En verder, wees creatief! Het is zo leuk om zo’n mooie plank klaar te maken!

vegetarische borrelplank, luxe vegetarische borrelplank, borrelhapjes, vegetarische worst, vega hapjes

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

vegetarische borrelplank, luxe vegetarische borrelplank, borrelhapjes, vegetarische worst, vega hapjes, inspiratie voor vega borrelplank

Ga je aan de slag met deze Vegetarische borrelplank? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Deze blogpost betreft een samenwerking met Huls. Lees hier mijn disclaimer.

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.