X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject

Appel rozijn muffins

8
By Mind Your Feed on 16 maart 2014 Kids, Zoet

Op zondag is het bakdag. Voorbereidingen worden getroffen voor de komende week en daar hoort ook het maken van gezonde tussendoortjes bij. Tussendoortjes die suikervrij, liefst glutenvrij, en voor de jongste dochter ook zuivelvrij zijn. En dan moeten ze ook nog lekker zijn! Geen probleem, deze appel rozijn muffins voldoen aan al mijn eisen.

Suikervrij leven hoeft niet moeilijk te zijn. Als je ziet wat de natuur ons gegeven heeft aan zoetigheid, waarom zou je dan geraffineerde suikers willen gebruiken? Geraffineerde suikers zijn lege suikers, ze geven enkel een piek in je bloedsuikerspiegel en de bijbehorende dip tot gevolg. Ik gebruik dus het liefst natuurlijke zoetstoffen, en daar zijn er genoeg van! De appels in deze appel rozijn muffins zorgen voor een fris zoetje, maar door wat extra honing toe te voegen zijn deze muffins ook voor echte zoetekauwen zoet genoeg.

Maak jij ook van zondag een voorbereidende kook- en bakdag dan mogen deze muffins niet op je lijstje ontbreken. Ik maak er altijd minstens 12 en nadat de eerste paar direct uit de oven worden opgesnoept door mijzelf, manlief en de meiden, gaan er zeker 6 de vriezer in. Later in de week pak ik er steeds een aantal uit die ik eet als tussendoortje, maar soms ook als ontbijt.

Ingrediënten appel rozijn muffins:

  • 75 gram havermout
  • 50 gram amandelmeel
  • 2 eieren
  • 50 ml rijstmelk
  • 1 flinke appel
  • handje rozijnen
  • 1 tl kaneel
  • 1 flinke eetlepel biologische honing
  • 1 el baking soda
  • 1 el appel cider azijn
  • snuf zout
  • roomboter/kokosolie (om in te vetten)

Nodig; keukenmachine/koffiemolentje, mengkom, muffinvorm

Bereiden: Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de havermout in de keukenmachine of in het koffiemolentje om er havermeel van te maken. Doe de havermeel samen met het amandelmeel in de mengkom en schep even goed om. Breek 2 eieren boven de kom en voeg de rijstmelk toe. Gebruik een vork of lepel om de eieren te klutsen en goed door het meel te mengen. Was de appel en snij in blokjes (schillen hoeft niet). Meng de appel met wat kaneel en rozijnen en voeg toe aan de mengkom. Doe de honing en wat zout in de kom en schep goed om. Bereid de muffinvorm voor door in te smeren met wat roomboter of kokosolie. Voeg nu de bakingsoda en appel cider azijn toe en schep nog een keer goed om (het klopt dat het deeg nu een beetje gaat bruisen door de azijn/soda combinatie).

Vul de muffinvormpjes tot 2/3 met het appelrozijndeeg en bak de muffins in zo’n 20 minuten gaar. Prik even met een satéprikker in een van de muffins. Als de prikker er droog uitkomt zijn de muffins gaar. Komt de satéprikker nog wat vochtig uit de muffin, dan mogen ze nog een paar minuten langer in de oven.

Appel rozijn muffins

Tip: ik gebruikte de jumbo rozijnen van Food is Good. Die zijn heerlijk zoet en met recht worden ze jumbo rozijnen genoemd!

Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg Mind Your Feed op Twitter | Facebook |Bloglovin

good food Little Feed recepten sweets
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleChia pudding met mango
Next Article Kokos ananas dessert
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Cottage cheese muffins met blauwe bessen

Mango mousse met passievrucht

Lemon curd maken

8 reacties

  1. Liesbet on 18 maart 2014 14:15

    Gisteren gemaakt en het is GEWELDIG lekker!

    Reply
    • Mind Your Feed on 18 maart 2014 16:31

      Wat leuk Liesbet!! Super om dat te horen!

      Reply
  2. Marije on 26 maart 2014 23:10

    Ziet er heerlijk uit!

    Reply
  3. Maartje on 9 september 2014 20:32

    Ze staan in de oven, ben benieuwd hoe ze worden. Het bruisen was in ieder geval al leuk om te zien 😉

    Reply
  4. Annelies Zandstra on 18 september 2014 21:20

    Ze staan in de ovenen ruiken heerlijk. Om er 12 te maken heb ik de hoeveelheden uit het recept verdubbeld worden.

    Reply
  5. Anneke on 15 januari 2015 12:54

    kun je de amandelmeel ook vervangen door de zelfde hoeveelheid speltmeel?

    Reply
    • Mind Your Feed on 15 januari 2015 16:17

      Dat kan hoor, maar dan is het geen glutenvrije muffin meer!

      Reply
  6. Pingback: Gezonde tussendoortjes. - Puur Suzanne. | Gezond, puur en lekker eten.

Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....