X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
hangop trifle

Hangop trifle met passievrucht en rode bessen

0
By Mind Your Feed on 22 december 2017 Feest, Zoet

Ho Ho Ho! Bijna is het zo ver! De feestdagen staan nu toch echt voor de deur! Ben je er al over uit wat je op tafel gaat zetten? De komende dagen zal het vast hartstikke druk zijn in de winkel, dus ik hoop dat je een beetje idee hebt wat je wilt gaan maken… Toch kom ik nog even last minute met een recept voor een heerlijk nagerecht. Want met Kerst is er altijd plaats voor een toetje! Deze hangop trifle met passievrucht en rode bessen is een mooie afsluiter van het Kerstmenu en kun je al goed van tevoren klaar maken. Wel fijn als je relaxte dagen wilt hebben!

hangop trifle

Bij ons thuis vieren we Kerst altijd met het hele gezin. Mijn ouders, zus en zwager, broertje en zijn vriendin, mijn zusje, tante, en nog ontzettend veel kinderen. Een drukke bende dus, maar wat ontzettend gezellig. Meestal spreken we het zo af dat iedereen een gang klaar maakt, zodat er niet 1 iemand de hele dag in de keuken hoeft te staan. Dit jaar heb ik gezegd dat ik het nagerecht wel wil maken. Al is dat volgens mij de meest lastige taak van allemaal. Want tegen de tijd dat er een toetje op tafel komt, zit ik meestal wel vol hoor. Ik ben vast niet de enige…

hangop trifle

Daarom heb ik dit jaar gekozen voor een lekker licht toetje. Of zal ik het nu maar nagerecht noemen? Dessert? Staat toch net even sjieker! Maar niet al te zwaar in elk geval, lekkere frisse smaken en natuurlijk wel met zelfgemaakte hangop. En als je daarna de laagjes van koek, hangop en vers fruit in een glaasje schept, is het net alsof je echt de chefkok hebt uitgehangen. Niemand die hoeft te weten dat dit nagerechtje heel makkelijk te maken is….

Voor de hangop gebruik ik de biologische milde volle yoghurt van Veco Zuivel. Dit is een lekkere milde yoghurt, die heerlijk fris en stevig is. De koeien die de melk voor deze yoghurt geven, hebben een heerlijk biologisch ‘koeienleven’. Zolang er nog voldoende vers gras in de wei aanwezig is, bepalen de koeien zelf of dat zij naar buiten gaan. En dat proef je natuurlijk terug in de volle smaak!

hangop trifle

Hangop maken lijkt een hele klus, maar eigenlijk heb je gewoon even geduld nodig. Je kunt er de avond van tevoren al mee beginnen, dan is het tijdens het kerstdiner alleen nog een kwestie van de hangop trifle met passievrucht en rode bessen af maken.

hangop trifle

Hangop trifle met passievrucht en rode bessen

Voor 4 desserts

  • 1 lt Veco Zuivel volle yoghurt
  • 6 lange vingers
  • 2 el frambozenjam
  • 100 gr rode bessen
  • 3 passievruchten
  • ½ mango
  • 50 gr witte chocola

Nodig; vergiet, grote schaal, hydrofieldoek/kaasdoek, 2 schalen, 4 kleine glaasjes

Bereiden: Begin met de hangop van volle yoghurt. Hang een vergiet boven een grote schaal – kijk even hoe dit past bij jou – en leg de doek in het vergiet. Schenk de yoghurt nu in de doek en dek voorzichtig af met de uiteinden van de doek. Laat de yoghurt minimaal 8 uur (op een koele plek) uitlekken.

Na 8 uur til je voorzichtig de doek uit het vergiet en kun je het laatste beetje vocht uit de hangop knijpen. Schep de hangop in een schone schaal.

Rasp de witte chocola. Hou ongeveer 2 tl achter voor de garnering van de hangop trifle. Roer de witte chocolade rasp door de hangop.

Maak het fruit schoon en snij de mango in kleine stukjes.

Verbrokkel de lange vingers in grove kruimels en doe deze in een schaaltje. Schep hier de frambozenjam doorheen. Verdeel de koekjes over de bodem van de 4 glaasjes.

Schep daarna een laag hangop in elk glaasje.

Vervolgens een laagje fruit. Schep in elk glaasje ½ passievrucht uit, doe er wat rode bessen en stukjes mango overheen. Hou nog wel wat fruit achter voor de garnering!

Maak nu nog een laag met hangop en daarna kun je de hangop trifle afmaken met rode bessen, passievrucht, mango, kruimels lange vingers en witte chocolade rasp. Ha, als dat geen kerst-waardig nagerecht is! Fijne dagen!!

hangop trifle

Ga je aan de slag met dit recept voor hangop trifle met passievrucht en rode bessen? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Deze blogpost betreft een samenwerking met Veco Zuivel. Lees hier mijn disclaimer. 

hangop hangop kerst recept hangop met fruit hangop met fruit kerst hangop recept hangop volle yoghurt hangop zelf maken Kerst kerst dessert kerst nagerecht recept kerst recepten kerst toetje nagerecht kerst
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleRisotto met prosecco en bospaddenstoelen
Next Article De lekkerste Kerst nagerechten!
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Cottage cheese muffins met blauwe bessen

Makreel tartaar

Mango mousse met passievrucht

Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

LUNCHEN ZONDER BROOD:
Natuurlijk lunchen zonder brood, Ebook met 50 lunch recepten zonder brood. Van wafels tot wraps tot omelet en frittata, soepen en salades. Variatie op de boterham met deze recepten zonder brood
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
16 augustus 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #34 – 2025

9 augustus 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #33 – 2025

2 augustus 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #32 – 2025

26 juli 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #31 – 2025

19 juli 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #30 – 2025

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating application
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....