X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
havermout koeken

Havermout koeken met rozijnen en abrikozen

10
By Mind Your Feed on 14 februari 2017 Zoet

Mijn kasten staan vol met restjes. In de koelkast vind je standaard bakjes en pannetjes met leftovers. En in mijn voorraadkasten staan aangebroken verpakkingen waar overal nog net een klein beetje in zit. Soms kan ik daar ineens zo klaar mee zijn. Dan erger ik me rot aan al die kleine hoeveelheden waar je net niks meer mee kunt. Toen ik afgelopen week de la met bakspullen opentrok en al die zakjes met beetjes zag staan, moest ik aan de slag. Ik bakte deze heerlijke chewy havermout koeken met rozijnen en abrikozen. En niet alleen had ik een heel fijn tussendoortje, ook mijn voorraad is weer een beetje opgeschoond.

havermout koeken

Ik ben meer een koker dan een bakker. En als ik dus eens aan het bakken sla, dan heb ik altijd wel wat ingrediënten over. Je wilt niet weten hoe mijn kastjes en lades eruit zien. Al die aangebroken verpakkingen, echt te erg. En is het met de restjes van de gerechten die ik kook meestal zo dat ik die de volgende dag op eet. Zo is het niet met mijn leftovers als ik weer eens aan het bakken ben geslagen.

havermout koeken

Soms kan ik daar dan ineens last van krijgen. Dan móet er wat mee gebeuren. Toen ik de la opentrok en er nog wat rozijnen, gedroogde abrikozen, een klein beetje amandelmeel en een aangebroken verpakking havermout stond, wist ik genoeg. Ik wilde al een tijd lang van die zachte havermout koeken maken. Zoals je ze ook wel kent van die voorverpakte tussendoor-repen. Stevig, een beetje bite, maar niet echt een koekje. Dat idee. Ik vind ze geslaagd, en ben blij dat ik mijn kastjes weer een beetje opgeruimder heb….

havermout koeken

Havermout koeken met rozijnen en abrikozen

Voor 6 tot 8 stuks

  • 100 gr havermout
  • 75 gr amandelmeel
  • 35 ml kokosolie
  • 35 ml honing
  • 1 ei
  • 75 gr rozijnen
  • 75 gr gedroogde abrikozen
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl vanillepoeder

Nodig; mengkom, ovenschaal circa 15 x 20 cm, bakpapier, steelpan

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de ovenschaal of bakvorm met bakpapier. Dit gaat het makkelijkst als je het bakpapier even nat maakt onder de kraan, tot een prop frommelt en daarna voorzichtig weer uitvouwt.

Doe de havermout samen met het amandelmeel in een mengkom en voeg het bakpoeder en de vanillepoeder toe.

Snij de abrikozen in kleine stukjes.

Smelt de kokosolie in een steelpan. Schenk samen met de honing in de mengkom.

Doe de abrikozen en rozijnen bij de havermout en tik een eitje boven de kom. Gebruik een lepel om alles door elkaar te scheppen.

Stort daarna het deeg voor de havermout koeken met rozijnen en abrikozen in de bakvorm. Gebruik een lepel om het mengsel goed uit te spreiden en druk goed aan.

Schuif de bakvorm in de voorverwarmde oven en bak de havermout koeken in zo’n 20 minuten goudbruin en gaar. Laat daarna helemaal afkoelen voordat je er stukken van snijdt.

havermout koeken

Ga je aan de slag met dit recept voor havermout koeken met rozijnen en abrikozen? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

abrikozen gezonde tussendoortjes recepten glutenvrij havermout havermout koeken havermout koeken maken havermout recepten havermout repen havermout tussendoortjes rozijnen tussendoortjes voedselzandloper
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleValentijnsdag, recepten voor een romantisch diner
Next Article Foto diary februari 1
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Cottage cheese muffins met blauwe bessen

Mango mousse met passievrucht

Lemon curd maken

10 reacties

  1. Cathy on 14 februari 2017 08:37

    Ik gok dat er een foutje bij de ingrediënten is ingeslopen, 2x “1 ei”… 😉

    Reply
    • Mind Your Feed on 14 februari 2017 09:53

      Yes, thanks! Aangepast nu!

      Reply
  2. Angelique on 14 februari 2017 13:14

    Heb je ook een gezond alternatief voor kokosolie?

    Reply
    • Mind Your Feed on 14 februari 2017 17:58

      Wat is er niet gezond aan kokosolie?

      Reply
  3. Britt on 14 februari 2017 13:17

    Heerlijk! Zou je in plaats van amandelmeel ook bijvoorbeeld speltmeel of iets dergelijks kunnen gebruiken?

    Reply
    • Mind Your Feed on 14 februari 2017 17:58

      Ja, dat kan natuurlijk, maar dan wordt het wel een andere koek hoor!

      Reply
    • Anita Perrij on 13 mei 2020 16:52

      Ik heb ze al een paar keer gemaakt. Ik doe er dan ook 1 appel bij en dan iets minder abrikozen en rozijnen. Wordt het nog wat zoeter. Maar ze zijn echt lekker.

      Reply
      • Mind Your Feed on 14 mei 2020 15:54

        Klinkt ook erg goed!! Dank je wel voor je reactie 🙂

        Reply
  4. Marjet on 9 april 2017 21:14

    Dit weekend de koeken gemaakt. Lekker zijn ze. Wel wat vlak qua smaak. Snufje zout toevoegen misschien? Ga ik nog wel keertje doen, want de strucuur is goed en ben dol op alle ingredienten

    Reply
  5. Patricia on 7 november 2017 13:49

    Hoe lang zou je ze kunnen bewaren denk je?

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.