X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
Havermout Plaatkoek

Havermout plaatkoek met bosvruchten

20
By Mind Your Feed on 22 maart 2015 Zoet

Is het een koek of een cake…. De bedoeling was een koek, maar doordat ik naast havermeel en havermout toch amandelmeel gebruikte – last minute idee – is het meer een cake geworden. Maar wel een cake die een beetje plat bleef en niet zo mooi luchtig werd. Dus tsja, is het nou een koek of een cake? Ik heb besloten dat deze havermout plaatkoek met bosvruchten als koek door het leven gaat. Ik hoop dat ie er mee kan leven…. Want lekker is de plaatkoek wel, en daar draait het natuurlijk om!

Afgelopen week stond mijn groenteman op de markt klaar met frambozen en dat is eigenlijk nog een beetje vroeg…. Het is tenslotte pas maart. Frambozen horen bij het zomerfruit en wanneer je ze nu al in de winkel of bij de groenteman ziet liggen, dan komen ze vaak uit Spanje of Marokko. Maar ik kon het niet laten, ik zag ze zo heerlijk naar me stralen, ik moest een doosje meenemen. De smaak is echt niet slecht, ze zijn zelfs heerlijk zoet, maar dit was eenmalig. De rest van de frambozen laat ik liggen totdat ze in april of mei ook uit Nederland komen. Beetje bewust met je voeding omgaan heet dat. Maar genieten van deze plaatkoek, met frambozen van mijn groenteman én nog wat bosbessen die ik in de koelkast had, dat kon ik toch niet laten.

Havermout plaatkoek

Ik ga niet wachten tot het frambozenseizoen om dit recept te delen. Je zou de havermout plaatkoek ook prima kunnen maken met diepvriesfruit, dus nothing is gonna stop you…. Lekker bakken, het is zondag. Straks een kop koffie of thee erbij en smullen maar! Op zoek naar meer inspiratie om te bakken met havermout? Zoek niet verder, ik zette 10x bakken met havermout recepten voor je op een rijtje!

Havermout plaatkoek met bosvruchten

Voor 6 – 8 stukjes cake

  • 50 gr havermeel
  • 50 gr amandelmeel
  • 50 gr havermout
  • 2 el lijnzaad*
  • 6 el water*
  • 50 gr kokosolie
  • 75 ml plantaardige melk
  • 50 ml honing
  • 50 gr bosbessen
  • 50 gr frambozen
  • 1,5 tl bakpoeder
  • rasp van 1 citroenschil (bio)

* lijnzaad + water kun je ook vervangen door eieren. 2 el lijnzaad + 6 el water = 2 medium eieren. Ik had ze niet in huis….

Nodig; schaaltjes, mengkom, steelpannetje, kleine bakvorm (10×15), bakpapier

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak een schaaltje en doe hier het lijnzaad in. Voeg het water toe en laat dit mengsel 5 minuutjes staan.

Doe het havermeel, amandelmeel en de havermout in een kom en schep goed door. Hou 1 el van het meelmengsel even apart. Voeg ook het bakpoeder toe aan de mengkom.

Doe de bosbessen en frambozen in een schaaltje en schep 1 el meelmengsel hier doorheen.

Smelt 50 gr kokosolie in een pannetje. Voeg de kokosolie, de honing én de melk toe aan het meel en meng tot een beslag. Boen de citroen even schoon met wat lauwwarm water, droog af, en rasp de schil boven het beslag. Schep nu ook het lijnzaadmengsel bij het beslag.

Voeg nu ook de bosvruchten weer toe en schep voorzichtig door. Vooral met de frambozen mag je wel een beetje voorzichtig zijn.

Bekleed de bakvorm met bakpapier. Schenk het deeg in de bakvorm en schuif in de voorverwarmde oven. Bak in 45 minuten gaar. Wordt de bovenkant te bruin, dek deze dan even af met wat aluminiumfolie.

Havermout plaatkoek

Geniet van je zondag! En psst, deze havermout repen met blauwe bessen zijn ook echt té lekker!

Wil je mijn tips voor een happy healthy lifestyle in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

 

bosbessen bosvruchten frambozen havermout voedselzandloper
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleLemon curd zelf maken
Next Article Frisse aardappelsalade met zalm en ei
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Mango mousse met passievrucht

Lemon curd maken

Tiramisu

20 reacties

  1. Claudia Bosscher on 22 maart 2015 09:22

    Leuk idee Reny! Erg inspirerend!

    Reply
  2. Vivian on 22 maart 2015 17:37

    Ik heb er eieren in gedaan en hij is echt super gelukt. Niet zo zoet. Ik zou het graag wat zoeter willen. Dit fruit maakt het toch wat zuriger. Ondanks dat gaat dit weer lekker in de vriezer in stukken zodat ik het als tussendoortje kan eten. Misschien de volgende keer met ander fruit proberen. Ik ga wel wat experimenteren.

    Reply
    • Vivian on 23 maart 2015 17:05

      Achteraf gezien valt het wel mee. De dingen die ik maak smaken eigenlijk altijd beter de dag daarna. Als alle ingrediënten goed zijn ingetrokken en hun smaak hebben afgegeven aan de koek/cake. Bovendien vind ik het ook lekkerder als de koek/cake koud is.

      Reply
  3. Saskia on 22 maart 2015 21:15

    Hoi Reny

    Zou ik de havermout een nachtje kunnen laten wellen in de melk of wordt het dan te zacht?

    Groetjes van Saskia

    Reply
  4. Angela on 26 maart 2015 18:07

    Heb hem gemaakt, hij was erg lekker! Ga hem nu maken met appel en rozijntjes

    Reply
  5. Sanneke on 30 april 2015 13:51

    Mmmmmmmm!!!

    Reply
  6. Louisa on 4 mei 2015 15:35

    Stond al een tijdje op mijn lijstje om te maken en staat nu in de oven. Had geen honing in huis dus 5 dadels door de blender gehaald. Ben benieuwd, het ruikt in ieder geval heerlijk!!

    Reply
  7. eva on 18 mei 2015 11:37

    hai< kan ik het amandelmeel ook vervangen met iets anders? mij dochter is allergisch voor noten – dus ook amandelen. Hoor graag? gr eva

    Reply
  8. Marieke on 19 mei 2015 21:17

    Vandaag eindelijk dit recept kunnen maken! Ik heb toch voor de eieren gekozen ipv de lijnzaad. Ook heb ik ipv havermeel speltmeel gebruikt. Bij mij is het daardoor echt een cake geworden. Het was heerlijk, deze ga ik zeker vaker maken!

    Reply
  9. Anja on 31 mei 2015 16:56

    Ziet er heerlijk uit! Is het ook mogelijk om deze koek zonder bakpoeder te maken? Als het toch geen cake maar een koek is…

    Reply
  10. ingrid on 7 januari 2016 20:40

    Kan er iets anders gebruikt worden ipv kokosolie?

    groet Ingrid

    Reply
  11. Marjolein Flick on 14 maart 2016 13:24

    Ik heb deze plaatkoek nu al meerdere keren gemaakt, telkens met een andere fruitcombinatie. Hij blijft lekker!
    Marjolein

    P.S. ik heb er hier over geblogd

    Reply
    • Mind Your Feed on 15 maart 2016 16:02

      Leuk Marjolein, ziet er bij jou ook heerlijk uit!

      Reply
  12. E. van Maaren on 17 maart 2016 10:51

    Klopt het dat deze koek qua zachtheid op een gevulde koek lijkt, of hoort hij crunchy te zijn?

    Reply
  13. Eline on 27 juli 2016 15:13

    Wat is hij heerlijk geworden! Vraag me alleen nog af hoe ik hem het beste kan bewaren

    Reply
  14. Robin on 12 februari 2017 09:25

    Deze zijn echt zeer lekker! Verantwoord en goed te bewaren in de vriezer! Thanks!

    Reply
  15. irma on 28 januari 2018 14:41

    de basis gebruikt en met eieren

    ipv rood fruit heb ik
    1 banaan
    1 handje rozijnen
    1 eetlepel honing
    1 eetlepel chiazaad
    1 eetlepel hennepzaad
    gebruikt en deze was heerlijk!!!

    mijn man is er normaal helemaal niet van maar deze vind hij echt op en top.

    Reply
  16. Dingina on 20 april 2018 16:10

    Oh wauw, deze “plaatkoek” is echt te lekker, beetje fris-zuur, prima voor deze temperatuur. Ik heb een “brownieblik” gebruikt (26×27 cm) en de hoeveelheden verdubbeld (plus 3 ons (diepvries) fruit), dit is een blijvertje!!

    Reply
  17. Monica on 17 oktober 2018 21:24

    heel lekker geworden, zoet genoeg. meer een cake dan koek geworden.

    Reply
  18. Rina on 25 december 2018 14:37

    Hoi, ziet er lekker uit! Maar ik mis vaak de afmetingen van de bakvorm en op de foto kan ik het niet inschatten.
    Welk formaat hebben jullie hier gebruikt?

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
13 mei 2025

Kip fajitas

10 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #20 – 2025

9 mei 2025

Marokkaanse gehaktballetjes

7 mei 2025

Kippendijen uit de oven

3 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #19 – 2025

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.