3x lactosevrije toetjes recepten

2

Toetjes, bij ons komen ze niet standaard op tafel. Het is geen vast onderdeel van de maaltijd, maar iets speciaals, voor nog zo’n laatste zoete trek. Als er nog een plekje over is, als er goed gegeten is, en als het ook nog een beetje gezellig was aan tafel, dan vind ik het leuk om de meiden een toetje te geven. En zelf snoep ik dan natuurlijk mee. Omdat Lise slecht reageert op lactose, zet ik het liefst lactosevrije toetjes op tafel. Dat was in het begin nog wel een uitdaging hoor, maar inmiddels heb ik daar mijn draai in gevonden. Vandaag deel ik 3 makkelijke en snelle variaties met je, voor een klein feestje na het eten.

lactosevrije toetjes recepten

Lise, mijn lieve kleine Lise. Klein is ze al lang niet meer, maar ze blijft mijn klein(st)e meisje. Een vrolijke kleuter stapt hier inmiddels rond, ruim 4 jaar oud al, en volgens haar is er niets kleins meer aan. Maar toch, ze blijft mijn kleintje…. De afgelopen 4 jaar met haar waren heerlijk, maar ook best wel heftig af en toe. Lise heeft namelijk al van kleins af aan last van chronische verkoudheid en is in overleg met de KNO arts op een lactosevrij dieet gezet. Dat was een hele ontdekkingsreis in de afgelopen jaren, wat kan ze nog wel eten, en wat niet? Vooral toetjes waren een lastig punt, want ook ik was geneigd om een bakje yoghurt of vla op tafel te zetten na het eten. Of van die kindertoetjes in een fel gekleurd bakje.

lactosevrije toetjes recepten

Maar dat ging dus niet meer. En toetjes helemaal schrappen vond ik geen optie. Het mag tenslotte best een feestje zijn aan tafel, en voor de meiden blijft een toetje toch iets magisch. Als je mij een beetje kent inmiddels, dan weet je dat zelf maken voor mij geen probleem is. Ik probeerde allerlei dingen uit, maakte lactosevrije toetjes van plantaardige melk of van bevroren banaan, maar Lise vond het niet altijd even geslaagd. #oeps Gelukkig kwam ik er ook al snel achter dat er dus lactosevrije yoghurt bestaat.

lactosevrije toetjes recepten

Hallelujah, wat is dat een uitkomst. Maar echt, want soms wilde ik ook wel gewoon snel eens een toetje kunnen inschenken. De lactosevrije yoghurt van Arla Lactofree staat hier al jaren standaard in de koelkast. En hoe leuk is het dan als Arla mij vraagt om met hun nieuwe vanilleyoghurt aan de slag te gaan? Ik werd er helemaal blij van, want ik weet hoe dol Lise is op toetjes. De vanilleyoghurt is al heerlijk van zichzelf, maar ik wilde toch even wat extra doen. Samen met haar, en met Senna natuurlijk, hebben we 3 lactosevrije toetjes recepten bedacht. Helemaal niet ingewikkeld hoor, maar wel super lekker! Ik eet gewoon lekker met ze mee…

lactosevrije toetjes recepten

3x lactosevrije toetjes recepten

De hoeveelheden zijn voor 1 toetje:

lactosevrije toetjes recepten

Stracciatella yoghurt

  • 150 ml Arla Lactofree vanilleyoghurt
  • 25 gr pure chocolade
  • 1 Oreo koekje

Bereiden: Hak de chocolade grof en roer door de yoghurt. Maak het toetje af met een Oreo koekje.

lactosevrije toetjes recepten

Aardbeien vanilleyoghurt

  • 150 ml Arla Lactofree vanilleyoghurt
  • 6 aardbeien

Bereiden: Prak de aardbeien fijn en roer ze door de yoghurt. Hou 1 aardbei apart en snij deze in stukjes, deze mag bovenop.

lactosevrije toetjes recepten

Snelle vanilleyoghurt-flip

  • 150 ml Arla Lactofree vanilleyoghurt
  • 1 el muesli
  • 1 el rozijnen
  • 1  tl aardbeienjam
  • 1 el pure chocoladevlokken

Bereiden: Schenk de vanilleyoghurt in een schaaltje, roer hier de jam doorheen en maak deze supersnelle yoghurtflip af met de muesli, rozijnen en wat pure chocoladevlokken.

Ga jij aan de slag met deze recepten voor lactosevrije toetjes? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

MYF_sponsored

Deze blogpost betreft een samenwerking met Arla Lactofree. Lees hier mijn disclaimer.
Advertisement

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

2 reacties

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.