X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
stoofperen in prosecco

Stoofperen in prosecco

3
By Mind Your Feed on 24 december 2017 Feest, Zoet

Zo op de valreep kom ik nog met een te lekker recept. Stoofperen in prosecco. Ja, dat smaakt net zo goed als het klinkt… Deze peertjes zijn echt hemels! Lekker als bijgerecht, maar ook als nagerecht zouden ze prima kunnen. Bolletje ijs ernaast, misschien nog wat chocola erover raspen..? Ik ga er eigenlijk wel van uit dat het kerstmenu dat de komende dagen op tafel gaat komen nu compleet is. Maar dit recept mag niet ontbreken vind ik. En als er nog een tweede of derde Kerstdag gaat komen of nog een gezellig diner tussen Kerst en Oud & Nieuw, dan ben je vast maar voorbereid!

stoofperen in prosecco

Er staat al een makkelijk – en suikervrij! – recept voor stoofpeertjes op de blog maar dan met rode wijn. Ook erg lekker, maar deze keer wilde ik eens wat anders doen. Gisteravond vierden we nog/alvast SinterKerst & Nieuw met de hele familie en daarvoor duikt iedereen de keuken in. Ik werd ingedeeld bij het hoofdgerecht én bij het nagerecht. Met nog een kilo stoofperen in huis en een fles prosecco in de koelkast wist ik vrij snel wat ik ging maken.

stoofperen in prosecco

Stoofperen in prosecco

Want hoewel ik het echt heerlijk vind om deze dagen door te brengen met de liefste mensen om mij heen, is mijn thema nog steeds geen stress voor het kerstdiner. Ik ben echt al genoeg in de keuken geweest de afgelopen tijd, met Kerst doe ik het rustig aan. Deze stoofperen in prosecco maakte ik als nagerecht voor ons diner, het schillen van de peertjes kost wel even tijd maar als daarna de lekkerste geuren het huis vullen dan is dat alle moeite waard!

stoofperen in prosecco

stoofperen in prosecco

Stoofperen in prosecco

Feestelijk recept voor stoofperen in prosecco met kaneel en vanille
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 1 uur uur
Totale tijd: 1 uur uur 15 minuten minuten
Bijgerecht
Nederlands
Bijgerechten recepten, Feestelijk, Kerst recepten
Servings: 4

Nodig

  • Grote pan om in te koken

Ingrediënten

  • 1 kg stoofperen (Gieser Wildeman)
  • 750 ml prosecco
  • water
  • 2 eetlepels diksap appel
  • 2 stokjes kaneel
  • 1 steranijs
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • 4 eetlepels allesbinder

Bereiden

  • Schil de peertjes. Ik liet de steeltjes eraan zitten en sneed ze nog niet door midden. Je kunt de steeltjes eraf halen, de peertjes in kwarten snijden en het klokhuis alvast verwijderen. Maar dat hoeft dus niet.
  • Zet de stoofperen geschild in de pan en schenk hier de prosecco bij. Staan de peertjes nog niet helemaal onder? Schenk dan nog wat water in de pan. Voeg ook de appel diksap toe en breng aan de kook.
  • Doe de stokjes kaneel, de steranijs en het vanillepoeder in pan en stoof de peertjes gaar. Prik voorzichtig in 1 van de peertjes om te controleren.
  • Haal dan de stoofperen in prosecco uit de pan. Van het kookvocht maakte ik een heerlijke dikke heldere saus door ongeveer 4 el allesbinder toe te voegen. Dit strooi je in het warme vocht, even goed blijven roeren en ongeveer 1 minuut laten koken en dan is de saus klaar.
  • Doe daarna de peertjes weer terug in de saus zodat ze niet uitdrogen. Serveer warm of laat afkoelen. Wat mij betreft zijn ze een dag later nóg lekkerder dus maak de stoofperen in prosecco gerust van tevoren klaar!
Calorieën: 255kcal | Koolhydraten: 41g | Eiwit: 1g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 8g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

stoofperen in prosecco

kerstrecepten

Meer kerstrecepten vind je hier!

Ga je aan de slag met dit recept voor stoofperen in prosecco? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

Kerst kerst recepten stoofperen stoofperen bijgerecht stoofperen in prosecco stoofperen in witte wijn stoofperen nagerecht stoofperen recept stoofperen suikervrij stoofperen zelf maken witte stoofperen
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleDe lekkerste Kerst nagerechten!
Next Article Kerstkransjes chocolade fudge
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Cottage cheese muffins met blauwe bessen

Makreel tartaar

Mango mousse met passievrucht

3 reacties

  1. Peter on 24 december 2017 12:27

    Lijkt me erg lekker. Toevallig ook stoofpeertjes bereid maar dan op de traditionele manier. Zonder toevoegingen lekker rood geworden. Denk dat ik, nu ze staan af te koelen, er ook prosecco of limoncello bij doe. Kan misschien alsnog lekker intrekken. Geen idee of dat ook zo kan. Ik zie wel.
    Reny, ik wens jou en je gezin en familie fijne Kerstdagen. Bedankt voor al je lekkere recepten het afgelopen jaar en de prachtige foto’s. Ondertussen heb ik nog een aantal van je collega foodbloggers ontdekt op de web, maar jou blijf ik in ieder geval ook volgend jaar weer volgen.
    Nogmaals fijne feestdagen. Grt Peter

    Reply
  2. Mechteld on 5 januari 2020 17:25

    Misschien handig om ook de bereidingstijd of een schatting daarvan te vermelden. Nu moest ik maar een beetje gokken. Ze ruiken overigens inderdaad hemel.

    Reply
    • Mind Your Feed on 8 januari 2020 16:26

      Wat een mooie aanvulling! Ik zal daar zeker een schatting van gaan vermelden. De exacte bereidingstijd hangt natuurlijk ook af van hoe snel je werkt, maar een idee van hoe lang je bezig bent is een goede!

      Reply
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.