Courgette spaghetti met avocado en zalm

13

Jaaa, de lente is begonnen! Jippie jee, ik ben een gelukkig mens. Nou was ik dat al hoor, ik heb de laatste tijd sowieso niet zoveel te klagen, maar dat de lente er nu écht is, maakt het feestje wel compleet. Want ook al zeg ik altijd dat ik de winter ook heerlijk vind, en dat is ook echt zo!, toch heb ik ook wel behoefte aan meer licht, langere dagen, iets hogere temperaturen. En als ik dan toch bezig ben: zon please! Ik kan daar zo intens van genieten, van die eerste voorjaarszonnestralen! De lente voelt voor mij altijd een beetje als een nieuw begin, ook in de keuken. Het wordt vanaf nu tijd voor lichtere gerechten, en deze courgette spaghetti met avocado en zalm wilde ik al een tijdje met je delen.

courgette spaghetti met avocado

Afgelopen week was de lente al een beetje aan het proefdraaien…. Nog net te koud als je niet in het zonnetje was, maar wat had de zon al veel kracht. Ik ging spontaan op woensdagmiddag met de meiden naar het strand, waar zij lekker in het zand speelden en ik achter het glas van het terras van de strandtent genoot van de warmte van de voorjaarszon. En van een net zo spontaan wit wijntje…. want het leven moet je tenslotte een beetje vieren, toch? Gelukkig woon ik op ongeveer 10 minuten rijden van het strand vandaan, dus ik zie het al voor me dat dit soort spontane tripjes veel vaker gaan plaatsvinden de komende tijd.

courgette spaghetti met avocado

De dag erna was ik in Amsterdam, toen scheen de zon ook al zo hard, en zat ik voor de tweede keer in twee dagen op het terras. Zonder jas zelfs! Ik doe echt zonne-energie op tijdens dit soort dagen, die warmte maakt me vrolijk en ik krijg altijd weer helemaal zin om aan de slag te gaan. Nieuwe plannen maken, recepten bedenken en uitwerken, yes! Dit recept voor courgette spaghetti wilde ik al een tijdje met je delen, maar ik vond dat het dan ook echt een beetje mooier weer moest worden. En nu is de lente begonnen, dus dit leek mij een mooi moment!

courgette spaghetti met avocado

Courgette pasta, ofwel courgetti, is natuurlijk niets nieuws meer, maar dit recept van courgette spaghetti met avocado en zalm wil ik je niet onthouden. Door over de zucchetti (zucchini = courgette + spaghetti) een saus te schenken van avocado en plantaardige room wordt de pasta superzacht. Maar wel lekker fris en licht door het limoensap! Dat zijn de betere lente gerechten toch? Ik zou zeggen; schenk die witte wijn maar in, en laat de zomer maar komen!

courgette spaghetti met avocado

Courgette spaghetti met avocado en zalm

Voor 2 personen

  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 handjes rucola
  • 1 avocado
  • 4 el plantaardige room
  • sap van 1/2 limoen
  • 100 gr gerookte zalmfilet
  • Parmezaanse kaas
  • peper
  • zout
  • olie om in te bakken

Nodig: spiraalsnijder, wokpan

Bereiden: Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon.

Draai met de spiraalsnijder mooie spaghetti slierten van de courgettes, zorg dat ze niet al te lang zijn! Zet even apart.

Snij de avocado doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en prak dit fijn. Meng met de plantaardige room en wat limoensap en breng op smaak met peper, zout en oregano.

Verwarm wat olie in de wokpan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook erbij uit en bak even mee. Voeg courgette toe en bak ongeveer 3 minuten mee. Schep regelmatig om!

Snij de zalmfilet in stukken.

Schenk nu de avocadosaus over de pasta, schep de rucola er door, leg de zalm on top en serveer met wat Parmezaanse kaas. Enjoy!

courgette spaghetti met avocado

Ga je aan de slag met dit recept voor courgette spaghetti met avocado en zalm? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

13 reacties

  1. Oh, wat onwijs verrukkelijk! Ik ben ook echt blij dat de lente stapje voor stapje zijn intrede maakt, ook al valt er nog eens een regenbui op ons dak. Ik hoop wel dat het zonnetje de komende dagen een beetje door gaat breken!

  2. Klinkt heerlijk! Ik heb een spiraalsnijder gekregen voor Kerst maar ik wist niet zo goed wat ik kon maken. Nu wel Dankje Reny, ik ga het snel uitproberen!

  3. Wauw, heerlijk!!! Meteen naar de supermarkt gerend toen ik dit recept vanochtend zag en helaas is m’n boord al leeg…. Morgen waarschijnlijk weer!!:) X

  4. Echt heerlijk! Ik had nog nooit iets met avacodo gemaakt, ik heb alleen ipv kookroom, dat was ik vergeten op mijn lijstje te zetten, 2 eetlepels Philadelphia light gebruikt!

  5. Net genoten van dit gerecht ! Maar knap als je dit met 2 personen kan eten hoor. Ik heb het helemaal alleen opgegeten…(had wel 14 km gewandeld vandaag)

  6. Heerlijk!
    Ik gebruik 3 courgettes, 2 avocado’s en kook er 100 gram volkoren spaghetti bij (ik kook voor 4 personen). In verhouding eet je maar 25 gram spaghetti de man, dus het is evengoed nog koolhydraatarm, maar het heeft net wat meer bite en vult wat meer.

Laat een bericht achter