Quiche met sperziebonen en gehakt

8

Ja. Daar ben ik weer. Ik leef nog… Een soort van dan. Ik begon het me ook al af te vragen, wanneer ik nu weer eens tijd had voor een nieuw recept op de blog. Maar de afgelopen week was een gekkenhuis. Chaos ten top. Helemaal niets voor mij, ik hou altijd van een beetje overzicht. Maar door de gebeurtenissen van afgelopen dagen, was ik niet eens in de búúrt van mijn laptop te vinden. Gelukkig kon ik wel even de keuken in en maakte ik deze quiche met sperziebonen en gehakt klaar. Daar is het nu ook echt weer voor, lekker verwarmend comfortfood!

quiche met sperziebonen en gehakt

Ik roep altijd het hardst dat balans het sleutelwoord is. Nou, bij mij was dat de laatste dagen even ver te zoeken. En hoewel ik normaal gesproken qua werk alles wel goed heb ingepland, of in elk geval vooruit heb gewerkt, was daar ook toevallig net geen sprake van. Meestal vind ik het dan – als het even niet zo gestroomlijnd loopt – niet erg om in de avond nog mijn blog uit te tikken, maar ik had er echt de energie niet voor.

Ik moest namelijk ons huis leeg ruimen. En schoonmaken. Zodat er foto’s gemaakt konden worden. Wat een klus was dat… Ik riep al maanden dat we gaan verhuizen omdat we uit ons huis zijn gegroeid, maar als je ziet wat ik de afgelopen weekenden heb weggegooid… En dat was niet alleen van mij, kan ik je vertellen… Na de grote puinruimactie moest er natuurlijk ook nog flink gepoetst worden. Absoluut niet mijn hobby, maar alles voor een goede foto!

quiche met sperziebonen en gehakt

Natuurlijk had ik de grootste klus voor het laatst bewaard. Iets met deadlines en living on the edge ofzo. Tussendoor had ik gelukkig wel de tijd om nog in de keuken te staan en maakte ik deze quiche met sperziebonen en gehakt klaar. Maar daarna had ik geen puf meer om het recept uit te werken. Want het gewone leven draaide ook nog gewoon door. Het waren me de dagen wel, vanaf nu maar weer een beetje op zoek naar de balans. Want yes, gisterochtend zijn de foto’s gemaakt dus dat hoofdstuk is nu even af….

quiche met sperziebonen en gehakt

Quiche met sperziebonen en gehakt

Voor 1 hartige taart

  • 6 vellen bladerdeeg
  • 250 gr sperziebonen
  • 250 gr rundergehakt
  • 4 eieren
  • 100 ml plantaardige room
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 2 el havermout
  • 2 tl kerrie
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 tl komijn
  • peper
  • zout
  • boter om in te vetten
  • drupje olie

Nodig: pan om te koken, koekenpan, mengbeker, springvorm 20 cm

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de springvorm in met een beetje boter. Laat de velletjes bladerdeeg ontdooien.

Snij de kontjes van de snijbonen af. Vul een pan met water en kook de sperziebonen hier zo’n 5 minuten in voor.

Schil en snipper de ui. Snij de peper doormidden, verwijder de zaadjes en snij daarna fijn. Maak de knoflook schoon.

Verwarm de koekenpan op het vuur en voeg een beetje olie toe. Fruit hier de ui in aan en voeg de peper toe. Pers de knoflook erbij uit en schep goed om.

Voeg het rundergehakt toe en bak gaar. Breng dan het gehaktmengsel op smaak met de kerrie, kurkuma, komijn, peper en zout.

Tik de eieren uit boven een mengbeker en voeg hier de room aan toe.

Giet de sperziebonen af en doe deze in de pan bij het gehakt.

Bekleed de springvorm met de vellen bladerdeeg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en bedek dan de bodem van de quiche met havermout. Dit neemt straks het vocht uit de sperziebonen en gehakt goed op.

Schep de sperziebonen met het gehakt nu op het bladerdeeg in de springvorm en spreid goed uit. Schenk het mengsel van ei en room uit over de taart.

Schuif de quiche met sperziebonen en gehakt voor 30-35 minuten in de warme oven. En eet smakelijk!

quiche met sperziebonen en gehakt

Ga jij aan de slag met dit recept voor quiche met sperziebonen en gehakt? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

8 reacties

  1. Wat grappig. Afgezien van de bladerdeeg, de eieren en de komijn is dit mijn recept voor bobotie. Gisteren nog gegeten. Alleen de appels ontbreken nog. Ik ga dit eens proberen. Kijken of de kinderen ook een bobotietaart lusten. Bedankt voor het recept!

    • Mind Your Feed op

      Haha, ja, daar had ik nog niet bij stil gestaan, dat de ingrediënten daarvoor hetzelfde zijn. Kijken of de bobotietaart in de smaak valt!

    • Mind Your Feed op

      Het recept is inderdaad voor 4 personen, en helaas past er echt niet meer in de springvorm…. Je kunt er altijd een salade naast zetten, dat doe ik ook! 😉

  2. Ziet er heerlijk uit je quiche met sperziebonen. Hij staat voor vandaag op het programma! Alleen valt me op dat de oventemperatuur die je aangeeft voor veel van je gerechten gemiddeld 10 tot 20 graden lager is dan ik gebruik. Vraag gebruik je een hete lucht oven voor je gerechten of een traditionele oven met boven en onderwar te voor je gerechten?

Laat een bericht achter