Ontbijtmuffins met appel en kaneel

12

Er zijn van die ochtenden…. dan is het rennen en vliegen om op tijd de deur uit te gaan. Natuurlijk doe ik dat helemaal zelf, ik kan ook de wekker nog wat eerder zetten, maar soms kom ik niet snel genoeg op gang en dan is het best wel een beetje haasten om bijtijds weg te gaan. Stel je voor; 2 kinderen die aangekleed moeten worden, waar een ontbijtje naar binnen moet, ondertussen vlecht ik haren en maak ik lunchtrommels klaar. Oh wacht, dan moet ik zelf ook nog douchen en aankleden…. Het is dan een wonder als ik zelf ook nog wat kan eten ’s morgens. Maar daar heb ik nu een oplossing voor; ontbijtmuffins! Hoe makkelijk is dat, en muffins in de ochtend vind ik altijd een goed idee!

Deze muffins maak je dus al van tevoren klaar en bewaar je in de vriezer. De avond van tevoren haal je er éen of twee uit en de volgende ochtend heb je een hapklaar ontbijtje. Nog een kopje thee of een sapje erbij – ook van tevoren klaar gemaakt – en ik vind eigenlijk dat ik geen excuus meer heb om snel een rijstwafel met kipfilet naar binnen te schuiven.

Ontbijtmuffins

Van ontbijten moet je namelijk wel een feestje maken vind ik. Het is de start van je dag en hoe ik mijn dag begin, is meestal behoorlijk bepalend voor mijn energie en humeur tijdens de rest van de dag. Als ik goed kan starten, dan is mijn dag vaak een stuk beter! Ik ben gek op het maken van uitgebreide ontbijtjes en normaal lukt het alleen in het weekend om wat meer tijd te besteden aan het ontbijt. Maar met deze ontbijtmuffins kun je dus elke dag een goede start maken! Ben je op zoek naar nog meer inspiratie voor een goede start van je dag? In mijn boek Natuurlijk ontbijten! heb ik meer dan 30 unieke ontbijtrecepten voor je verzameld!

Ontbijtmuffins met appel en kaneel

Voor 6 muffins:

  • 100 gr amandelmeel
  • 75 gr havermeel
  • 25 gr havermout of havervlokken
  • 125 ml (plantaardige) melk
  • 1 ei
  • 1 el kokos- / olijfolie
  • 1 kleine appel
  • 2 el honing
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • Snuf zout

Nodig: beslagkom, muffinvorm/muffinpapiertjes, oven

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe het amandelmeel en havermeel in de beslagkom en schep goed door. Voeg hier de havermout/havervlokken en het bakpoeder aan toe en meng de ingrediënten door elkaar.

Schenk nu de melk bij het meel en roer tot een beslag. Breek het ei boven de kom en kluts door het beslag.

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in kleine blokjes. Voeg de appel, een eetlepel olie, de honing, kaneel en een snuf zout toe en schep door het muffinbeslag.

Vet de muffinvorm in of gebruik muffinpapiertjes en doe deze in de muffinvorm. Schenk nu het beslag in de vormpjes, zorg dat je de vormpjes tot 2/3 vult met het beslag.

Schuif de muffins in de oven en bak in 25 minuten goudbruin. Controleer met een satéprikker of de muffins gaar zijn. Als de muffins toch nog iets langer in de oven moeten – elke oven is weer anders – dek ze dan af met een stukje aluminiumfolie.

Ontbijtmuffins

Laat de muffins helemaal afkoelen en haal dan pas het papiertje eraf. Enjoy, en begin je dag goed!

Wil je mijn tips voor een happy healthy lifestyle in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

12 reacties

  1. Bij jouw recept staat dat het voor 6 muffins is. Ik heb t recept gevolgd en heb nu 12 muffinbakjes gevuld. Klopt dat? Ze staan nu in de oven, dus ik ben benieuwd hoe ze straks smaken…

  2. Ik heb er ook cake van gemaakt, maar met griesmeel (dat hadden we in huis), bloem en havermout. Het is een lekker niet te zoet tussendoortje. Maar het rijst niet goed (de korst breekt ook). Iemand tips hoe ik misschien de verhoudingen kan aanpassen?
    Thx, sarah

    • Het helpt misschien om wat arrowroot toe te voegen, dit product heeft een bindende eigenschap en kan daardoor misschien wat stevigheid geven. Succes!

  3. Zou jij bij de recepten kunnen vermelden hoeveel – in dit geval muffins – je dan eet voor je ontbijt? Dat vind ik vaak lastig in te schatten; als iets gezond is heb je meestal het idee dat het dan ook niet meer uitmaakt hoeveel je ervan eet. Maar dat gaat natuurlijk niet op. Ik wil graag minderen (en afvallen) met goede produkten.

    • Mind Your Feed op

      Het maakt altijd uit hoeveel je ervan eet… Want als je meer eet dan je nodig hebt, dan zul je uiteindelijk in gewicht aankomen. Voor deze muffins zou ik er 1 a 2 pakken, probeer te luisteren naar je lijf en waar het behoefte aan heeft.

  4. Ik heb ze zojuist gemaakt, maar bij mij zijn ze absoluut niet zo mooi glanzend aan de bovenkant. Ze zien er wat droog uit, is dat te verhelpen door wat meer ei en/of olie te gebruiken?

  5. Goedenavond ,
    Je hebt t over : schenk het beslag…. Ik heb een lepel moeten gebruiken om t in de vormpjes te scheppen. Ook zijn ze niet zo glad en glanzend geworden. Ik heb alle ml grammen gecontroleerd.

    Groeten Lilian

  6. Muffins gemaakt als tussendoortje. Ik had ook iets meer muffins dan zes, de muffins zijn lekker maar zit een beetje een rare nasmaak aan. Niet storend maar ik vraag me af of het misschien komt doordat ik sojamelk heb gebruikt?

Laat een bericht achter