Yoghurt havermout pannenkoekjes met aardbeien

1

Goedemorgen deze morgen! Het is weekend, en het is lente! Daar word ik alvast heel vrolijk van. Waar ik ook vrolijk van word, zijn rustige zondagochtenden. Langzaamaan opstarten met een kop koffie. Een krantje. Vooral niet te veel willen en niet te snel gaan. Zondagochtenden zijn het enige moment in de hele week waarop we echt kunnen relaxen. En dat doe ik dan ook heel graag. Toch kriebelt het juist op die ochtend ook om de keuken in de duiken en even uit te pakken voor het ontbijt. Met deze stapel yoghurt havermout pannenkoekjes met aardbeien maak ik mijzelf en de meiden in elk geval erg blij!

yoghurt havermout pannenkoekjes

Het lijkt de laatste tijd wel alsof elke ochtend chaotisch verloopt. Zelfs op de zaterdag zijn er tegenwoordig allerlei verplichtingen waarvoor de wekker moet worden gezet. Oh echt, dat is niet aan mij besteed hoor. Ik wil juist heel langzaam doen in de ochtend. Nog niet zoveel hoeven. Ik vind het al meer dan genoeg dat ik elke doordeweekse dag op tijd bij school moet staan. Laat het weekend dan alsjeblieft lekker rustig zijn.

yoghurt havermout pannenkoekjes

yoghurt havermout pannenkoekjes

Zondagochtend is dan een soort van heilig. Ik waak er echt voor dat er op deze ochtend niets hoeft, moet, of per sé zal gebeuren. Het enige waar ik mij mee bezig hou is met wat er als ontbijt op tafel gaat komen. En hoewel pannenkoeken hier in de ochtend sowieso wel favoriet zijn, zijn deze yoghurt havermout pannenkoekjes een nieuwe topper op de ontbijttafel. Super luchtig, gemaakt van slechts een paar ingrediënten die standaard in huis zijn, en met verse aardbeien is dit een feestje! Soms moet je het leven niet moeilijker maken dan het is….

yoghurt havermout pannenkoekjes

Yoghurt havermout pannenkoekjes met aardbeien

Voor 6-8 kleine pannenkoekjes

  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 75 gr havermout
  • 1 ei
  • 1 rijpe banaan
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl kaneel
  • topping; verse aardbeien of ander vers fruit
  • olie / boter om in te bakken

Nodig; mengkom, blender of koffiemolentje, (pannen)koekenpan

Bereiden: Maal eerst met een koffiemolentje of blender de havermout tot meel.

Doe de yoghurt in de mengkom en voeg hier het havermeel aan toe. Breek een ei boven de kom en kluts deze door de yoghurt met havermeel.

Prak een rijpe banaan tot moes en doe deze bij het beslag voor de yoghurt havermout pannenkoekjes. Voeg nu ook het bakpoeder en kaneel toe en roer alle ingrediënten door elkaar. Het klopt dat het beslag vrij dik is!

Verwarm een druppel olie in een (pannen)koekenpan en wacht tot de pan goed warm is. Schep dan met een (soep)lepel kleine beetjes beslag in de pan.

Bak de yoghurt havermout pannenkoekjes eerst aan de ene kant mooi bruin en wacht tot de bovenkant gestold is. Draai ze dan voorzichtig om en bak de andere kant bruin. Serveer met wat extra Griekse yoghurt en verse aardbeien. Geniet van je zondag!

yoghurt havermout pannenkoekjes

Ga jij aan de slag met dit recept voor yoghurt havermout pannenkoekjes met aardbeien? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

1 reactie

Laat een bericht achter