5 x tips om voldoende water te drinken

0

Wat was het warm afgelopen week. Heel warm. Ongewoon Hollands, misschien wel een beetje te warm…. Hoe heb jij verkoeling gezocht? Een zwembad, dagje strand, voetjes in een emmer water? Ik zei nog tegen Senna dat ik zelfs de warmte in Italië fijner vind, omdat het dan niet zo drukkend is ofzo. Op warme dagen, maar in het algemeen ook, is het belangrijk om voldoende water te drinken. Hoe ik dat in de zomer, of op elke dag eigenlijk, doe? Ik deel 5 handige tips met je!

Ooit in een ver verleden heb ik nog een opleiding tot voedingsadviseur gevolgd en toen had ik allemaal bewijs waarom het heel verstandig is om voldoende water te drinken. Nu… krijg ik gewoon hoofdpijn als ik dat niet doe, en dus vind ik het belangrijk om mijn vocht aan te vullen. Zeker toen het de afgelopen dagen zo warm was, en ik tijdens het werk regelmatig het zweet op mijn rug had staan, moest ik van mezelf genoeg water binnen krijgen. Hoe ik zo’n dag door kom? Ik vertel het je!

voldoende water te drinken

5 x tips om voldoende water te drinken

  1. Ik begin mijn dag standaard met een groot glas water. Een gróót glas, ik denk dat er zeker 300 ml in past. Dit glas staat naast mijn bed en het eerste dat ik in de ochtend doe is rechtop gaan zitten en een glas water leegklokken. Daarna loop ik naar de badkamer en vul ik het glas nog eens bij. Ik drink het dan vaak niet helemaal leeg, maar kom toch zeker tot de helft!
  2. Bij elk eetmoment (ontbijt, lunch, diner) drink ik een glas water. Niet zo groot als in de ochtend, en teveel water tijdens de maaltijd helpt ook niet goed bij de vertering van je eten. Maar ik drink wel water!
  3. Ik heb altijd, maar dan ook altijd, een karaf water naast mijn computer staan. Gewoon zo’n Ikea-ding, maar er gaat bijna 1 liter water in. Deze drink ik gedurende de dag leeg. Op warme dagen vul ik de kan zelfs bij, maar minstens 1 keer gaat ie helemaal op. Ben je op kantoor aan het werk, koop dat een mooie waterfles die je op je bureau zet!
  4. Ik ben nogal vaak van huis. En dan heb je dus niets aan zo’n leuke kan op je bureau… Daarom heb ik meerdere waterflessen die ik in mijn tas kan doen (de dopper is mijn favoriet, #nospon) en ik vul altijd een fles voordat ik op pad ga. Het ligt er een beetje aan hoe lang de reis is, maar meestal gaat ie  wel leeg. En dan vul ik de fles voor de terugreis natuurlijk wel weer even bij!
  5. Maak water leuk! Water, ik hoor van veel mensen dat ze het saai vinden om te drinken. Nu vind ik water toevallig gewoon écht lekker, maar je kunt het altijd leuker maken. Ik doe er vaak wat fruit, komkommer of munt in. Dan geeft het net even extra smaak en is het toch alsof je wat anders drinkt. Ik zal binnenkort mijn 5 favoriete fruitwaters met je delen.

Ook tijdens vakanties – en joepie dat is al bijna! – hou ik me aan mijn eigen tips. In elk geval een glas in de ochtend, een flesje mee voor onderweg en bij elke maaltijd drink ik water. Want als ik dat niet doe, krijg ik dus echt zo’n rottige hoofdpijn…. Die ik dan in eerste instantie vaak wijt aan honger, maar dat is dus gewoon een tekort aan vocht. Ik deel binnenkort nog met je hoe ik mijn water lekkerder maak (want ik hou dus gewoon van water, maar misschien jij niet) en dat kom je vast de zomer wel door!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.