X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
cocktails en Zwitserse kaas

Foto diary: Cocktails en Zwitserse kaas

0
By Mind Your Feed on 17 april 2017 Nieuws

Of ik kom borrelen met cocktails en Zwitserse kaas? Meer wil leren over smaakcombinaties? En of ik zin heb in een gezellige avond met mijn collega foodies? En ook nog een mini-workshop borrelhapjes maken en cocktails shaken wil volgen? Nou, 4 keer ja natuurlijk! Zo’n leuke uitnodiging sla ik niet af! Vandaag een iets andere blog dan normaal, want ik heb namelijk een heleboel foto’s die ik met je wil delen. Kijk je mee?

cocktails en zwitserse kaas

cocktails en zwitserse kaas

Zo stond ik dus ineens op een doordeweekse avond in het House of Bols in Amsterdam. Bols, bekend van de jenevers en cocktails organiseerde samen met Emmi KALTBACH een evenement waarbij foodpairing centraal staat. Oftewel, het combineren van smaken, en dat onder het genot van een hapje en een drankje. Not bad at all!

cocktails en zwitserse kaas

cocktails en zwitserse kaas

Voordat we in de theorie duiken, krijgen we eerst een rondleiding. In de catacomben van het Bols Eexperience Ccenter, een van de oudste gedistilleerd bedrijven in de wereld, leren we over geuren, smaken en kleuren. Hoe wordt jenever precies gemaakt, wat is distilleren eigenlijk, welke likeuren zijn er nog meer in het Bols assortiment? Reuze interessant, want hier weet ik dus eigenlijk niet zoveel over…

cocktails en zwitserse kaas

Over foodpairing had ik al wel eerder geleerd. Het combineren van smaken, in dit geval kazen en cocktails, staat centraal bij de workshops die we krijgen van chefkok Robert Verweij en bartender Tyron Francisca. Mooie smaakcombinaties ontstaan als er overeenkomsten zijn tussen de 5 basissmaken (zoet, zuur, zout, bitter en umami), de smaakrijkdom en het mondgevoel. Maar spannende combinaties ontstaan juist wanneer je een contrast zoekt in deze smaken.

cocktails en Zwitserse kaas

cocktails en zwitserse kaas

Cocktails en Zwitserse kaas

Robert gaat aan de slag met de Zwitserse kazen van Emmi KALTBACH. Deze kazen hebben een unieke smaak doordat ze in de zandstenen grotten van Kaltbach worden gerijpt. Ziltig, pittig, maar ook heerlijk romig. Heerlijk voor bij de borrel, maar ook om mee te koken (bijvoorbeeld deze groentelasagne met zwarte bonen en Emmi KALTBACH le Gruyère). Hij maakt twee prachtige én heerlijke hapjes klaar!

cocktails en zwitserse kaas
Merci met Emmi KALTBACH Creamy & Tasty met gebakken chorizo en pecannootjes.
cocktails en zwitserse kaas
Dominosteentjes met Emmi KALTBACH Le Gruyère AOP, dadelbrood en dadelstroop.

Nou zou ik zelf misschien eerder denken aan een goede wijn bij deze hapjes, maar Tyron bewijst met zijn Date Old Fashioned dat cocktails en kaas prima samengaan. Hij combineert onder andere korenwijn met dadellikeur en shaket een stevig maar fris drankje in elkaar.

cocktails en zwitserse kaas

Daarna duik ik samen met Annemiek van Keukenliefde achter de bar en mogen wij zelf aan de slag om een Date Old Fashioned cocktail klaar te maken. Stirred, not shaken, of precies andersom. De zoete smaken van de dadels combineren mooi met de zoutkristallen van de Emmi KALTBACH Le Gruyère AOP.

cocktails en zwitserse kaas

We sluiten de avond af aan de bar van het House of Bols met onze cocktails en de hapjes van Robert. Binnenkort ga ik zelf ook weer aan de slag met de kazen van Emmi KALTBACH, dus stay tuned! Trouwens, alle credits voor de foto’s gaan naar Annemiek van Keukenliefde. Ik had een ongelukje met mijn telefoon en ben al mijn foto’s kwijt geraakt. Dank je wel dus, Annemiek!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Deze blogpost betreft een samenwerking met Emmi KALTBACH. Lees hier mijn disclaimer. 

Bols Bols Cocktails cocktails cocktails en kaas combineren Emmi KALTBACH Foodpairing House of Bols smaakcombinaties Zwitserse kaas
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleWeekmenu 15 makkelijke maaltijden
Next Article Preisoep met courgette en aardappel
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Mind Your Balance – 4 complete weekmenu’s voor meer energie!

Merry X-mas! Go rock that kitchen!

Persoonlijk: foto dagboek mei 2021

Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
17 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #21 – 2025

15 mei 2025

Makreelsalade

13 mei 2025

Kip fajitas

10 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #20 – 2025

9 mei 2025

Marokkaanse gehaktballetjes

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....