Op culinaire ontdekkingsreis

0

Heb jij jouw bestemming voor deze zomervakantie al gekozen? Bij mij is het elk jaar weer een enorme zoektocht om dé perfecte plek te vinden. Daar waar ik met gemak een poosje kan verblijven, waar het mooi weer is, én waar voldoende te doen is. Ik ben namelijk niet echt het type dat tijdens de vakantie alleen maar op een ligbedje ligt! Ik wil meer zien van de omgeving, meer leren over de cultuur van een land, en het belangrijkste; ik wil weten wat er te eten is! Ik zoek mijn bestemming daar ook echt op uit hoor. Ik breng al heel wat uurtjes online door om te zien of mijn vakantiebestemming geschikt is voor een kleine culinaire ontdekkingsreis. En ook dit jaar is het weer helemaal gelukt om het perfecte plekje te vinden. Nu is het aftellen geblazen…

culinaire ontdekkingsreis

Natuurlijk hou ik ook van uitrusten tijdens mijn vakantie. Maar eten – en alles dat daarmee te maken heeft – blijft mijn grootste hobby. Dus ook op vakantie zoek ik altijd naar leuke winkeltjes waar ze traditionele lekkernijen verkopen. Of breng ik gerust een halve middag door in de supermarkt om me te verlekkeren aan de lokale producten. Ga ik altijd op zoek naar foodfestivals of street food markets om vooral veel te proeven. Maar daar blijft het niet bij. Toen ik laatst getipt werd over de website van Vakantieboulevard, heb ik even uitgebreid zitten snuffelen en ik kreeg gelijk trek! En zin om op vakantie te gaan.

Op culinaire ontdekkingsreis

2 jaar geleden waren we in Italië en verbleven we tussen de wijnranken. Op zich natuurlijk al een prachtig uitzicht, maar ik wil dan ook wel weten hoe de wijn gemaakt wordt, én hoe die smaakt natuurlijk. Tegenover ons vakantiehuis was de wijnboerderij, en natuurlijk brachten we daar een bezoek aan. Heerlijk om op die manier wat meer te leren over een land, daar gaat mijn culi­hart echt wel harder van kloppen.

culinaire ontdekkingsreis

Op Bali ook,  never nooit niet dat ik weer terug naar Nederland zou gaan zonder dat ik me eerst eens goed ging onderdompelen in de lokale eetgewoonten. En ik vind dan niets leuker dan lokale markten bezoeken en natuurlijk een kookworkshop volgen. Koken onder begeleiding van een lokale chef, die je de heerlijkste smaken laat ontdekken en ondertussen wat vertelt over de eetgewoonten van een land. Geweldig!

Naast sightseeing doe ik dus ook aan foodseeing, voor mij is dat een essentieel onderdeel van mijn vakantie. Eten blijft toch mijn grootste passie, en de meeste vakantieherinneringen hebben dan ook met food te maken. Ik ben niet de enige, steeds meer mensen kiezen voor een vakantie die aansluit bij hun passie, en gaan óp reis op zoek naar waar ze het liefste mee bezig zijn. Het concept van Vakantieboulevard sluit daar mooi op aan, op dit digitale platvorm vind je tal van prikkelende reisverhalen en een bijzonder reisaanbod. Vakantieboulevard verbindt de deskundigheid van honderden reisspecialisten met de wens van reizigers om de vakantie aan te laten sluiten bij een specifieke wens of hobby.

culinaire ontdekkingsreis

Wil je net als ik graag op culinaire ontdekkingsreis, dan heeft Vakantieboulevard alvast een heel aantal prachtige reizen voor je verzameld. In een winkelstraat presenteren diverse reisaanbieders hun aanbod, en je klikt eenvoudig door naar de websites van de echte experts. Zij weten waar je lekker kunt eten, waar de mooiste markten zijn, waar de beste wijnen gemaakt worden. Zo kan de vakantie dus helemaal in het teken staan van jouw grootste hobby, en dat lijkt mij persoonlijk echt héérlijk….

Mocht nou niet food jouw grootste hobby zijn, maar ben je wel gek op wandelen, kanoën of schilderen? Dan zou ik zeker ook eens een kijkje nemen bij Vakantieboulevard. Zij brengen je in contact met bijzondere reisspecialisten en bieden de mogelijkheid om geweldige reizen te maken. Kom maar op met die heerlijke vakantie!

culinaire ontdekkingsreis

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

MYF_sponsored

Deze blogpost betreft een samenwerking met Vakantieboulevard.nl Lees hier mijn disclaimer.

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.