Persoonlijk: Naar buiten in #corontaine en vakantie

0

Wie heeft de afgelopen 8 weken wel eens gedacht…. Wat nou als het al die tijd had geregend? Dat je dag in dag uit echt binnen moest zitten? Nou ik wel hoor! Het prachtige weer is natuurlijk 1 groot cadeau waar ik ook afgelopen maand weer volop van heb genoten! Heerlijk in de tuin vierden we afgelopen maand Pasen en Koningsdag. De bbq heeft al wat keren aangestaan en terwijl ik dit zo typ, vergeet ik bijna dat de meiden het grootste gedeelte van de maand nog gewoon aan hun thuiswerk hebben gezeten. Volgende week start hier de school ook weer op en gaat het leven weer een beetje beginnen! Maar eerst nog even een terugblik op mijn afgelopen maand. Want hoewel die niet heel spannend was met al dat thuiszitten, is het toch ook fijn om die momenten nog een keer te beleven en met je te delen!

Nog zo’n cadeautje is dat ik op 10 minuten van het strand vandaan woon. En hoewel ik me ook echt zoveel mogelijk thuis heb vermaakt, wilde ik er af en toe écht even uit. Een moment voor mezelf, even lekker wandelen, frisse zeewind opsnuiven. En vooral heel even geen ‘mama….!’.

Yes, verse bloemen! Daar wordt ik altijd zo blij van. Nu we veel tijd thuis door brachten, heb ik er steeds voor gezorgd dat er ergens wel een gezellige bos stond. Wat dat betreft woon ik ook in de goede regio, hier worden volop bloemen (en groenten en fruit) geteeld!

Wat ik wel écht jammer vond, was dat we dit jaar niet met de hele familie Pasen konden vieren…. Normaal gesproken schuiven we bij mijn ouders aan voor een uitgebreide brunch waarbij iedereen wat klaar maakt en zoeken de kinderen eieren bij hen in de tuin. Dit jaar lieten we een heerlijk ontbijtje bij ze bezorgen waarvan ik deze foto kreeg ge-appt. Ziet er goed uit toch!

Zelf schoven we aan bij een gezellige borrel bij mijn zus en zwager. Zij wonen direct naast ons en wij hebben elkaar veel gezien de afgelopen weken. Heel fijn om in deze tijden nog eens een ander praatje te kunnen hebben. Zij maakte zelf sushi klaar en ik was onder de indruk hoor! Ik bedoel, kijk nou hoe lekker!!

En nog meer lekker eten…. ik werk meestal vanuit huis, dus wat dat betreft is er tijdens deze #corontaine niet heel veel anders voor mij. Ik had dus al de gewoonte om tussen de middag uitgebreid te lunchen en dat heb ik er deze weken gewoon ingehouden. Hier at ik een omelet met avocado, gerookte zalm en kiemen. Smullen!

Ook werden er afgelopen maand eindelijk weer een aantal nieuwe recepten uitgewerkt! Renske kwam een dagje fotograferen en stylen en ik dook zelf ook de keuken in! Dat had ik echt wel een beetje gemist, maar met 2 meiden thuis lukte het niet altijd om zelf aan de slag te gaan. Er komen dus nieuwe recepten aan…. stay tuned!

Ook binnenkort online! Kun je al raden welke kruidenmix dit is? Dit heb je vast allemaal in huis en is een heerlijke mix voor bijvoorbeeld geroosterde aardappeltjes.

En nog maar een keer strand! Lekker er even tussenuit! Het valt mij trouwens steeds op hoe intens blauw de lucht is op mooie dagen. Daar kan ik echt van genieten.

Helemaal ontspannen zo!

Zo lief… de meiden hadden als huiswerk de opdracht gekregen om een Moederdag-knutsel te maken. Samen met papa gingen ze aan de slag en ik werd in de zon gezet met een glas wijn. Mij hoorde je niet klagen, haha! Hier zie je trouwens wel dat Project Tuin nog een behoorlijk projectje is.

Van die dagen waarop het de hele dag prachtig weer is en dan ‘s avonds net te fris om al heel lang buiten te kunnen zitten. Daar hebben we deze oplossing voor!

En nog weer verse bloemen! De andere bos was op en ik had direct behoefte aan weer kleur en gezelligheid in huis. Hoe mooi is deze ranonkel trouwens? En daarna kwamen ze allemaal helemaal in bloei, ik kan daar heel blij van worden!

Nog over van Pasen, maar absoluut geen straf om een gewone zondag te starten met croissantjes uit de oven. Dit zijn afbakcroissants uit zo’n blik, dus ik heb er verder geen recept van….

Aan de ene kant woon ik 10 minuten van het strand…. en als je de andere kant op gaat, zit je zo in de polder, tussen de molens, de weilanden en de boerderijen. We stapten met de meiden op de fiets en snoven wat zonnestralen op.

Koningsdag! En dat vier je natuurlijk met oranje gebak! We vierden Koningsdag dit jaar in eigen tuin, samen met mijn zus en zwager. Beginnen met een taartje en de oud-Hollandse spelletjes verzonnen we er maar bij. Het was een heerlijk relaxte dag!

Van ons rondje fietsen door de regio hadden we verse tomaten en paprika’s meegenomen. Zo veel dat we er uiteindelijk een flinke pan soep van hebben gemaakt. Hier is zeker wel 3x van gegeten, zo lekker!

En dat was april…. Na 8 weken thuis zitten komt het ook wel een klein beetje mijn neus uit hoor! We zijn echt zo weinig mogelijk op pad gegaan en de dames hebben buiten hun eigen achtertuin niet echt spannende uitstapjes gehad. Toen de eerste week van de vakantie hier begon met koude dagen en veel regen, waren we er een beetje klaar mee. Maar de tweede week Meivakantie heeft alles weer goed gemaakt. Nu rustig op starten, ik ben zo benieuwd hoe dat gaat lopen….

Volgende maand weer een kijkje achter de schermen in een nieuw foto dagboek. Ik heb echt nog geen idee wat mij te wachten staat de komende tijd. De meiden gaan in elk geval weer 2 dagen in de week naar school en ik wil echt wat projecten gaan opzetten en uitrollen. Wordt vervolgd dus! Succes allemaal!

Liefs, Reny

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.