Review Mag ik nog een hapje?

0

Kinderen en eten…. Volgens mij voor heel veel ouders nog steeds een hoofdpijndossier. Je zou er een boek over kunnen vol schrijven, en dat is precies wat Francesca van Berk, juist ja, van de populaire blog FrancescaKookt.nl heeft gedaan. Maar dan met een geweldig positieve insteek, want kinderen en eten, dat is juist een ontzettend leuke combinatie. Daar hoef je helemaal geen hoofdpijn van te krijgen, mits je het goed aanpakt. Culinaire opvoeding noemt Francesca dit, en ze geeft je in haar boek Mag ik nog een hapje? praktische tips om mee aan de slag te gaan. Ik mocht vorige week bij de boekpresentatie aanwezig zijn, sámen met mijn kids, en vertel je vandaag alles over Mag ik nog een hapje!

mag ik nog een hapje

Ooh, wat vind ik het leuk dat Francesca een prachtig boek heeft geschreven, over een onderwerp dat niet alleen haar aan het hart ligt maar waar ik zelf ook zo graag mee bezig ben. Sámen met je kinderen op ontdekkingsreis gaan, is namelijk het leukste wat er is! Ik weet nog dat ik al weer ruim 2 jaar geleden contact zocht met Francesca, omdat ik reuze nieuwsgierig was naar waar ze allemaal mee bezig was. Francesca bruist van enthousiasme als ze over het onderwerp kinderen en eten praat, als ze vertelt over hoe je kinderen betrekt bij het eten, als ze deelt hoe zij haar zoon Jessey een culinaire opvoeding geeft. Het kon echt niet uitblijven dat hier een boek over zou verschijnen, en nu is het eindelijk zo ver!

Vorige week woensdag vond de boekpresentatie plaats bij Mama Kelly in Den Haag. Voor mij een thuiswedstrijd, en op bekend terrein want ik heb jarenlang tegenover deze hotspot gewerkt bij een uitgeverij. Ik zal binnenkort nog wel meer over Mama Kelly vertellen, maar nu waren Francesca en haar nieuwe kindje aan de beurt. De meiden hadden ook zoveel zin in deze lancering, vooral omdat er heel goed voor ze was gezorgd. Ze mochten namelijk leuke workshops volgen terwijl mama lekker op het terras van de zon en het nieuwe boek van Francesca genoot!

mag ik nog een hapje

Beetje verlegen nog bij binnenkomst….

mag ik nog een hapje

Met Francesca en Linda.

mag ik nog een hapje

Helemaal in de concentratie… de meiden vonden het ook zo leuk!

Mag ik nog een hapje?

Culinaire opvoeding, een term die zoveel meer beslaat dan samen aan tafel eten. “De culinaire opvoeding staat voor een wereld van ontdekkingen, maar ook voor onzekerheid, zowel bij ouders als kinderen”, aldus Francesca. Ze neemt je in deze praktische handleiding mee in haar eigen ontdekking naar wat wel en niet werkt, met uiteraard haar ervaringen als moeder en voorzien van een vleugje humor. Eten hoort iets leuks te zijn, waarvan je moet kunnen genieten, en door een combinatie van tips én uiteraard heel veel recepten, wil zij je inspireren om zelf die ontdekkingsreis – samen met jouw kids – ook te gaan maken.

mag ik nog een hapje

Wat je kunt verwachten? Een heerlijk fris no-nonsense boek waarbij je direct zin krijgt om aan de slag te gaan! Heb je jonge kinderen, of ben je in verwachting, of juist op zoek naar een leuk (kraam)cadeau, dan kan ik je Mag ik nog een hapje? zeker aanraden. Het is een compleet boek, dat ook echt start bij de basis, namelijk het moment dat kinderen smaken kunnen onderscheiden. Wist je dat dit al in de buik is? Vanaf dat allereerste begin, nog voordat je een kindje in de stoel aan tafel hebt, kun je al aan de slag om er een kleine lekkerbek van te maken. Maar ook in de jaren die erna komen, is het zo geweldig leuk om sámen met kinderen plezier te creëren in het eten.

Francesca zou Francesca niet zijn als ze al haar bruikbare tips niet voorziet van heel veel inspiratie in de vorm van recepten! Met maar liefst 120 ideeën en menu-suggesties kun je direct al aan de slag, en uiteraard wordt er aan de allerkleinsten én aan de grotere kinderen gedacht. Voor mij liggen veel dingen die ze benoemt zó voor de hand… Bijvoorbeeld het maken van de eerste babyhapjes, dat doe je natuurlijk gewoon zelf. Niks geen potjes, maar aan de slag met pure ingrediënten! Wow, wat is dat bij ons thuis al weer lang geleden…

mag ik nog een hapje

Daarna wordt het alleen maar leuker, want er mogen meer ingrediënten, en smaakmakers toegevoegd worden. De recepten zijn eenvoudig, toegankelijk is een beter woord, en ik ga er zeker nog wat van uitproberen bij mijn gezin. Francesca denkt aan alle eetmomenten, van ontbijt, lunch en diner tot aan de feestjes en natuurlijk ook uit eten gaan met je kinderen. Want waarom zou je dat niet doen? Ik vond het een feestje – van herkenning – om dit boek door te lezen! Wat mij betreft mag Mag ik nog een hapje? bij geen enkele ouder in de boekenkast ontbreken.

mag ik nog een hapje

Lieve Francesca, ik ben trots op jou, en vind dat je een geweldig boek hebt gemaakt! Hoe tof zou het zijn als alle ouders kinderen aan tafel hebben zitten, die vragen: Mag ik nog een hapje? You rock, girl!

Wil je Mag ik nog een hapje? bestellen, dan kan dat via Bol.com, prijs: 19,99.

Ik ontving mijn exemplaar van Mag ik nog een hapje tijdens de boeklancering. De prachtige foto’s van de boeklancering in deze blog zijn trouwens gemaakt door Wendy van Bree fotografie.

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.