X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
broccolitaart, broccolitaartje, bladerdeeg bijgerecht broccoli en kaas

Broccolitaartjes

1
By Mind Your Feed on 15 december 2014 Diner

Broccolitaartjes, als bijgerecht voor een gezellige maaltijd. Hapjes met bladerdeeg vind ik altijd zó feestelijk! Bladerdeeg doet mij altijd aan vroeger denken, toen we voor de feestdagen vaak hapjes van kaas of worst in bladerdeeg maakten.

Ik maakte ze dan bijvoorbeeld voor bij de kerstborrel, en kon dan als kind helemaal stralen van de prachtige baksels die uit de oven kwamen. Want dat is zo leuk aan bladerdeeg, het krijgt prachtige vormen tijdens het bakken en daar hoef je zelf niet zoveel aan te doen.

broccolitaart, broccolitaartje, bladerdeeg bijgerecht broccoli en kaas

Broccolitaartjes

Deze broccolitaartjes maak ik dan ook als bijgerecht voor bij de pakketjes van kip in parmaham met dadels en noten. Ik maak normaal gesproken nu niet meer zoveel gebruik van bladerdeeg, maar voor het kerstmenu maak ik een uitzondering. Net even een beetje meer uitpakken hoort bij de feestdagen, en deze prachtige taartjes zijn een mooie eye catcher op de kersttafel!

Bij de natuurwinkel of biologische winkel is ook bladerdeeg te verkrijgen in volkoren- of speltvariant. Wil je dus net een beetje gezonder, dan kun je dit ook gebruiken. Hou er dan wel rekening mee in je kerstplanning dat je een extra winkel moet bezoeken…

broccolitaart, broccolitaartje, bladerdeeg bijgerecht broccoli en kaas

Ik gebruik hier gewone bladerdeeg uit de supermarkt en vul ze met broccoli en wat cherrytomaatjes. Uiteraard kun je zoveel groenten toevoegen als je wilt. Wat ook leuk is, is om een grotere taart te maken en daar mooie stukjes van te snijden. Zeker handig als je met een groter gezelschap eet.

broccolitaart, broccolitaartje, bladerdeeg bijgerecht broccoli en kaas

Bijgerechten voor kerst

Meer inspiratie voor mooie bijgerechten vind je op mijn blog. Ik maakte een mooi overzicht met feestelijke bijgerechten voor de Kerst met lekker veel groenten!  Morgen komt er trouwens nóg een bijgerecht op mijn blog, ook met lekker veel groenten. Zo hou je het kerstmenu toch healthy, en dan passen deze bladerdeeg broccolitaartjes daar als een echte verwennerij prima bij.

broccolitaart, broccolitaartje, bladerdeeg bijgerecht broccoli en kaas

Je kunt deze broccolitaartjes van tevoren klaar maken:

  • Snij de broccoliroosjes van de stronk en kook deze kort voor.
  • Maak het ei mengsel alvast klaar en zet in de koelkast.
  • Vet de muffinvorm in met boter en bekleed met bladerdeeg. Deze beklede muffinvorm kun je in de koelkast laten staan tot aan gebruik.
  • Vul de bladerdeegbakjes pas kort voordat je de taartjes de oven in schuift, anders trekt het ei mengsel te veel in het bladerdeeg en wordt het taartje te nat.

broccolitaart, broccolitaartje, bladerdeeg bijgerecht broccoli en kaas

broccolitaart, broccolitaartje, bladerdeeg bijgerecht broccoli en kaas

Broccolitaartje

Makkelijk recept voor bijgerecht van bladerdeeg gevuld met broccoli, tomaat en oude kaas.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 25 minuten minuten
Totale tijd: 40 minuten minuten
Bijgerecht
Nederlands
Bijgerechten recepten
Servings: 4

Nodig

  • Muffinvorm
  • Pan

Ingrediënten

  • 1/2 stronk broccoli
  • 4 snoeptomaatjes
  • 4 vellen bladerdeeg
  • 100 ml plantaardige room
  • 50 gram oude kaas (geraspt)
  • 1 tl kerrie
  • snuf peper
  • snuf zout
  • boter (om in te vetten)

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg 4 plakjes bladerdeeg op een schoon werkblad en laat ontdooien. 
  • Breng in een pan wat water aan de kook. Snij van de broccolistronk* de roosjes en doe in de pan met water, kook 3 minuten en giet af. 
  • Vet de muffinvorm in met boter en leg in 4 bakjes een plak bladerdeeg. Laat de zijkanten niet tegen elkaar aankomen!
  • Kluts 2 eieren samen met de room en voeg peper, zout en de kerriepoeder toe. Snij de tomaatjes in kleine blokjes.
  • Vul nu elk bladerdeegbakje met broccoli en schenk daar het ei mengsel overheen. Vul tot ongeveer 2/3 van het bakje. Leg als laatste bovenop nog de tomaatjes en bestrooi met kaas.
  • Schuif de broccolitaartjes in de oven en laat in 25 minuten goudbruin worden.
Calorieën: 254kcal | Koolhydraten: 17g | Eiwit: 6g | Vet: 18g | Verzadigd vet: 6g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

* de stronk van de broccoli gebruik je voor de pastinaaksoep met zalmsnippers!

Have a Happy Healthy Christmas!

Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

 

bladerdeeg broccoli feest happy healthy christmas hartige taart Kerst
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleKipfilet in parmaham met dadels en noten
Next Article Wortelpuree met knolselderij en courgette
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

10x recepten met kip en rijst

1 reactie

  1. Mandy van Rossum on 21 augustus 2017 19:12

    Lekker recept! Ze staan nu in de airfryer, ben benieuwd of dat ook lukt.
    Ik had alleen te veel vulling voor 4 taartjes, kan dat kloppen? 🙂

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required