Deze carpaccio wraps zijn het perfecte voorbeeld van een hapje dat er luxe uitziet, maar in een paar minuten klaar is. De romige truffelspread van cottage cheese en mayonaise vormt een heerlijke basis voor de zachte carpaccio, rucola en Parmezaanse kaas. En met wat krokante pancetta en een drizzle balsamico crème maak je in een handomdraai echte showstoppers van deze carpaccio wrap hapjes!

Carpaccio wraps met truffel en Parmezaan
Carpaccio wraps zijn van die hapjes waarvan je weet: hiermee zit je altijd goed. Een zachte tortillawrap, romige cottage cheese met truffel en die klassieke carpacciosmaak… het blijft een gouden combinatie. Ik maak ze zelf vaak als ik een feestelijk hapje wil serveren dat niet te ingewikkeld is, maar er wél gezellig uitziet.
Of je ze nu serveert tijdens een borrel, als feestelijk voorgerecht of onderdeel van een antipasti plank – deze carpaccio wraps zijn altijd een succes bij iedereen! En het mooie: je kunt ze makkelijk van tevoren maken en vlak voor het serveren in stukjes snijden. Ik zou het je zelfs aanraden, daar worden deze carpaccio wrap hapjes alleen maar lekkerder van!

Carpaccio wraps maken
Carpaccio wraps maken is heel eenvoudig. Ik heb nog wel wat tips, zodat deze carpaccio hapjes extra lekker worden. Zo is het belangrijk dat je de héle wrap besmeert met de luchtige cottage cheese – truffel spread. En dat je begint met het beleggen van de wraps aan het uiteinde van waar je uiteindelijk gaat rollen. Zo weet je zeker dat elke hap vol met smaak zit!
Rol vervolgens de wraps strak op en bewaar ze in vershoudfolie tot je ze gaat serveren. Snij ze pas vlak voor het opdienen in stukjes. Je kunt de carpaccio wraps al een dag van tevoren maken! Op zoek naar meer makkelijke hapjes voor de feestdagen? Kijk dan ook even op mijn pagina met kerstrecepten.

Meer feestelijke wrap hapjes:
Ik hou van wrap hapjes. Niet eens altijd met een echte tortilla wrap, want alles wat je oprolt tot een rolletje wordt direct een feestelijk hapje! Ben je op zoek naar meer inspiratie? Kijk dan ook eens bij deze gerechten:
- Komkommer rolletjes met zalm
- Carpaccio rolletjes
- Gevulde komkommer rolletjes met tonijn
- Wrap rolletjes met gehaktvulling
- Zalm wrap hapje met honing mosterd saus

Nodig
Ingrediënten
- 2 wraps (eventueel volkoren)
- 150 gram carpaccio
- 100 gram cottage cheese
- 2 el truffelmayonaise
- 2 el Parmezaanse kaas
- 2 plakjes pancetta
- 2 tl pijnboompitten (geroosterd)
- 2 handjes rucola
- verse basilicum
- 2 tl balsamico stroop
- peper
- zout
Bereiden
- Blend de cottage cheese met de truffelmayonaise en een paar blaadjes basilicum tot een gladde spread. Breng op smaak met peper en zout.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze mooi bruin gekleurd zijn.
- Bestrijk de (gehele!) wraps met een dun laagje van de truffelspread.
- Leg op elke wrap een paar blaadjes basilicum en verdeel hier de carpaccio over.
- Strooi er Parmezaanse kaas, verkruimelde pancetta, geroosterde pijnboompitten en wat rucola over.
- Druppel er wat balsamico crème over en rol de wraps strak op.
- Snijd in stukjes en serveer direct, of bewaar - verpakt in vershoudfolie - in de koelkast tot gebruik.
- Wil je ze extra feestelijk presenteren? Steek een kleine prikker in elk stukje en serveer ze rechtop op een plank met nog wat extra balsamico crème.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Ga je aan de slag met met dit recept voor carpaccio wraps met truffel en Parmezaan? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Instagram | Pinterest
Foto’s door Renske van Buren.