X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
Gevulde varkenshaas met brie, champignons, zongedroogde tomaatjes en walnoten, omwikkeld met spek en gebakken in de oven, geserveerd als feestelijk hoofdgerecht. Recept voor gevulde varkenshaas met brie en spek met champignons en champignonroomsaus, feestelijk hoofgerecht met varkenshaas, bereidingswijze tips.

Gevulde varkenshaas met brie en spek

0
By Mind Your Feed on 14 december 2024 Diner, Kerst

Gevulde varkenshaas met brie en spek, gevuld met gemengde champignons, zongedroogde tomaatjes, walnoten en verse peterselie. Als dat geen geweldig feestelijk hoofdgerecht is! Deze gevulde varkenshaas met brie zet je graag tijdens de feestdagen op tafel. Het gerecht is boordevol smaak en ziet er indrukwekkend uit, terwijl het verrassend eenvoudig te maken is. Serveer de varkenshaas met brie en spek met zelfgemaakte champignonroomsaus en je hebt een klassiek kerstrecept waar je jouw gasten zéker weten blij mee maakt!

Dit jaar ga ik voor klassieke kerstgerechten met een koolhydraatarme twist. Zo zet ik lekker veel groenten op tafel en maak ik het menu compleet met een knaller van een hoofdgerecht. Deze gevulde varkenshaas met brie en champignons, gewikkeld in knapperig ontbijtspek, is perfect voor een stijlvol kerstdiner. Het gerecht is rijk aan smaak, en door de combinatie van romige brie en hartige spek is dit een hoofdgerecht dat iedereen aan tafel doet watertanden. Bovendien kun je dit gerecht prima van tevoren voorbereiden, ideaal voor de feestdagen!

Gevulde varkenshaas met brie, champignons, zongedroogde tomaatjes en walnoten, omwikkeld met spek en gebakken in de oven, geserveerd als feestelijk hoofdgerecht. Recept voor gevulde varkenshaas met brie en spek met champignons en champignonroomsaus, feestelijk hoofgerecht met varkenshaas, bereidingswijze tips.

Gevulde varkenshaas met brie en spek

Voor iedereen is dat anders natuurlijk, maar ik ben ook met de feestdagen niet echt van de grote stukken vlees… Ik hou van een mooie afwisseling van een goed stukje vlees met lekker veel bijgerechten met groenten. Deze gevulde varkenshaas met brie en spek is dan perfect, van het vlees snij je mooie plakken en zo kun je het gerecht makkelijk voor een wat groter gezelschap serveren. 

Wat dit makkelijke hoofdgerecht echt next level maakt is de vulling van brie, gemengde champignons, zongedroogde tomaatjes, walnoten en verse peterselie. Deze rijke en smaakvolle combinatie geeft de gevulde varkenshaas met brie en spek een luxe uitstraling, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan.

Gevulde varkenshaas met brie, champignons, zongedroogde tomaatjes en walnoten, omwikkeld met spek en gebakken in de oven, geserveerd als feestelijk hoofdgerecht. Recept voor gevulde varkenshaas met brie en spek met champignons en champignonroomsaus, feestelijk hoofgerecht met varkenshaas, bereidingswijze tips.

Varkenshaas met brie en spek

Het fijne van dit recept voor varkenshaas met brie en spek is dat je dit hoofdgerecht al grotendeels kunt voorbereiden. Sterker nog, dat zou ik doen, daar wordt het alleen maar lekkerder van. De champignons voor de vulling snij je heel fijn en bak je even op met een uitje en wat knoflook. Daarna kun je de vulling al helemaal afmaken. Door dit gedeelte al voor te bereiden, worden de smaken van de vulling goed gemengd. 

Het afbakken van de varkenshaas doe ik in de oven. Wel zo makkelijk, zeker als je gebruik maakt van een kerntemperatuurmeter, dan kan het niet mis gaan. Een perfect sappige en mooi rosé varkenshaas krijg je door een kerntemperatuur van 65 graden aan te houden. Zorg er altijd voor dat het vlees op kamertemperatuur is voordat je het verder gaat bereiden. En laat het na het bereiden nog even rusten onder een stuk aluminiumfolie. Serveer de gevulde varkenshaas met zelfgemaakte champignonroomsaus, en bijgerechten met lekker veel groenten en je hebt een heerlijk koolhydraatarm kerstmenu!

Gevulde varkenshaas met brie, champignons, zongedroogde tomaatjes en walnoten, omwikkeld met spek en gebakken in de oven, geserveerd als feestelijk hoofdgerecht. Recept voor gevulde varkenshaas met brie en spek met champignons en champignonroomsaus, feestelijk hoofgerecht met varkenshaas, bereidingswijze tips.

Meer varkenshaas recepten:

  • Varkenshaas met spek en cranberry
  • Italiaanse varkenshaas met mozzarella en Parmaham
  • Varkenshaas met spek in witte wijnsaus

Gevulde varkenshaas met brie, champignons, zongedroogde tomaatjes en walnoten, omwikkeld met spek en gebakken in de oven, geserveerd als feestelijk hoofdgerecht. Recept voor gevulde varkenshaas met brie en spek met champignons en champignonroomsaus, feestelijk hoofgerecht met varkenshaas, bereidingswijze tips.

Gevulde varkenshaas met brie, champignons, zongedroogde tomaatjes en walnoten, omwikkeld met spek en gebakken in de oven, geserveerd als feestelijk hoofdgerecht. Recept voor gevulde varkenshaas met brie en spek met champignons en champignonroomsaus, feestelijk hoofgerecht met varkenshaas, bereidingswijze tips.

Gevulde varkenshaas met brie en spek

Makkelijk recept voor feestelijk hoofdgerecht, gevulde varkenshaas met brie, champignons, zongedroogde tomaat, gewikkeld in spek, uit de oven.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 25 minuten minuten
Totale tijd: 40 minuten minuten
Hoofdgerecht
Nederlands
Kerst recepten, Koolhydraatarme recepten, Vlees recepten
Servings: 4

Nodig

  • Scherp mes
  • Koekenpan
  • Braadslede

Ingrediënten

  • 500 gram varkenshaas
  • 150 gram ontbijtspek
  • 8 plakken brie
  • 100 gram champignons (gemengd)
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • 8 walnoten
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 takjes verse peterselie
  • drupje olijfolie (om in te bakken)

Bereiden

  • Begin met het maken van de vulling voor de varkenshaas. Snij de champignons, ui, knoflook en zongedroogde tomaatjes heel fijn. Haal de blaadjes tijm van de takjes en snij samen met de peterselie fijn. Maak de knoflook schoon. Hak de walnoten fijn.
  • Verwarm in de koekenpan een druppel olie en bak hier de champignons, ui, zongedroogde tomaatjes, tijm, peterselie in aan. Pers de knoflook uit boven de pan en bak de groenten tot ze glazig en gaar zijn. Voeg dan de walnoten toe en meng door elkaar. Schep de vulling uit de pan en laat even uitlekken.
  • Verwarm de oven voor op 160 graden. Haal de varkenshaas uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen.
  • Snij met een lang mes de varkenshaas over de lange zijde in.
  • Begin met het vlechten van de plakken ontbijtspek. Leg een lange plak spek een beetje schuin op het werkblad en leg daar een volgende plak de andere kant op schuin over heen, zodat je als het ware een / (V) maakt. Leg de volgende plakken steeds in dezelfde V-vorm in de lengte net 1 cm overlappend op de vorige V. Het vlechtwerk van spek moet straks 'lang' genoeg zijn om een stukje varkenshaas op te leggen.
  • Vul de varkenshaas met een flinke schep van de champignonvulling en leg dan in de lengte zo'n 3 a 4 plakken brie op de vulling. Vouw de varkenshaas voorzichtig dicht en leg met de open kant in het midden van het ontbijtspek-vlechtwerk (zo kan de vulling er niet uitlopen tijdens het bakken).
  • Leg in het midden van het vlechtwerk de varkenshaas en begin nu met het terugvouwen van de plakken spek. Je wikkelt de varkenshaas als het ware in.
  • Leg de varkenshaas in spek nu met de losse uiteindjes van het spek onderop en de mooie kant van het vlechtwerk boven in de braadslede en schuif zo'n 20-25 minuten de oven in voor een mooi rose gebakken varkenshaas. Hou een kerntemperatuur van zo'n 56 - 68 graden in. Haal de varkenshaas uit de oven, laat heel even rusten onder aluminium folie. Snij daarna in plakken en serveer met de champignonroomsaus.
Calorieën: 351kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwit: 33g | Vet: 23g | Verzadigd vet: 7g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Gevulde varkenshaas met brie, champignons, zongedroogde tomaatjes en walnoten, omwikkeld met spek en gebakken in de oven, geserveerd als feestelijk hoofdgerecht. Recept voor gevulde varkenshaas met brie en spek met champignons en champignonroomsaus, feestelijk hoofgerecht met varkenshaas, bereidingswijze tips.

Ga jij aan de slag met dit recept voor gevulde varkenshaas met brie en spek? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Foto’s door Renske van Buren. 

hoofdgerechten recepten Kerst kerst recepten varkenshaas recepten vlees recepten
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticlePanna cotta met rood fruit
Next Article Weekmenu makkelijke maaltijden #51 – 2024
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

10x recepten met kip en rijst

Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required