Plaatpizza met tomaat, tonijn en mozzarella

2

Yes, het is tijd voor pizza! Voor een makkelijke snelle plaatpizza met tomaat, tonijn en mozzarella. Nu ik in mijn nieuwe keuken aan de slag kan, is mijn motto nog steeds niet veranderd hoor. Ik hou ervan om met pure mooie ingrediënten te koken en niet moeilijker te doen dan nodig is. Als de smaken maar kloppen en ik lekker kan eten, dan is het goed! Nou, daar is deze pizza wel een perfect voorbeeld van. Dit was een heerlijke avondmaaltijd, maar zou ook zeker niet misstaan als hapje voor bij de borrel. Of misschien straks wel bij de Paasbrunch? Eigenlijk kan een plaatpizza gewoon altijd!

plaatpizza met tomaat

Afgelopen weken pakte ik langzaam het normale leven weer op. De tijd naar de verhuizing toe was super hectisch en ik ben blij dat er weer een beetje rust in de tent is. Het is nog druk zat hoor, maar ik heb weer wat overzicht… Naast het uitpakken van dozen begon ik ook weer met werken en dat had ik toch wel gemist… Weer een beetje rommelen in de keuken, nieuwe recepten bedenken….

plaatpizza met tomaat

plaatpizza met tomaat

Tussen alle drukte door kwam de uitnodiging van Looye Kwekers om aan de slag te gaan met hun JOYN tomaat. Een prachtige tomaat die letterlijk in mijn achtertuin groeit. Als echte Westlandse vind ik het heel tof om met lokale producten aan de slag te gaan! Bij Looye Kwekers worden de tomaten echt op smaak geteeld en dat proef je! Zelfs ik – die altijd zegt dat ik niet van tomaten hou – word hier heel blij van!

plaatpizza met tomaat

In het Smulweb kookcollege in Amersfoort ging ik een middag lang aan de slag met deze tomaten. Samen met mijn foodie collega’s en een echte chefkok dook ik de keuken in.

plaatpizza met tomaat

plaatpizza met tomaat

Met z’n allen zetten we de tafel vol met gerechten waarin de JOYN tomaat steeds de hoofdrol speelde. Ik heb daarna zo lekker gegeten en heel veel inspiratie op gedaan! Verwacht dus binnenkort nog meer recepten mét tomaat! Ja, dat zei ik echt!

plaatpizza met tomaat

Natuurlijk wilde ik daarna thuis – in mijn nieuwe keuken! – ook aan de slag met deze JOYN tomaten. En omdat een plaatpizza altijd een goed idee is, was ik er al snel over uit wat het moest worden. De verse tomaten op deze pizza matchen perfect met de tonijn en mozzarella en geven dit gerecht zoveel smaak! Perfect voor op drukke dagen, of lekker als hapje bij de brunch of borrel. EnJOYN!

plaatpizza met tomaat

Plaatpizza met tomaat, tonijn en mozzarella

Voor 1 pizza van de bakplaat

  • 6 vellen bladerdeeg
  • 4 JOYN tomaten
  • 1 bol mozzarella
  • 1 blikje tonijn
  • 2 el volle yoghurt
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 tl oregano
  • Parmezaanse kaas
  • 2 a 3 handjes rucola
  • Verse basilicum

Nodig: bakplaat, bakpapier, schaaltje, vork

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Laat de vellen bladerdeeg even ontdooien. Leg ze daarna in een rechthoek van 3 x 2 vellen op het bakpapier. Leg de vellen tegen elkaar aan en druk ze op de naden even stevig aan.

Snij aan de buitenste randen het bladerdeeg met een scherp mesje op ongeveer 0,5 cm van de rand licht in. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.

Doe de yoghurt samen met de tomatenpuree in een schaaltje en roer los. Voeg hier de oregano aan toe en bestrijk de plaatpizza to be dunnetjes met het tomaat-yoghurt mengsel.

Snij de JOYN tomaten en de mozzarella in dunne plakken. Leg als eerste de plakken mozzarella op het bladerdeeg en leg de JOYN tomaten er bovenop.

Laat het blikje tonijn uitlekken en gebruik een vork om de tonijn los te maken. Spreid de tonijn uit over de pizza.

Strooi als laatste nog een klein snufje oregano over de plaatpizza met tomaat, tonijn en mozzarella en schuif voor 15-20 minuten in de warme oven.

Maak de plaatpizza met tomaat, tonijn en mozzarella af met wat verse Parmezaanse kaas en de rucola en basilicum. Geniet ervan!

plaatpizza met tomaat

Ga je aan de slag met dit recept voor plaatpizza met tomaat, tonijn en mozzarella? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Deze blogpost betreft een samenwerking met Looye Kwekers. Lees hier mijn disclaimer

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

2 reacties

    • Mind Your Feed op

      Thanks, maar waarschijnlijk heb je een adblocker aan staan? Er zit namelijk een gesponsorde link in dat stukje tekst, dus dan valt het bij jou precies weg…

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.