X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
Homemade foe yong hai met een zelfgemaakte Chinese rode saus van tomatenpuree, ketjap en rijstazijn. Deze klassieke Chinese roerbak omelet zit boordevol groenten zoals wortel, paprika en taugé en wordt geserveerd met een heerlijke zoetzure tomatensaus. Een makkelijk en snel foe yong hai recept zonder pakjes en zakjes!

Roerbak foe yong hai met zoetzure tomatensaus

4
By Mind Your Feed on 8 februari 2019 Diner

Zo vlak voor het weekend heb ik nog een heerlijk makkelijk recept voor je! Dit foe yong hai recept stond al heel lang op mijn lijstje van gerechten die ik zelf wilde maken. Vroeger – nu klink ik oud – vond ik dit altijd zó lekker bij de Chinees. Net als veel andere Chinese gerechten met ei, zoals bami met omeletreepjes of een stevige gebakken rijstschotel. Maar eerlijk? Ik kreeg áltijd buikpijn als ik daar had gegeten, dus foe yong hai maken zonder pakjes en zakjes was voor mij de enige optie. En geloof me, zelfgemaakt is echt het allerlekkerst!

Vandaag deel ik een snelle en makkelijke variant: roerbak foe yong hai. Want laten we eerlijk zijn, het is best een kunst om zo’n omelet boordevol groenten netjes om te draaien. Precies daarom bak ik het als een scrambled egg-style gerecht, lekker makkelijk en net zo smaakvol!

Homemade foe yong hai met een zelfgemaakte Chinese rode saus van tomatenpuree, ketjap en rijstazijn. Deze klassieke Chinese roerbak omelet zit boordevol groenten zoals wortel, paprika en taugé en wordt geserveerd met een heerlijke zoetzure tomatensaus. Een makkelijk en snel foe yong hai recept zonder pakjes en zakjes!

Foe yong hai recept: de perfecte combinatie van ei en groenten

Bij de Chinees bestelde ik altijd foe yong hai. En babi pangang, trouwens – dat recept komt binnenkort ook op de blog! Maar eerst deze heerlijke Chinese roerbak omelet met groenten. Het fijne van zelf maken? Jij bepaalt welke groenten je toevoegt en je maakt een gezonde, eiwitrijke variant zonder overbodige toevoegingen.

Bij een foe yong hai recept hoort natuurlijk ook een heerlijke Chinese rode saus. In restaurants krijg je er vaak een dikke, zoetige saus bij die barst van de suiker en smaakversterkers. Maar ik laat je zien hoe je een Chinese tomatensaus maken kunt met pure ingrediënten, zoals tomatenpuree, ketjap en rijstazijn. Een echte Chinese zoetzure saus maken is helemaal niet moeilijk en maakt dit gerecht extra lekker!

Homemade foe yong hai met een zelfgemaakte Chinese rode saus van tomatenpuree, ketjap en rijstazijn. Deze klassieke Chinese roerbak omelet zit boordevol groenten zoals wortel, paprika en taugé en wordt geserveerd met een heerlijke zoetzure tomatensaus. Een makkelijk en snel foe yong hai recept zonder pakjes en zakjes!

Zelf Chinese tomatensaus maken

De saus maakt of breekt een gerecht, en dat geldt zeker voor foe yong hai saus. De typische Chinese tomatensaus is heerlijk zoetzuur en geeft de omelet een rijke, diepe smaak. Mijn versie van de foe yong hai saus met tomatenblokjes is een perfecte balans tussen zoet, zuur en hartig.

Homemade foe yong hai met een zelfgemaakte Chinese rode saus van tomatenpuree, ketjap en rijstazijn. Deze klassieke Chinese roerbak omelet zit boordevol groenten zoals wortel, paprika en taugé en wordt geserveerd met een heerlijke zoetzure tomatensaus. Een makkelijk en snel foe yong hai recept zonder pakjes en zakjes!

Foe yong hai met extra groenten

Wat ik zo fijn vind aan dit gerecht, is dat je het helemaal naar smaak kunt aanpassen. Welke groenten bij foe yong hai passen? Dit zijn mijn favorieten:

✔ Wortel en paprika voor een zoete bite
✔ Prei en courgette voor een lichte, frisse smaak
✔ Bleekselderij voor extra crunch
✔ Taugé en doperwten, omdat ze perfect passen bij de Chinese zoetzure saus

Je kunt dit gerecht ook met wokgroenten maken en variëren met bijvoorbeeld paksoi, sugar snaps of bamboescheuten. Zo geef je er je eigen draai aan en wordt het elke keer nét iets anders!

Homemade foe yong hai met een zelfgemaakte Chinese rode saus van tomatenpuree, ketjap en rijstazijn. Deze klassieke Chinese roerbak omelet zit boordevol groenten zoals wortel, paprika en taugé en wordt geserveerd met een heerlijke zoetzure tomatensaus. Een makkelijk en snel foe yong hai recept zonder pakjes en zakjes!

Foe yong hai met zoetzure tomatensaus

Makkelijk recept voor Chinese roerbak omelet met groenten, Foe yong hai met roerbakgroenten.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
Bereidingstijd: 10 minuten minuten
Totale tijd: 15 minuten minuten
Hoofdgerecht
Chinese
Koolhydraatarme recepten, vegetarisch
Servings: 2

Nodig

  • Steelpan
  • Koekenpan
  • Kom
  • Garde

Ingrediënten

  • 3 wortels
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 rode paprika
  • 100 gram kastanjechampignons
  • 1/2 prei
  • 1/2 courgette
  • 1 potje doperwten (klein)
  • 75 gram taugé
  • 6 eieren
  • olie (om te bakken)

Voor de zoetzure tomatensaus:

  • 400 gram tomatenblokjes (in blik)
  • 2 eetlepels ketchup
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • olie (om te bakken)

Bereiden

  • Begin met het maken van de zoetzure tomatensaus. Schil en snipper de ui en maak de knoflook schoon. Verwarm wat olie in een kleine steelpan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan.
  • Schenk de tomatenblokjes erbij en doe ook de ketchup, ketjap, honing, rijstazijn en gemberpoeder erbij. Breng aan de kook en laat zo’n 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Voor de foe young hai maak je de wortels, bleekselderij, paprika, kastanjechampignons, prei en courgette schoon en snij je deze fijn. Spoel de doperwten even af onder de kraan.
  • Verwarm wat olie in de grote koekenpan en bak als eerste de wortel, bleekselderij en paprika aan. Laat 2 tot 3 minuten zachtjes garen en voeg dan de kastanjechampigons, prei en courgette toe. Bak 5 minuten mee zodat de groenten wat zachter zijn geworden.
  • Voeg als laatste de doperwten en taugé toe. Schep nog even om.
  • Tik de eieren boven een kom en kluts ze los met een garde. Schenk het ei bij de groenten en begin met omscheppen. Ik heb geen geduld gehad om een mooie omelet te bakken en deze netjes om te keren. Deze roerbak foe young hai is klaar als het ei gestold is.
  • Serveer de roerbak foe young hai met zilvervliesrijst en de zoetzure tomatensaus. Enjoy!
Calorieën: 354kcal | Koolhydraten: 35g | Eiwit: 24g | Vet: 14g | Verzadigd vet: 4g | Vezels: 9g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

Homemade foe yong hai met een zelfgemaakte Chinese rode saus van tomatenpuree, ketjap en rijstazijn. Deze klassieke Chinese roerbak omelet zit boordevol groenten zoals wortel, paprika en taugé en wordt geserveerd met een heerlijke zoetzure tomatensaus. Een makkelijk en snel foe yong hai recept zonder pakjes en zakjes!

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

foe young hai, chinese omelet met groenten, recept

Ga jij aan de slag met dit recept voor roerbak foe yong hai met zoetzure tomatensaus? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

Aziatische recepten Chinees chinese recepten ei gerecht ei gerechten ei met groenten ei roerbak foe young hai foe young hai zelf maken oosterse keuken Oosterse recepten scrambled eggs
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous Article10x Lunch wraps recepten
Next Article Weekmenu 85 makkelijke maaltijden
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

10x recepten met kip en rijst

4 reacties

  1. Door on 26 februari 2019 20:52

    Was heerlijk! Had voor mij wel iets pittiger gemogen

    Reply
    • Mind Your Feed on 5 maart 2019 11:20

      Volgende keer een rood pepertje toevoegen! Lijkt mij ook lekker!

      Reply
  2. Manolito van Galen on 26 mei 2022 17:22

    Hoi Reny,

    Een heerlijk gerecht.
    Gebruik je ketjap manis of ketjap asin?
    Bij voorbaat hartelijk dank voor jouw antwoord.

    Culinaire groetjes,

    Manolito

    Reply
    • Mind Your Feed on 31 mei 2022 13:36

      De zoete, dus de ketjap manis! Eet smakelijk!!

      Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required