X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
Zalmbonbons gevuld met avocado, crème fraîche, Hollandse garnalen, komkommer, bieslook en citroensap, geserveerd als feestelijk voorgerecht. Zalmbonbon recept, recept voor zalm bonbons, koolhydraatarm hapje, geserveerd als amuse of voorgerecht.

Zalmbonbons met garnalen en avocado

0
By Mind Your Feed on 17 december 2024 Diner, Kerst

Zalmbonbons zijn altijd een hit bij mij aan tafel. Ze zien er natuurlijk hartstikke chic uit, maar eigenlijk zijn ze supermakkelijk te maken. De combinatie van gerookte zalm, romige avocado en Hollandse garnalen zorgt voor een heerlijke smaak die iedereen zal waarderen. Het leuke is dat je dit recept voor zalmbonbons met garnalen en avocado al van tevoren kunt klaarmaken, zodat je tijdens het diner meer tijd hebt om van je gezelschap te genieten. Daar hou ik van!

Deze gerookte zalmbonbons bewijzen dat een mooi gerecht niet ingewikkeld hoeft te zijn. De smaken passen perfect bij elkaar en dankzij de gerookte zalm en de frisse vulling oogt het meteen luxe. Serveer ze als voorgerecht of amuse en je hebt een echte blikvanger op tafel. En omdat je ze al eerder kunt maken, scheelt dat weer tijd en stress op de dag zelf!

Zalmbonbons gevuld met avocado, crème fraîche, Hollandse garnalen, komkommer, bieslook en citroensap, geserveerd als feestelijk voorgerecht. Zalmbonbon recept, recept voor zalm bonbons, koolhydraatarm hapje, geserveerd als amuse of voorgerecht.

Zalmbonbons met garnalen en avocado

Het maken van deze gevulde zalmbonbons is echt niet ingewikkeld. Voor dit recept gebruik je een klein schaaltje en je bekleedt dit met een stukje huishoudfolie. Leg plakjes gerookte zalm in het schaaltje, zodat de randen bedekt zijn, en schep er een lepel van de vulling in. De vulling maak je van avocado, crème fraîche, komkommer, Hollandse garnalen, bieslook, een beetje citroensap, gerookt paprikapoeder en een snufje zout. Draai het folie strak dicht en vorm er een mooi pakketje van. Even opstijven in de koelkast en klaar!

Of het nu kerst is, een etentje met vrienden of gewoon een extra feestelijk moment, deze zalmbonbons met garnalenvulling passen altijd. Ze doen het goed als voorgerecht op een bedje van sla of zelfs als onderdeel van een luxe kerstbrunch. Met dit gerecht laat je zien dat je niet veel tijd hoeft te hebben om toch iets speciaals op tafel te zetten.

Zalmbonbons gevuld met avocado, crème fraîche, Hollandse garnalen, komkommer, bieslook en citroensap, geserveerd als feestelijk voorgerecht. Zalmbonbon recept, recept voor zalm bonbons, koolhydraatarm hapje, geserveerd als amuse of voorgerecht.

Meer feestelijke voorgerechten:

Ik weet zeker dat deze zalmbonbons met avocado en garnalen ook bij jou in de smaak zullen vallen. Deze gerookte zalmbonbons zijn niet alleen mooi om te zien en makkelijk te maken, maar ook perfect voor wie op zoek is naar een koolhydraatarm gerecht. De vulling van avocado, crème fraîche en Hollandse garnalen bevat nauwelijks koolhydraten, terwijl het gerecht toch heerlijk romig en fris smaakt. 

Ben je op zoek naar nog meer feestelijke voorgerechten? Probeer dan ook eens een van deze recepten:

  • Carpaccio rolletjes
  • Tartaar van rode biet met feta mousse
  • Blini’s met gerookte zalm
  • Kip cocktail met mango en avocado
  • Kip ragout met champignons

kerstrecepten

Zalmbonbons gevuld met avocado, crème fraîche, Hollandse garnalen, komkommer, bieslook en citroensap, geserveerd als feestelijk voorgerecht. Zalmbonbon recept, recept voor zalm bonbons, koolhydraatarm hapje, geserveerd als amuse of voorgerecht.

Zalmbonbons gevuld met avocado, crème fraîche, Hollandse garnalen, komkommer, bieslook en citroensap, geserveerd als feestelijk voorgerecht. Zalmbonbon recept, recept voor zalm bonbons, koolhydraatarm hapje, geserveerd als amuse of voorgerecht.

Zalmbonbons met garnalen

Makkelijk en feestelijk recept voor gevulde zalmbonbons met vulling van Hollandse garnalen, avocado, creme fraich en frisse bieslook.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 10 minuten minuten
Totale tijd: 20 minuten minuten
Amuse, Voorgerecht
Nederlands
Amuse recepten, Voorgerecht
Servings: 4

Nodig

  • Mengkom
  • Klein glazen schaaltje
  • Huishoudfolie

Ingrediënten

  • 200 gram gerookte zalm
  • 200 gram Hollandse garnalen
  • 1 avocado
  • ¼ komkommer
  • 2 el creme fraiche
  • ½ citroen
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • verse bieslook
  • snuf zout

Bereiden

  • Begin met het maken van de vulling voor de zalmbonbons. Schep de avocado uit de schil en prak deze samen met 2 el creme fraiche fijn.
  • Snij de komkommer in hele fijne blokjes.
  • Doe de Hollandse garnalen in een kom en voeg hier de avocado met creme fraiche en komkommer aan toe. Breng de vulling op smaak met een beetje citroensoep, verse bieslook, gerookt paprikapoeder en een snuf zout.
  • Bedek de binnenkant van een klein glazen schaaltje met een stukje huishoudfolie. Zorg dat aan alle kanten voldoende folie overhangt om de zalmbonbons straks dicht te draaien.
  • Bedek het plastic folie met een plakje zalm. Zorg dat de bodem en de zijkanten van het schaaltje bedekt zijn met zalm.
  • Schep hier een flinke lepel van de Hollandse garnalen vulling in, tot het schaaltje goed gevuld is.
  • De gerookte zalm hoeft de onderkant van de zalmbonbons niet te bedekken!
  • Draai nu het huishoudfolie strak dicht en vorm eventueel met de hand de zalmbonbon verder naar wens. Herhaal deze stap voor de overige bonbons.
  • Leg de zalmbonbons ongeveer een uur in de koeling om verder op te stijven. Serveer op een bedje van rucola.
Calorieën: 182kcal | Koolhydraten: 7g | Eiwit: 17g | Vet: 10g | Verzadigd vet: 2g | Vezels: 4g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Zalmbonbons gevuld met avocado, crème fraîche, Hollandse garnalen, komkommer, bieslook en citroensap, geserveerd als feestelijk voorgerecht. Zalmbonbon recept, recept voor zalm bonbons, koolhydraatarm hapje, geserveerd als amuse of voorgerecht.

Ga jij aan de slag met dit recept voor zalm bonbons met garnalen en avocado? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Foto’s door Renske van Buren. 

amuse recepten Kerst kerst recepten voorgerechten recepten zalm recepten
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleGevulde portobello met spinazie en ricotta
Next Article Zalm met kruidenkorst
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

10x recepten met kip en rijst

Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required