X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
boekweit pizza

Boekweit pizza met oranje paprika en geitenkaas

6
By Mind Your Feed on 22 april 2014 Diner, Kids, Lunch

Als ik aan mijn oudste dochter vraag wat zij wil eten, is het antwoord meestal “pizza” of “pannenkoeken”. En weet je wat… ik vind dat geen enkel probleem! Of nou ja, niet elke dag natuurlijk, maar van mij mag ze met regelmaat pizza of pannenkoeken eten. Ik maak dan wel een variant waar ik ook blij van word! Zo staan hier regelmatig de boekweitpannenkoeken op tafel, lekker met geraspte appel, rozijnen en kaneel. Maar ook voor pizza heb ik inmiddels wat alternatieven verzonnen waar we allemaal van smullen. De havermout pizza is een oude bekende, al heeft die de laatste tijd zijn plaats in huis een beetje moeten afstaan aan de boekweit pizza.

Ik experimenteer graag met verschillende meelsoorten. Van havermout maak ik meel, dus havermeel, maar ook boekweitmeel, kikkererwtenmeel, amaranthmeel en rijstmeel zijn fijn om te gebruiken. Ik heb zelf een tijd terug een klein elektrisch koffiemolentje gekocht en daarmee maak ik heel eenvoudig kleine porties meel. Al zou ik je zeker aanraden om eens in een Surinaamse of Aziatische winkel te gaan kijken, daar staan veel meelsoorten gewoon in de schappen. Dat scheelt je toch weer wat werk als je aan het bakken wilt slaan. Voor deze pizza gebruikte ik dus boekweitmeel, maar je zou ook een combinatie van verschillende meelsoorten kunnen maken. Ga er eens mee aan de slag en ga proeven!

Boekweit pizza

Om er toch voor te zorgen dat we onze groenten binnen krijgen, besmeerde ik deze pizza niet met standaard tomatensaus, maar met de groene tapenade. Door sperziebonen, avocado en broccoli als basisbeleg voor de boekweit pizza te gebruiken, geef je de pizza een gezonde basis en dus kan deze pizza ook prima op een doordeweekse avond.

Boekweit pizza met oranje paprika en geitenkaas

Voor de pizza

  • 400 gram boekweitmeel
  • 175 ml lauw water
  • snuf zeezout

Voor de saus: groene tapenade

Voor de topping:

  • 1 oranje paprika
  • 50 gram geraspte geitenkaas

Nodig; ronde bakplaat, bakpapier, mengkom

Bereiden: verwarm de oven voor op 200 graden. Doe het boekweitmeel en het water in een mengkom en voeg het zout toe. Kneed tot een stevige deegbal. Is het deeg niet dik genoeg om uit te rollen, voeg dan nog wat boekweitmeel toe. Bekleed de bakplaat met bakpapier en rol het deeg uit over de plaat. Zorg dat het deeg egaal is uitgerold, met een dikte van ongeveer 1 cm. Bak de boekweit pizza in de oven ongeveer 20 – 25 minuten.

Haal de pizza uit de oven en besmeer met de groene tapenade. Smeer goed uit over de hele pizza. Maak de paprika schoon en snij in stukken. Leg de paprika op de groene tapenade en strooi hierover heen de geitenkaas. Doe de pizza nu nog zo’n 20 minuten in de oven.

Boekweit pizza

Tip: als extra beleg is het lekker om bijvoorbeeld gerookte makreel of gerookte zalm toe te voegen.

Tip: de paprika kun je uiteraard vervangen door andere groenten. Ik maak meestal op wat ik in huis heb, champignons of courgette kunnen ook erg goed op deze boekweit pizza.

Tip: het is ook lekker om wat kruiden door het deeg te doen, denk aan oregano of tijm.

Eet smakelijk!

Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg Mind Your Feed op Twitter | Facebook |Bloglovin

diner glutenvrij lunch pizza recepten voedselzandloper
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleInspiratie: het eetdagboek van….
Next Article Verantwoord snoepen en duurzame producten
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

Omelet wrap met zalm

6 reacties

  1. Julie Hapjesprincess on 22 april 2014 21:37

    Boekweit heb ik nog nooit gebruikt. Smaakt dit een beetje zoals gewoon meel?

    Reply
    • Mind Your Feed on 22 april 2014 21:54

      Verwacht geen zelfde pizza als bij de Italiaan, dit is een gezonde, zeker lekkere, variant!

      Reply
  2. mevrouwgewoontjes on 16 juli 2014 19:57

    Voor hoeveel personen is deze hoeveelheid deeg ongeveer? Hoe groot is de pizza?
    Een hele plaat? Of voor 1 persoon?

    Reply
    • Mind Your Feed on 20 september 2014 18:01

      Deze hoeveelheid is voor 1 bakplaat.

      Reply
  3. marjon on 16 januari 2015 16:57

    Ik heb de pizza gemaakt maar ik vond hem erg droog!
    hoe zou je dit kunne oplossen?
    gr.

    Reply
  4. Gitta on 12 augustus 2015 20:26

    Kan ik hier ook kikkererwtenmeel voor gebruiken? Als pizzabodem?

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....