Inspiratie: het eetdagboek van….

4

Vandaag start ik met een nieuwe serie op Mind Your Feed. Omdat ik merk dat veel lezers, maar ook mensen in mijn omgeving, echt wel aanpassingen in hun eetpatroon willen maken, maar vaak niet goed weten hoe te beginnen. Of ze weten wel hoe ze moeten beginnen, maar ze kunnen van alle losse recepten die hier – en op andere sites – verschijnen niet aan elkaar lijmen tot een gezond voedingspatroon. Daarom, ter inspiratie, begin ik met een serie met eetdagboeken. Vandaag doe ik de aftrap en laat ik jullie zien hoe ik eet. In de komende weken laat ik jullie ook het eetdagboek van andere healthy foodbloggers zien. Zo wil ik je stimuleren om aan de slag te gaan met je voeding. Omdat uiteindelijk, als je bewust bent van wat je binnen krijgt, je ook lekkerder in je vel zult zitten.

Groene smoothie

Als eerste een kleine introductie op mijn eetpatroon. Ik ben natuurvoedingsadviseur en weet dus welke voeding, in welke mate en verhouding, goed voor mij is. Daarnaast ben ik moeder van 2 kinderen, werk ik naast Mind Your Feed ook nog een parttime baan en hou ik ervan om goed voor mijzelf en mijn gezin te zorgen. Genieten is daarbij belangrijk, net als pure en natuurlijke voeding. Ik bind mij niet aan 1 stroming binnen de gezonde voeding (Paleo, Raw, Vegan), en ook beperk ik mij niet tot altijd tot glutenvrij, lactosevrij en suikervrij. Dat laatste probeer ik wel zoveel mogelijk te mijden, maar genieten moet zeker kunnen en dus eet ik ook wel eens een reep chocola. Vanwege gezondheidsvoordelen die wij ervaren hebben, eten we wel vaak gluten- en lactosevrij. Maar in praktijk blijkt dat niet altijd even handig of haalbaar te zijn. Kijk je mee naar mijn eetdagboek? Ik hield dit 2 dagen voor jullie bij:

Eetdagboek:

Ontbijt: groene smoothie van 2 handjesvol spinazie, 1 stengel bleekselderij, kiwi, sap van een limoen en 1/2 banaan, aangevuld met kokoswater, lijnzaadolie en wat havermout. En koffie….
Tussendoor; 2 koppen thee, een ‘energie-reep’; een reepje van teff-meel met daarin noten, cranberries en rozijnen.
Lunch: restje van de vorige avond; sperzieboontjes, zoete aardappeltjes en wat champignons en een klein stukje biologische hamburger.
Tussendoor; een kop thee en samen met de kinderen eten we fruit; 1/2 banaan, 1/2 appel en wat aardbeien.
Diner: Bruine rijst risotto met bleekselderij, prei, champignons en stukjes biologische hamburger, met wat geitenkaas erover. Daarbij een groene salade met olijven.
Tussendoor: wat toastjes met franse ‘stink’kaas en een glaasje (of 2…) rode wijn

Energiereep Teff

Ontbijt: groene smoothie van komkommer, 1 stengel bleekselderij, wat aardbeien, aangevuld met pure appelsap, water en wat havermout. en hennepzaad. En koffie….
Tussendoor: 2 koppen thee en een handje noten (amandelen, cashews en walnoten) en wat rozijnen.
Lunch: 2 sneetjes spelt-desembrood met roomboter en belegen komijnekaas en tuinkers. Zilvervliesrijstwafel met kipfilet en avocado.
Tussendoor:  een kop thee en fruit; trosje druiven
Diner: Glutenvrij pasta met Italiaanse pastasaus en komkommersalade.
Tussendoor: een blokje pure chocolade en mijn slaapthee.

Dit zijn wat mij betreft 2 normale dagen uit mijn leven. Ik eet graag groenten en fruit en probeer dit ook in elke maaltijd wel te verwerken, toch zou ik zeker nog meer groenten kunnen eten. Verder drink ik de hele dag veel water en thee. De smoothies die ik in de ochtend maak, worden ook door de kinderen gedronken. Mijn oudste dochter drinkt graag een glas met mij mee en de jongste wil altijd uit mijn glas drinken. Op die manier laat ik ze vrijblijvend proeven van verschillende smaken. Qua ontbijt heb ik echt van die fases…. dan eet ik wekenlang alleen maar havermout, nu ben ik in mijn groene smoothie fase… Voor de lunch heb ik vaak een aantal standaard gerechten; ik eet restjes van de vorige avond, ik eet brood of ik maak een salade of een ei-gerecht. Voor het diner ga ik graag op zoek naar nieuwe recepten. Zo kwam ik op het idee voor de bruine rijst risotto! Op andere dagen grijp ik terug naar voor mij vertrouwde recepten, zoals een pasta met saus. Wel weer met wat groenten ernaast! En ook wat te snoepen is mij niet vreemd, ik hou nu eenmaal van (lekker!) eten! Ik neem iedere dag een magnesiumsupplement en bijna dagelijks een multi-vitaminesupplement. Ik ben nog op zoek naar goede visolie-supplementen.

Binnenkort het volgende dagboek in de serie Het eetdagboek van… Wil je meer weten, of wil je op mijn eetdagboek een reactie achter laten, dat kan in de comments.

Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg Mind Your Feed op Twitter | Facebook |Bloglovin

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

4 reacties

  1. Leuk om te lezen. Ik zat deze ook ook te denken, zal ik eens een eet dagboek neerzetten, omdat heel veel mensen benieuwd zijn naar wat je eet op een dag als je bezig bent met gezonde voeding.

  2. Hier ben ik echt super blij mee want ik weet soms van ellende niet wat ik moet eten. Nou heb ik ook nog niet echt de moeite genomen om goed te zoeken en dingen voor mezelf op te schrijven maar dit geeft wel ideeën. Het is vooral ‘s middags dat ik niet weet wat ik moet eten. Ik eet geen brood maar altijd maar salade wil ik ook niet. Daarnaast ben ik helemaal niet zo’n groenten eter, dat moet ik echt leren. Ook mijn zoon wil geen brood maar die is al helemaal geen groenten eter dus we weten allebei nog steeds niet echt wat te eten. Ik hoop hier op ideeën te komen!

    • Mind Your Feed op

      Dank je wel Suuz! En leuk om te lezen dat je de eetdagboeken inspirerend vindt, er komen er nog meer aan 🙂

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.