Verantwoord snoepen en duurzame producten

2

Dagelijks ben ik online te vinden en ik ben steeds weer op zoek naar blogs of sites waar ik blij van word. Want als ik er blij van word, dan worden jullie dat vast ook. Zo lees ik eigenlijk elke ochtend mijn vaste lijstje van blogs van collega healthy foodbloggers maar ook regelmatig zoek ik naar initiatieven waarbij het draait om verantwoorde voeding en duurzame materialen. In mijn zoektocht kwam ik terecht op de website van De Groene Buik, een webshop met verantwoorde snoepen en eco-vriendelijke producten. Daar moest ik meer van weten! Ik heb Patrick en Judith van De Groene Buik gevraagd een gastblog te schrijven voor Mind Your Feed, zodat jullie ook kennis kunnen maken met deze mooie shop. Zoals ze zelf zeggen: Bewuster eten kan ook hip, stoer en leuk zijn!! Hieronder stelt De Groene Buik zich voor, lees snel verder want er zit ook een win-actie aan te komen!

degroenebuik-logoEen paar weken geleden vroeg Reny ons of we het een leuk idee zouden vinden om een gastblog te schrijven voor Mind Your Feed. Meestal was de vraag of men een blog over ons mocht schrijven dus de vraag overviel ons een beetje maar erg lang hoefden we hier niet over na te denken.

Wie zijn wij? Samen hebben we begin oktober 2013 de webwinkel De Groene Buik opgericht. Hiermee proberen wij mee te helpen in het stimuleren van gezondere voeding met de focus op kinderen.  Aanleiding hiervoor is het feit dat we ten eerste onszelf maar ook de ouders om ons heen zien worstelen met hoe je je kinderen nu zo gezond, duurzaam en milieubewust mogelijk kunt laten eten en leven zonder ze op te zadelen met saaie producten. De producten voor onze webwinkel moeten dan ook voldoen aan een hippe en stoere uitstraling. Je mag gezien worden met voedselveilige en duurzame producten.

gustos-rainbowOp het gebied van verantwoord snoepen en eten zien we  dat veel ouders moeite hebben om bijvoorbeeld de suikerinname te verminderen van kinderen. Ook zijn er steeds meer kinderen met een allergie of intolerantie voor bijvoorbeeld lactose of gluten. Het is natuurlijk een feit dat je beter een appel of een banaan kunt eten dan snoep. Maar toch heeft snoep een grote aantrekkingskracht op kinderen en wordt het vaak op latere leeftijd steeds lastiger om snoep geheel te weren. In ons assortiment hebben we daarom snoep en snacks opgenomen die verantwoorder zijn dan regulier snoep in de winkel. We zijn volledig transparant over de ingrediënten die in de producten zitten zodat iedereen aan de hand hiervan een bewuste keuze kan maken. Over  ingrediënten zijn verschillende mening maar wij vinden het belangrijk dat iedereen zich bewust is van wat ze kopen. En voor de een is het belangrijk dat het biologisch is en voor de ander dat het gluten en lactose vrij is.  Wij proberen een zo uitgebreid mogelijk assortiment neer te zetten dat lekker smaakt en er ook nog eens aantrekkelijk uitziet.

Het andere deel van ons assortiment bestaat uit duurzame en voedselveilige producten waarin eten en drinken vervoerd kan worden. Denk hierbij aan diverse soorten en maten lunchtrommels, drinkflessen, herbruikbare boterhamzakjes, rietjes en ijsvormpjes. Allemaal met zorg uitgezocht en voldoen aan een hippe en stoere uitstraling. Met deze producten willen kinderen maar ook volwassen graag gezien worden. Buiten het feit dat al deze producten voedselveilig en duurzaam zijn proberen we ook op een andere manier gezonde voeding te stimuleren. Dit doen we door een ruim assortiment lunchtrommels aan te bieden met meerdere vakken zodat onze klanten meer gestimuleerd worden om meer verschillende soorten producten mee te nemen voor bijvoorbeeld de lunch. Een ander handig product is de Boc’n Roll; een handig middel om je lunch mee in te pakken en te vervoeren. Op onze site proberen we ook met voorbeelden te inspireren. Judith heeft hier ook een aparte Facebook pagina (gezondegevuldebroodtrommels) voor opgericht waarop ze regelmatig de creatieve, gezond gevulde broodtrommels van onze zoons presenteert.

bocnroll

Zeer binnenkort zullen we op onze site een traktatie service aanbieden met producten uit ons assortiment. Hier zal ook een aanbod komen te staan van allerlei gezonde traktaties die je zelf kunt maken voor feestjes op school of kinderfeestjes thuis.

Namens De Groene Buik mag ik de Boc’n Roll testen. De Boc’n Roll is een verpakking voor je lunch, of deze nu uit brood bestaat of andere gezonde lekkernijen, deze verpakking is eigenlijk een vervanging voor een plastic boterhamzakje of een stuk aluminiumfolie. Ik ga heel graag deze Boc’n Roll testen en zal hier een review over schrijven. En…. ik mag alvast aankondigen dat er in samenwerking met De Groene Buik een winactie aankomt, hou mijn blog dus in de gaten!

Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg Mind Your Feed op Twitter | Facebook |Bloglovin

 

 

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

2 reacties

  1. Wow, die Boc’n Roll lijkt me heel handig. Ben benieuwd hoe die bevalt. Ik zie dat alle snoepjes suikervrij zijn maar op welke manier worden ze dan gezoet vraag ik me af?

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.