Deze cottage cheese mousse met aardbeien wordt jouw nieuwe favoriete eiwitrijk ontbijtje of snack! Heerlijke luchtige mousse van cottage cheese, kwark en slagroom met friszoete aardbeien en een topping van chiazaadjes en hennepzaad. Zo wil je de dag zeker wel beginnen – dit is de zomer op je bord!
Een goed begin van de dag begint met eiwitten toevoegen aan je ontbijt. Dat zorgt voor een stabielere bloedsuikerspiegel – en daar worden je hormonen ook blij van! Deze cottage cheese mousse is lekker fris en luchtig, en je zet ’m ook nog eens eenvoudig de avond van tevoren al klaar. Voeg jouw favoriete toppings toe en je bent good to go!
Cottage cheese mousse met aardbeien
Oh, de zomerkoninginnetjes… Ik ben er dol op! Heerlijke zoete aardbeien eet ik het liefst zo uit de hand, maar ik maak er ook graag een gezond ontbijt of toetje mee. Mijn moeder deed dat vroeger ook al. Als de aardbeien net iets te rijp waren, prakte ze ze fijn en maakte ze er een zomers nagerecht van met yoghurt en slagroom. Dat was altijd genieten!
Haar creatie gebruikte ik als inspiratie voor deze luchtige cottage cheese mousse. Door eiwitten te combineren met gezonde vetten, maak je jouw nieuwe ideale ontbijt of tussendoortje klaar. De cottage cheese en slagroom klop je los van elkaar luchtig op, daarna spatel je voorzichtig de kwark erdoorheen. Vers fruit kun je naar keuze gebruiken – ik denk namelijk dat mango hierbij ook erg lekker is!
Wat maakt dit zo’n gezond ontbijtje?
- Cottage cheese: rijk aan eiwitten en lekker romig zonder veel vet. Ideaal als basis voor een luchtige mousse.
- Slagroom: een beetje vet zorgt voor extra verzadiging – hier gebruik ik een beetje van voor een romige en luchtige textuur.
- Magere kwark: extra eiwitten + frisse smaak, perfect om balans te brengen in deze mousse.
- Aardbeien: laag in suiker, rijk aan vitamine C en antioxidanten. En natuurlijk: zomer in een hap!
- Chiazaad: rijk aan vezels, omega 3-vetzuren en ondersteunt je spijsvertering.
- Hennepzaad: bevat plantaardige eiwitten en gezonde vetzuren voor een extra voedzaam ontbijt.
Meer cottage cheese recepten:
Cottage cheese is een ingrediënt dat bij mij absoluut niet mag ontbreken in de koelkast. Het is neutraal van smaak, licht verteerbaar en ideaal om makkelijk meer eiwitten aan je maaltijden toe te voegen. Kun je wel wat inspiratie gebruiken en ben je op zoek naar meer cottage cheese recepten? Probeer dan ook eens:
- Cottage cheese muffins met blauwe bessen
- Cottage cheese wrap met kip en avocado
- Cottage cheese pannenkoeken

Ingrediënten
- 200 gram cottage cheese
- 100 gram magere kwark
- 100 ml slagroom
- 250 gram aardbeien
- 4 tl chiazaad
- 4 tl hennepzaad
- verse munt (optioneel)
Bereiden
- Schenk de slagroom in een mengkom en gebruik een mixer met garde om de slagroom luchtig op te slaan.
- Doe de aardbeien met de cottage cheese in een hoge beker en gebruik de staafmixer om tot een glad geheel te maken.
- Voeg de aardbeien met cottage cheese en de magere kwark toe aan de slagroom en spatel voorzichtig door elkaar (je wilt de luchtigheid bewaren!).
- Je kunt de cottage cheese mousse met aardbeien direct serveren, of laat in de koelkast nog even opstijven (dat vind ik zelf het lekkerste!)
- Serveer de cottage cheese mousse met aardbeien met wat chiazaad, hennepzaad en eventueel verse munt.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met met dit recept voor cottage cheese pannenkoeken? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Instagram | Pinterest
Foto’s door Renske van Buren.