X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
paasstolletjes met amandelspijs, zelf paasstolletjes bakken, recept paasstol, proefstol, mini stolletjes

Paasstolletjes met amandelspijs

1
By Mind Your Feed on 7 april 2017 Ontbijt

Zeg je Pasen, dan zeg je natuurlijk Paasbrood. Of Paasstol. Zo’n luchtig krentenbrood hoort er gewoon bij. Ik weet eerlijk gezegd niet goed wat nou het verschil is tussen een Paasstol en een Kerststol. Maar wat mij betreft zijn ze onmisbaar bij het feestelijke ontbijt. Of bij de brunch, kan net zo goed. Ik besloot om kleine paasstolletjes met amandelspijs te maken. Lekker met een lik roomboter!paasstolletjes met amandelspijs

Als ik bij mijn bakker kom, zie ik de hele vitrine vol liggen met Paaslekkernijen. Van cupcakes tot tulbanden, van stolletjes tot nou noem het maar. En ik krijg daar dus altijd zó’n trek van! En ook zin van om zelf aan de slag te gaan. Met Kerst bakte ik eigenlijk om dezelfde reden een Kerststol. Die vitrine vol lekkers inspireert enorm om zelf aan de slag te gaan.

Ik blijf meer een koker dan een bakker, en aan mijn broodjes-vorm-skills mag ik nog wel wat werken. Maar weet je, eigelijk vind ik dat wel prima zo! Anders had ik wel bij de bakkerij gewerkt. Deze paasstolletjes met amandelspijs zijn heerlijk luchtig., En daar gaat het om!

paasstolletjes met amandelspijs

paasstolletjes met amandelspijs, zelf paasstolletjes bakken, recept paasstol, proefstol, mini stolletjes

Paasstolletjes met amandelspijs

Makkelijk recept om zelf paasbrood met amandelspijs te maken.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 1 uur uur 30 minuten minuten
Totale tijd: 1 uur uur 45 minuten minuten
Ontbijt
Nederlands
Brood, Pasen
Servings: 6 stolletjes

Nodig

  • Keukenmachine met deeghaak
  • Schone mengkom
  • Vochtige theedoek
  • Schaal
  • Ovenrooster
  • Bakpapier
  • Deegroller

Ingrediënten

  • 200 gram speltbloem
  • 100 ml melk (evt. plantaardig, op kamertemperatuur)
  • 75 gram rozijnen (blank)
  • 50 gram rozijnen (donker)
  • 100 gram amandelspijs
  • 50 gram boter
  • 30 gram suiker
  • snuf vanillepoeder
  • 5 gram droge gist
  • 1 ei (op kamertemperatuur)
  • 1 theelepel citroensap
  • snuf zout
  • poedersuiker

Bereiden

  • Kluts het ei. Doe de speltbloem met een snuf zout, de helft van het ei, 40 gr boter, vanillepoeder, citroensap en suiker in de kom van de keukenmachine. Schenk de melk erbij.
  • Meng de droge gist met 2 el water en roer tot een papje. Schenk bij de bloem en zet de keukenmachine aan.
  • Kneed tot een soepel, licht plakkerig deeg. Is het deeg nog te nat, voeg dan wat bloem toe. Dek de mengkom af met een vochtige doek en laat het deeg op een warme plek 1 uur rijzen.
  • Wel de rozijnen in een schaaltje met water. Heb je geen amandelspijs in huis, dan is dit het moment om het klaar te maken. Dek af en leg in de koelkast.
  • Giet de rozijnen af en doe ze in de mengkom. Kneed nu met je handen de rozijnen door het deeg. Zet nog even afgedekt weg voor 15 minuten. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Leg een vel bakpapier op je werkblad en bestuif met extra bloem. Verdeel het deeg in 6 gelijke bolletjes en rol deze met een deegroller uit. Rol vooral in het midden, de uiteinden mogen dikker blijven.
  • Verdeel het amandelspijs in 6 gelijke stukken. Vorm rolletjes van het spijs, ter grootte van het midden van het uitgerolde deeg. Leg het spijs in het midden van de stolletjes. Vouw eerst de onderkant van de stol over het spijs, daarna de bovenkant (over de onderkant dus).
  • Bestrijk de bovenkant van de paasstolletjes met amandelspijs met het restje geklutst ei. Leg de stolletjes met het bakpapier op het rooster van de oven. Schuif voor 25-30 minuten de oven in.
  • Controleer tussentijds of de bovenkant van de paasstolletjes niet te bruin wordt. Haal uit de oven en bestrijk met een klontje boter. Daarna mag er poedersuiker overheen.
Calorieën: 422kcal | Koolhydraten: 55g | Eiwit: 11g | Vet: 18g | Verzadigd vet: 8g | Vezels: 7g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

paasstolletjes met amandelspijs

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

paasstolletjes met amandelspijs, makkelijk recept zelf paasbrood maken

Ga je aan de slag met dit recept voor paasstolletjes met amandelspijs? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

amandelspijs zelf maken feestelijke paasbrunch paasbrunch paasontbijt paasontbijt recepten paasrecepten paasstol zelf maken paasstolletjes paasstolletjes zelf maken pasen proefstolletjes zelf paasbrood maken zelf paasstol maken
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleQuiche met groene asperges en geitenkaas
Next Article Feestelijke Paasontbijt recepten
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Chia pudding met blauwe bessen

Mocktail recept met wortelsap, sinaasappel en gember

Turkse eieren

1 reactie

  1. Anna on 7 april 2017 12:08

    Haha, ik moet eerlijk zeggen dat ik ook geen idee heb wat het verschil is tussen een Kerststol en een Paasstol… Maar in ieder geval: yay, zooo super lekker <3. En wat een goed idee om het zelf te maken! Ik haal het eigenlijk meestal in de winkel, maar misschien dit jaar maar eens zelf aan de slag gaan :). Dat is natuurlijk wel extra genieten tijdens het opeten!

    Reply
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.