X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
Spelt broodjes

Snelle speltbroodjes

12
By Mind Your Feed on 15 maart 2015 Ontbijt

Goedemorgen! Het is zondag en ik heb een heel goed idee…. Laten we verse broodjes bakken, die ook nog eens supersnel klaar zijn. Hoe heerlijk is dat, warme broodjes bij het ontbijt? Dat is toch het ultieme zondagochtend gevoel, de geur van versgebakken brood in je huis, kop thee erbij, langzaam de dag beginnen…. Deze speltbroodjes zet je zo op tafel, wat een goed begin van de dag!

Ik moet je eerlijk zeggen dat ik niet heel veel andere foodblogs volg. Ik vind het wel heel leuk om te zien waar andere bloggers mee bezig zijn, maar als ik al die andere prachtige blogs elke dag wil lezen en bekijken, dan kom ik niet meer aan Mind Your Feed toe. Een tijdje terug deed ik dat wel, toen volgde ik verschillende blogs en ik werd er op een of andere manier altijd een beetje onrustig van. Dan zag ik op álle blogs een bananenbrood voorbij komen, en dan had ik het gevoel dat ik dat ook móest maken. Dat deed ik dan ook, het recept vind je hier, maar dat ging mij op een gegeven moment zo tegen staan. Het idee dat ik ook iets móest maken, omdat het nou eenmaal op dat moment populair was. Het beperkte me eigenlijk, en daarom ben ik ermee opgehouden.

Speltbroodjes

Maar laatst, bij toeval, kwam ik op de leuke blog van ChicksloveFood terecht en daar zag ik het recept voor spelt scones staan. Dat recept inspireerde mij om ook zelf weer eens aan de slag te gaan met speltmeel. Ik paste – uiteraard! – het recept aan, al zijn de scones van de chicks wat mij betreft ook een heerlijk zondags ontbijtje. Maar ik verving de helft van het speltmeel door speltbloem, waardoor de broodjes nog net even wat luchtiger worden. En de suiker, die liet ik weg, al lijkt het me bij echte scones wel erg lekker!

Snelle speltbroodjes

Voor 6 speltbroodjes

  • 125 gr speltmeel
  • 125 gr speltbloem (+ extra om te bestuiven)
  • 1 ei
  • 75 ml plantaardige melk
  • snuf zout
  • 2,5 tl bakpoeder
  • 50 gr kokosolie

Nodig: mengkom, bakplaat, bakpapier, uitsteekvorm (of een glas, kan ook!)

Bereiden: Verwarm de oven voor op 200 graden.

Doe het speltmeel en de bloem in een kom en meng door elkaar. Voeg ook de bakpoeder en een snuf zout toe. Kluts het ei met de melk en schep door het meel heen. Doe de kokosolie nu ook in de kom en kneed (met je handen!) het deeg tot een bal. Is de bal te plakkerig zet dan heel even in de koelkast weg.

Bestuif een schoon werkblad met wat bloem en druk de deegbal uit tot een plak van ongeveer 2 cm dik. Steek nu rondjes uit het deeg. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de uitgestoken broodjes op het papier. Schuif de oven in en bak de speltbroodjes in 15 minuten goudbruin.

Geniet van je zondag!

Speltbroodjes

Ga je aan de slag met dit recept voor snelle speltbroodjes? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

brood Kerst lazy sunday Natuurlijk ontbijten! Ontbijt pasen spelt
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleMYF ontdekt: Green Bowl – Den Haag
Next Article Snijbonen stamppot met zoete aardappel
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Chia pudding met blauwe bessen

Mocktail recept met wortelsap, sinaasappel en gember

Turkse eieren

12 reacties

  1. wendy on 15 maart 2015 08:26

    Mmmm zouden ze ook lekker zijn met alleen speltmeel? Geen speltbloem in huis en zou mijn gezin wel graag verrassen met deze broodjes op de ontbijttafel

    Reply
    • jessie on 15 maart 2015 20:00

      Ik deed het net zo, met enkel meel. Ze zijn oké, maar missen toch wat smaak vind ik. Ligt dat aan het gebruik van enkel meel en geen bloem? Geen idee, maar op zich hebben we ze wel lekker opgegeten hoor. Fijn dat je ze zo snel kan maken wel!

      Reply
  2. Klazien on 15 maart 2015 11:21

    Wat kwam jou post mooi op tijd, direct aan de slag gegaan, ze zijn nu klaar, maar zien er niet zo mooi uit als de jouwe, ga ze nu proeven

    Reply
  3. Corina on 15 maart 2015 12:23

    Naar zo n recept was ik op zoek, lijkt snel en te doen iig. Maarreh ik heb alleen speltbloem in huis momenteel kan dat ook ? Of bijv amandelmeel ipv spelt.

    Reply
  4. Vivian on 19 maart 2015 16:11

    Ik heb dit vanmiddag even snel, snel gemaakt. Beetje te snel want heb niet goed gelezen. Toen mijn broodjes in de oven zaten en klaar waren zagen ze er helemaal niet zo uit als de jouwe. Dus ik nog eens kijken en lezen….oeps….2 cm en daar 6 rondjes uit steken. Mijn deeg was 1.5 cm dunner en de 14 “broodjes” die ik in de oven had staan waren dus niet helemaal geworden zoals het moest haha..
    Op zich waren ze knapperig en ik heb er 5 gegeten, kleintjes he!, maar uiteindelijk ook wat te degerig.
    Ik weet niet of de rest morgen nog te eten is maar anders maak ik de vogeltjes er wel blij mee, krijgen die ook een keer gezond brood 🙂

    Reply
  5. Yvon on 29 maart 2015 12:45

    Dit recept heb ik meteen opgeschreven toen ik hem langs zag komen. Ik heb ze net dan ook eindelijk gemaakt. Ze waren lekker, maar wel (heel) erg droog en compact. Volgende keer toch maar wat extra melk en misschien ook een extra ei?

    Reply
    • Mind Your Feed on 29 maart 2015 20:02

      Zou het kunnen dat je te lang gekneed hebt? Daar kan het deeg ook droog van worden!

      Reply
  6. Annemieke on 27 juli 2015 14:11

    Met kaneel/koekkramen, wat rozijntjes, beetje honing en fijn gebroken walnoten in je beslag en misschien een tikkie meer bakpoeder heb je luxe broodjes!

    Reply
  7. annemieke on 27 juli 2015 14:12

    Koekkruiden…. Bedoel ik. Werd even automatisch verbeterd door de IPad… Computers

    Reply
  8. Chantal on 13 juli 2017 16:44

    Hoi!
    Ik mag geen kokos, waarmee kan ik de kokosolie vervangen?

    Groeten Chantal

    Reply
  9. Anne-Riet on 16 juli 2017 00:30

    Ik had alles in huis en heb ze meteen gemaakt. Qua smaak vond ik ze heerlijk maar ze waren erg droog en kruimelig. Ze vielen bijna uit elkaar. Na het kneden was het deeg mooi homogeen. Heb je er een oplossing voor?

    Reply
  10. Nienke on 6 april 2023 21:23

    Ik krijg al trek bij de gedachte wat ziet dat er lekker uit HmmmmMMMmmm

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.