X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
Flammkuchen met carpaccio, rucola en Parmezaanse kaas op een dunne, krokante bodem; feestelijk borrelhapje voor kerst of Oud & Nieuw.

Flammkuchen met carpaccio

0
By Mind Your Feed on 20 november 2025 Feest, Snacks

Flammkuchen met carpaccio — jawel, een heerlijke feestelijke variant op de klassieke flammkuchen! Flinterdunn, knapperig deeg, rijkelijk besmeerd met een romige laag crème fraîche, belegd met zachte carpaccio, Parmezaanse kaas en frisse rucola. Een perfect hapje voor bij de borrel, tijdens een uitgebreide kerstbrunch of als luxe appetizer bij het kerstdiner! Deze feestelijke plaattaart zet je zo op tafel: even afbakken in de oven, laten afkoelen en beleggen, in kleine puntjes snijden en smullen maar!

Deze flammkuchen met carpaccio heeft dezelfde vibe als een makkelijke pizza of plaattaart, maar voelt nét wat specialer door de carpaccio topping. Tijdens de feestdagen vind ik dit een ideaal gerecht om te serveren zonder uren in de keuken te staan. In kleine stukjes zorgt deze flammkuchen voor precies dat luxe borrelmoment waar iedereen blij van wordt. Meer inspiratie voor luxe kersthapjes vind je hier!

Flammkuchen met carpaccio, rucola en Parmezaanse kaas op een dunne, krokante bodem; feestelijk borrelhapje voor kerst of Oud & Nieuw.

Flammkuchen met carpaccio

Flammkuchen is een traditioneel gerecht uit de Elzas, oorspronkelijk een flinterdunne deegbodem die rijkelijk werd belegd en kort op hoge temperatuur werd gebakken. In Frankrijk kennen ze deze variant ook als tarte flambée. De dunne, krokante bodem vormt de perfecte basis voor frisse, zachte carpaccio. Waar de klassieke Elzasser flammkuchen wordt belegd met spek en ui, maakt deze carpaccio-variant het geheel juist chiquer en feestelijker — ideaal voor kerst en Oud & Nieuw.

Je ziet flammkuchen steeds vaker op de borrelkaart staan en dat snap ik helemaal. Door de dunne bodem en de romige crème fraîche is het een licht gerecht, perfect om te delen. Deze variant met carpaccio, rucola, Parmezaan en pijnboompitten is een echte allemansvriend – wie houdt er niet van carpaccio? – en staat binnen no-time op tafel. 

Flammkuchen met carpaccio, rucola en Parmezaanse kaas op een dunne, krokante bodem; feestelijk borrelhapje voor kerst of Oud & Nieuw.

Feestelijke flammkuchen variaties

Deze flammkuchen met carpaccio is een feestelijke twist op het klassieke recept — en dat maakt ’m perfect voor de decembermaand. De romige crème fraîche in combinatie met carpaccio en Parmezaanse kaas geeft precies die luxe smaak die bij kerst past.

Wil je variëren, dan kun je in plaats van truffelmayonaise wat groene pesto over de carpaccio druppelen. Ik maak mijn flammkuchen met carpaccio af met geroosterde pijnboompitjes, kappertjes en een beetje balsamico. Of ga voor een andere topper zoals mijn flammkuchen met gerookte zalm. Ook gegrilde groenten of een mix van verschillende kazen werken geweldig op flammkuchen!

Flammkuchen met carpaccio, rucola en Parmezaanse kaas op een dunne, krokante bodem; feestelijk borrelhapje voor kerst of Oud & Nieuw.

Meer plaattaart recepten:

Het verschil tussen flammkuchen en plaattaarten zit wat mij betreft in het deeg dat je ervoor gebruikt. Voor flammkuchen gebruik ik kant-en-klaar vers flammkuchen deeg. Voor een plaattaart gebruik ik graag vers bladerdeeg, pizzadeeg of hartige taart deeg.

Maar het idee is natuurlijk hetzelfde, je rolt het deeg uit en belegt het met de lekkerste toppings. Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Dan zou je zeker eens aan de slag kunnen gaan met deze plaattaart recepten: 

  • Flammkuchen met gerookte zalm
  • Plaattaart met gehakt en paprika
  • Italiaanse plaattaart met pesto en mozzarella
  • Plaattaart met gerookte kipfilet en courgette
  • Plaatpizza met tonijn en mozzarella
  • Flammkuchen met peer en roomkaas
  • Plaattaart met ei en ham
  • Flammkuchen met spek en ui

Flammkuchen met carpaccio, rucola en Parmezaanse kaas op een dunne, krokante bodem; feestelijk borrelhapje voor kerst of Oud & Nieuw.

Flammkuchen met carpaccio, rucola en Parmezaanse kaas op een dunne, krokante bodem; feestelijk borrelhapje voor kerst of Oud & Nieuw.

Flammkuchen met carpaccio

Deze flammkuchen met carpaccio is een feestelijk borrelhapje dat perfect past bij kerst of Oud & Nieuw. De dunne, krokante bodem wordt belegd met een romige laag crème fraîche, carpaccio, rucola en Parmezaanse kaas. Makkelijk te maken, snel klaar en altijd een succes op de borrelplank.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 20 minuten minuten
Totale tijd: 30 minuten minuten
Borrelhapje, Lunch
Nederlands
Borrelhapje, Carpaccio hapje, Flammkuchen met carpaccio, Flammkuchen recept
Servings: 4

Nodig

  • Bakplaat oven
  • Mengkom
Scherm aanhouden tijdens het koken

Ingrediënten

  • 1 rol flammkuchen deeg (vers)
  • 150 gram kruiden roomkaas
  • 50 gram creme fraiche
  • 125 gram carpaccio
  • 2 takjes verse oregano
  • 2 takjes verse tijm
  • Parmezaanse kaas
  • truffelmayonaise
  • pijnboompitjes
  • rucola
  • kappertjes
  • balsamico stroop

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het verse flammkuchendeeg met het bakpapier uit op de bakplaat van de oven. Snij op 1 cm van de rand lichtjes in.
  • Meng in een mengkom de kruiden roomkaas met de crème fraiche, de verse kruiden en een snuf peper. Smeer het roomkaas mengsel uit over het flammkuchen deeg en laat hierbij ongeveer 1 cm vrij aan de randen.
  • Schuif het flammkuchen deeg in de warme oven en bak in zo'n 10-12 minuten mooi goudbruin.
  • Rooster in de tussentijd de pijnboompitjes mooi bruin.
  • Laat even afkoelen voordat je de flammkuchen met carpaccio gaat beleggen.
  • Begin met de carpaccio, leg hier bovenop wat blaadjes rucola, kappertjes, wat dotjes truffelmayonaise, Parmezaanse kaas en maak de flammkuchen met carpaccio dan af met een drizzle balsamicostroop.
  • De truffelmayonaise kun je eventueel vervangen door groene pesto.
Calorieën: 401kcal | Koolhydraten: 34g | Eiwit: 7g | Vet: 26g | Verzadigd vet: 12g | Vezels: 2g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Flammkuchen met carpaccio, rucola en Parmezaanse kaas op een dunne, krokante bodem; feestelijk borrelhapje voor kerst of Oud & Nieuw.

Ga je aan de slag met met dit recept voor flammkuchen met carpaccio? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Instagram | Pinterest

Foto’s door Renske van Buren. 

borrelhapje Italiaans borrelhapje kerst flammkuchen recepten Kerst
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleBruschetta met burrata en gegrilde paprika
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Bruschetta met burrata en gegrilde paprika

Antipasti plank – Italiaanse borrelplank

Cottage cheese dip

Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Kerstrecepten 2025
Kerst recepten, recepten kerst, de lekkerste kerst recepten, hoofdgerechten kerst, voorgerechten kerst, amuse recepten kerst, nagerechten
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
20 november 2025

Flammkuchen met carpaccio

19 november 2025

Bruschetta met burrata en gegrilde paprika

18 november 2025

Antipasti plank – Italiaanse borrelplank

15 november 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #47 – 2025

11 november 2025

Wat eten we vandaag – 10x lekker recept voor het avondeten

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating application
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required