X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
hartig taartje met brie peer en speculaas

Hartig taartje met brie, peer en speculaas

5
By Mind Your Feed on 25 november 2016 Snacks

Wist je dat bijna alles lekkerder wordt met speculaaskruiden? Nou ja, dat is mijn mening… Ik gooi het werkelijk waar overal doorheen, of overheen. Zoals bij dit hartig taartje met brie, peer én speculaaskruiden. De speculaas geeft net even een extra touch, en bonus; het huis vult zich met heerlijke geuren als deze taartjes in de oven staan! Ik kan daar zo van genieten, zeker nu het buiten zo guur is…

hartig taartje met brie

Dit taartje maakte ik op een koude dag. Mijn jongste dochter Lise is dol op brie en ik wilde een lekker hapje voor bij de borrel maken. Dat is gelukt! Een hartig taartje met brie, en peer (Lise’s favoriete fruit) was dan ook snel verzonnen…. In het weekend is het hier altijd borreltijd. Op vrijdag, aan het einde van de middag, of op elke weekenddag, komen er wat kleine hapjes op tafel. Gezellig om zo het weekend in te luiden, of juist te vieren. En als dan op een koude dag het huis zich vult met de geur van speculaas, hemels!

hartig taartje met brie

Zul je altijd zien dat precies Lise helemaal niets moest weten van dit hartige bladerdeegtaartje. Story of my life. Als je denkt dat de kinderen hier geweldig mee eten, dan heb je het echt mis. Brie is helemaal goed. Peer is ook favoriet. Kruidnoten en speculaas zijn ook te gek. Maar als ik dan denk dat ik die smaken ga combineren, om zo iets extra lekkers op tafel te zetten, dan kom ik bedrogen uit.

De kleine dame keek er naar en zei vrijwel direct lust ik niet… Ok…. Jammer dan. Des te meer voor mij! Haha! Ik heb wel zitten genieten van dit hartig taartje met brie. Niet alleen bij de borrel trouwens, want de volgende dag at ik een overgebleven exemplaar als lunch. Even opwarmen in de oven, en gewoon nog een keer genieten. Had ik al gezegd dat ik een zwaar leven heb? Dit taartje zou het trouwens ook geweldig doen als feestelijk voorgerecht bij een gezellig etentje.

hartig taartje met brie

Hartig taartje met brie, peer en speculaas

Voor 4 taartjes:

  • 4 velletjes bladerdeeg
  • 1 stuk brie
  • 1 peer
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 2 el honing
  • 8 walnoten
  • 1 takje rozemarijn

Nodig: bakplaat, bakpapier, kwastje

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Ontdooi de velletjes bladerdeeg. Ik koos hier voor de normale roomboter variant, maar je kunt ook volkoren of spelt bladerdeeg kopen bij de natuurwinkel.

Snij met een mes  de buitenkanten van elk vel bladerdeeg, op 1 cm van de rand, voorzichtig in. Snij niet door het bladerdeeg! Zo ontstaat straks een mooi vierkant taartje.

Halveer de peer en snij daarna nogmaals door midden. Verwijder het klokhuis en snij in dunne plakken. Snij met een scherp mes ook de punt brie in dunne plakken van ongeveer 0,5 cm.

Leg op elk velletje bladerdeeg in het midden – dus binnen het vierkant dat is uitgesneden met het mes – nu de plakjes brie. Ik legde op elk velletje 3 dunne plakken brie. Leg daar bovenop een kwart peer per taartje.

Halveer de walnoten en druk deze in de brie. Smeer met een kwastje over elke peer een klein beetje honing en strooi wat speculaaskruiden over het hartig taartje met brie. Schuif de taartjes voor zo’n 20 minuten de oven in. Zowel warm als koud errug lekker!

hartig taartje met brie

Ga jij aan de slag met dit recept voor hartig taartje met brie, peer en speculaas? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

bijgerecht bladerdeeg borrel brie feest hartig taartje hartige taart hartige taart recepten honing Kerst kerst recepten peer quiche
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleKruidnoten pure chocolade fudge
Next Article Kwarkbolletjes met speculaaskruiden
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Makreelsalade

Mocktail recept met wortelsap, sinaasappel en gember

Makreel tartaar

5 reacties

  1. Rowan on 25 november 2016 08:42

    Wat een leuke en originele combinatie! Ik ben nu heel erg nieuwsgierig geworden!

    Reply
  2. Demi | StudioKOOK on 25 november 2016 08:58

    Wat een heerlijke combi weer! Dol op peer en brie, dus heel benieuwd naar deze variant met speculaaskruiden.

    Reply
    • Elisabeth on 25 november 2016 12:53

      Dit lijkt me zóó lekker. Ga ik zeker maken.

      Reply
  3. Rié on 6 december 2016 13:05

    Lekker!!

    Reply
  4. Klazien on 6 december 2016 18:07

    Heb vanavond deze hartige taartjes gemaakt, brie was nog niet helemaal gesmolten. Zou het ook met gewone kaas kunnen?
    Denk dat het lekker is met een bolletje ijs erbij
    Ik vond het wel lekker….

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.