X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
Kaasstengels maken van bladerdeeg: zelfgemaakte kaasstengels met oude kaas, Parmezaan en kruiden, krokant gebakken.

Kaasstengels

0
By Mind Your Feed on 27 november 2025 Diner, Feest, Kerst, Snacks

Kaasstengels zijn hier in huis echt altijd een schot in de roos. Ik neem ze regelmatig mee bij de bakker — niet alleen voor mezelf, maar vooral omdat de meiden er zó dol op zijn. Kaasstengels zelf maken is zó simpel en tegelijkertijd zó lekker. Met vers bladerdeeg, een goede berg geraspte kaas en wat kruiden zet je in no-time een schaal heerlijke, goudbruine kaasstengels op tafel. Ze zijn perfect als feestelijk hapje voor bij de borrel, maar ook superleuk om te serveren bij een feestelijke soep.

Kaasstengels maken van bladerdeeg: zelfgemaakte kaasstengels met oude kaas, Parmezaan en kruiden, krokant gebakken.

Kaasstengels maken

En eerlijk: zelf kaasstengels maken is ook leuker én lekkerder. Zodra het bladerdeeg is bestreken met ei en rijkelijk bestrooid met oude kaas en Parmezaan, snijd je er lange repen van en draai je er rustig mooie twists in. In de oven worden ze heerlijk goudbruin en krokant, precies zoals je ze wilt. Perfect als hapje voor bij de Kerst borrel, naast een kom soep of gewoon als warm tussendoortje op een gewone doordeweekse dag.

Voor deze kaasstengels gebruik ik vers bladerdeeg. Smeer het bladerdeeg in met losgeklopt ei — zo blijft de kaas straks goed plakken én krijgt alles een mooie glans. De topping bestaat uit een mix van oude kaas, Parmezaanse kaas, tijm, gerookt paprikapoeder en wat sesamzaadjes. Een simpele combinatie, maar echt geweldig samen.

Kaasstengels maken van bladerdeeg: zelfgemaakte kaasstengels met oude kaas, Parmezaan en kruiden, krokant gebakken.

Kaasstengels van bladerdeeg

Wanneer de kaas over het bladerdeeg zit, snijd je er lange repen van. Twisten doe je rustig: pak beide uiteinden vast en draai ze in tegengestelde richting, zodat je die mooie spiraalvorm krijgt die straks in de oven zo lekker krokant wordt. Deze kaasstengels zijn echt minstens net zo goed als verse warme kaasstengels van de bakker!

Mijn kinderen vinden het altijd heerlijk om mee te helpen – en eerlijk gezegd zijn ze ook een perfect tussendoortje voor een gezellige filmavond. Warm uit de oven zijn ze het allerlekkerst, maar zelfs afgekoeld blijven ze heerlijk knapperig. Zet deze kaasstengels op tafel met andere bladerdeeghapjes, zoals zelfgemaakte saucijzenbroodjes en pizza hapjes met salami.

Kaasstengels maken van bladerdeeg: zelfgemaakte kaasstengels met oude kaas, Parmezaan en kruiden, krokant gebakken.

Meer feestelijke bladerdeeghapjes: 

Op zoek naar meer feestelijke bladerdeeghapjes voor bij de borrel of een feestje? Dan vind je deze recepten misschien ook wel erg lekker:

  • Bladerdeeghapjes met pesto
  • Worstenbroodjes met oude kaas
  • Mini pizza quiche met salami en mozarella
  • Bladerdeeghapje met brie en abrikozenjam
  • Indische bladerdeeghapjes met pittig gehakt
  • Bladerdeeghapje met spinazie en feta

Kaasstengels maken van bladerdeeg: zelfgemaakte kaasstengels met oude kaas, Parmezaan en kruiden, krokant gebakken.

Kaasstengels maken van bladerdeeg: zelfgemaakte kaasstengels met oude kaas, Parmezaan en kruiden, krokant gebakken.

Kaasstengels

Deze zelfgemaakte kaasstengels van vers bladerdeeg, oude kaas en Parmezaan zijn hier thuis altijd favoriet. Makkelijk om te maken, heerlijk krokant uit de oven en perfect voor bij de borrel of naast een kom soep.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 15 minuten minuten
Totale tijd: 25 minuten minuten
Borrelhapje, Soep
Nederlands
kaasstengels, kaasstengels bladerdeeg, kaasstengels maken
Servings: 10

Nodig

  • Ovenrooster
  • Kwastje
  • Schaaltje
  • Garde
  • Mengkom
Scherm aanhouden tijdens het koken

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg (vers)
  • 1 ei
  • 75 gram oude kaas (geraspt)
  • 25 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 1 tl tijm (gedroogd)
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • snuf zout
  • 2 tl sesamzaadjes

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol het verse bladerdeeg uit en laat het vel bakpapier onder het bladerdeeg zitten.
  • Klop een ei los met een garde en bestrijk het bladerdeeg met een kwastje, smeer het hele vel bladerdeeg 2x in met geklutst ei (2 laagjes).
  • Meng de oude kaas met de Parmezaanse kaas, tijm, gerookt paprikapoeder en een snuf zout.
  • Bestrooi het bladerdeeg met het kaasmengsel. Zorg dat de kaas goed over het bladerdeeg verspreid is. Strooi daarna de sesamzaadjes over de kaas.
  • Snij nu met een scherp mes of een pizzaroller het bladerdeeg 1x over de lengte doormidden en maak er vervolgens reepjes van, van zo'n 1½ x 8 cm.
  • Pak elke reep aan beide uiteinden vast en draai voorzichtig in tegengestelde richting tot een mooie twist ontstaat.
  • Bestrijk de twist ook nog met een beetje losgeklopt ei en bestrooi met extra kaas.
  • Schuif dan de kaasstengels zo'n 12-15 minuten de warme oven in.
Calorieën: 152kcal | Koolhydraten: 10g | Eiwit: 5g | Vet: 10g | Verzadigd vet: 5g | Vezels: 0.5g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Kaasstengels maken van bladerdeeg: zelfgemaakte kaasstengels met oude kaas, Parmezaan en kruiden, krokant gebakken.

Ga je aan de slag met met dit recept voor kaasstengels van bladerdeeg? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Instagram | Pinterest

Foto’s door Renske van Buren. 

bladerdeeg hapje borrel borrelhapje kerst Kerst soep recepten
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleBlini’s met carpaccio
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Blini’s met carpaccio

Komkommer rolletjes met zalm

Flammkuchen met carpaccio

Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Kerstrecepten 2025
Kerst recepten, recepten kerst, de lekkerste kerst recepten, hoofdgerechten kerst, voorgerechten kerst, amuse recepten kerst, nagerechten
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
27 november 2025

Kaasstengels

26 november 2025

Blini’s met carpaccio

25 november 2025

Komkommer rolletjes met zalm

22 november 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #48 – 2025

20 november 2025

Flammkuchen met carpaccio

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating application
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required