X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
Pan con tomate, geroosterd Spaans brood met verse tomaat, knoflook en olijfolie, geserveerd als tapasgerecht. Spaans tomatenbrood, Spaanse tapas met brood.

Pan con tomate

0
By Mind Your Feed on 6 december 2024 Snacks

Pan con tomate, ook wel bekend als pa amb tomàquet, is het perfecte voorbeeld van hoe de Spaanse keuken eenvoudige ingrediënten omtovert tot iets onweerstaanbaars. Dit traditioneel Spaans ontbijt of tapasgerecht bestaat uit geroosterd brood met een laagje verse tomaat, knoflook en een scheutje olijfolie.

Het is heerlijk als onderdeel van een tapasavond, maar ook perfect als snelle lunch of borrelhapje. Samen met andere klassieke tapas recepten zoals gamba’s al ajillo, patatas bravas en tortilla de patatas breng je zo de Mediterrane sfeer naar je eigen tafel.

Pan con tomate, geroosterd Spaans brood met verse tomaat, knoflook en olijfolie, geserveerd als tapasgerecht. Spaans tomatenbrood, Spaanse tapas met brood.

Pan con tomate

De bereiding van pan con tomate is eenvoudig en snel, maar juist dat maakt het zo bijzonder. Je roostert sneetjes stevig brood, zoals zuurdesem, totdat ze goudbruin zijn. Daarna wrijf je een teentje knoflook over het warme brood voor een subtiele smaak.

Rasp de rijpe tomaten en smeer deze uit over het brood, voeg een drupje olijfolie en een snufje zeezout toe, en je hebt een heerlijk Spaans tomatenbrood. Het geheim zit in de kwaliteit van de ingrediënten: hoe beter de tomaat en olijfolie, hoe lekkerder het gerecht. Ik voegde nog een beetje verse peterselie toe voor een heerlijke frisse twist!

Pan con tomate, geroosterd Spaans brood met verse tomaat, knoflook en olijfolie, geserveerd als tapasgerecht. Spaans tomatenbrood, Spaanse tapas met brood.

Spaans tomatenbrood

Dit authentieke Spaanse recept is ontzettend veelzijdig. Je kunt pan con tomate serveren als onderdeel van een uitgebreide tapastafel, bijvoorbeeld met albondigas of knoflook champignons, maar het werkt ook geweldig als bijgerecht bij een salade of soep. Voeg wat plakjes serranoham, ansjovis of een vleugje gerookt paprikapoeder toe als je het gerecht iets feestelijker wilt maken. Het is een gerecht dat altijd in de smaak valt en past bij elke gelegenheid.

Wat dit Catalaans brood met tomaat zo geliefd maakt, is de pure smaak en de eenvoud waarmee je het maakt. Het is een echt Mediterraan tomatenbrood dat je doet denken aan lange zomerse avonden in Spanje. Zet het op tafel bij vrienden of familie en geniet samen van de pure smaken van de Spaanse keuken. Met een goed glas wijn erbij is het alsof je even op vakantie bent.

Pan con tomate, geroosterd Spaans brood met verse tomaat, knoflook en olijfolie, geserveerd als tapasgerecht. Spaans tomatenbrood, Spaanse tapas met brood.

Meer tapas recepten:

Pan con tomate laat zien dat je met minimale moeite iets speciaals op tafel kunt zetten. Het is niet alleen een van de meest eenvoudige Spaanse tapas, maar ook een van de lekkerste. Klaar voor een gezellige tapas avond met de lekkerste hapjes op tafel? Dat snap ik helemaal, daarom heb ik naast deze pan con tomate nog meer lekkere tapas hapjes voor je klaar staan:

  • Albondigas
  • Tortilla de patatas
  • Gamba’s al aijilo
  • Patatas bravas
  • Kip bacon rolletjes
  • Empanadas met gehakt
  • Knoflook champignons
Pan con tomate, geroosterd Spaans brood met verse tomaat, knoflook en olijfolie, geserveerd als tapasgerecht. Spaans tomatenbrood, Spaanse tapas met brood.

Pan con tomate

Makkelijk recept voor klassieke Spaanse tapas, pan con tomate, Spaans tomatenbrood met knoflook en olijfolie.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 5 minuten minuten
Totale tijd: 15 minuten minuten
Borrelhapje, Tapas
Spaans
Borrelhapje, Tapas recepten
Servings: 4

Nodig

  • Schaal
  • Grove rasp
  • Knoflookpers
  • Grillpan

Ingrediënten

  • 2 rijpe tomaten
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • snuf zout
  • 2 takjes verse peterselie
  • 8 sneetjes stokbrood (naar smaak)

Bereiden

  • Snij het brood in sneetjes en grill in een droge grillpan tot het brood krokant en mooi bruin in. (Gebruik je afbakstokbrood, bak het stokbrood dan eerst af in de oven!)
  • Gebruik een grove rasp om de tomaten, inclusief schil, fijn te raspen. Vang het tomatenpulp op in een schaal en pers hier 2 teentjes knoflook bij uit. Snij de peterselie fijn en voeg samen met een snuf zout toe aan het tomatenmengsel.
  • Maak de andere teentjes knoflook schoon en snij doormidden. Wanneer de sneetjes brood zijn gegrild, wrijf je met de teentjes knoflook over het brood.
  • Leg nu op elk sneetje brood wat van het tomatenmengsel en serveer met een druppel olijfolie.
  • Serveer direct, het brood wordt namelijk zacht wanneer je het tomatenmengsel er te lang van tevoren op legt.
  • Of serveer het tomatenmengsel en het brood apart zodat je aan tafel het brood kunt beleggen!
Calorieën: 179kcal | Koolhydraten: 33g | Eiwit: 7g | Vet: 2g | Verzadigd vet: 0.4g | Vezels: 2g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Pan con tomate, geroosterd Spaans brood met verse tomaat, knoflook en olijfolie, geserveerd als tapasgerecht. Spaans tomatenbrood, Spaanse tapas met brood.

Ga jij aan de slag met dit recept voor pan con tomate? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Instagram | Pinterest

Foto’s door Renske van Buren. 

borrel borrelhapje recepten tapas recepten tomaten recepten
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleKnoflook champignons
Next Article Weekmenu makkelijke maaltijden #50 – 2024
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Makreelsalade

Mocktail recept met wortelsap, sinaasappel en gember

Omelet rolletjes met zalm

Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required