X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
Albondigas, Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus, albondigas recept, gehaktballetjes geserveerd als tapasgerecht voor bij de borrel.

Albondigas

0
By Mind Your Feed on 3 december 2024 Snacks

Albondigas, Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus. Dit is weer een heerlijk tapas recept dat niet op de borrel tafel mag ontbreken. Heerlijke kruidige gehaktballetjes doen het altijd goed als borrelhapje en naast de Spaanse tortilla de patatas, de gamba’s al aijilo en de patatas bravas is zeker nog plek voor deze echte Spaanse albondigas. Prikkertje erbij en smullen maar!

Gehaktballetjes doen het bij ons altijd heel goed op de borreltafel. Ik heb dan ook al zoveel verschillende gehaktballetjes gedraaid, wat dacht je van Italiaanse kipgehaktballetjes of juist Indische gehakballetjes met pindasaus. Maar nu we zo lekker in de tapas hapjes zitten, wil ik ook graag het recept voor deze authentieke albondigas met je delen. Klaar voor gezelligheid en lekker eten?!

Albondigas, Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus, albondigas recept, gehaktballetjes geserveerd als tapasgerecht voor bij de borrel.

Albondigas recept

Albondigas, oftewel Spaanse gehaktballetjes, zijn een echte klassieker uit de Spaanse keuken. Deze balletjes worden geserveerd in een rijke tomatensaus, vaak met een lekkere kruidige twist. Het gerecht staat bekend als een onmisbaar onderdeel van elke tapasavond en brengt direct dat authentieke Spaanse gevoel naar je tafel. Wat ik zo fijn vind aan albondigas is dat je ze makkelijk van tevoren kunt maken. Even opwarmen in de saus, en je hebt een tapas recept dat altijd in de smaak valt.

Als je een tafel vol tapas wilt samenstellen, mogen deze albondigas in tomatensaus echt niet ontbreken. Samen met andere favorieten zoals gamba’s al ajillo, patatas bravas en de klassieke tortilla de patatas, vormen ze de perfecte basis voor een avond vol gezelligheid. De gehaktballetjes zijn heerlijk sappig en vol van smaak, dankzij een mix van kruiden zoals knoflook, paprikapoeder en peterselie. Combineer ze met een stukje stokbrood om de saus mee op te dippen, en je hebt een gerecht waar iedereen blij van wordt.

Albondigas, Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus, albondigas recept, gehaktballetjes geserveerd als tapasgerecht voor bij de borrel.

Spaanse albondigas

Het fijne aan dit albondigas recept is dat het niet ingewikkeld is om te maken. Je hebt slechts een paar basisingrediënten nodig zoals gehakt, knoflook, tomatensaus en kruiden. De balletjes worden eerst gebakken tot ze goudbruin zijn, en daarna laat je ze rustig pruttelen in de tomatensaus. Dit zorgt ervoor dat de smaken goed in het vlees trekken en de saus nog intenser wordt. 

Albondigas zijn ontzettend veelzijdig. Ze zijn perfect als borrelhapje, maar doen het ook goed als hoofdgerecht met een frisse salade of wat rijst erbij. Heb je een etentje of tapasavond gepland? Zet deze Spaanse gehaktballetjes op tafel en je gasten zullen gegarandeerd vragen om het recept. De rijke tomatensaus is ideaal om te combineren met andere tapas, of gewoon om met brood op te dippen. 

Albondigas, Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus, albondigas recept, gehaktballetjes geserveerd als tapasgerecht voor bij de borrel.

Albondigas, Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus, albondigas recept, gehaktballetjes geserveerd als tapasgerecht voor bij de borrel.

Albondigas

Makkelijk recept voor gekruide Spaanse gehaktballetjes, albondigas in zelfgemaakte tomatensaus.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 20 minuten minuten
Totale tijd: 30 minuten minuten
Hoofdgerecht
Spaans
Borrelhapje, Tapas recepten
Servings: 8

Nodig

  • Mengkom
  • Pan
  • Koekenpan

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ei
  • 1 snee wit brood
  • 100 ml melk
  • 20 gram verse peterselie
  • 2 tl oregano
  • 2 tl komijn
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • snuf peper
  • snuf zout
  • 1 klontje boter
  • scheut olijfolie

Voor de tomatensaus:

  • 400 gram tomatenblokjes (in blik)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 laurierblaadjes
  • scheutje rode wijn
  • 100 ml runderbouillon
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl chilivlokken
  • olijfolie (om in te bakken)

Bereiden

  • Breek de witte boterham in stukjes, doe deze in een schaaltje en schenk hier een scheut melk bij. Laat even weken en zet apart.
  • Begin met het maken van de tomatensaus. Schil en snipper de ui, maak de knoflook schoon. Verwarm wat olie in een pan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg de laurierblaadjes toe. Laat zo'n 5 minuten zachtjes bakken, tot de ui helemaal zacht is.
  • Schenk een scheut rode wijn bij de ui, laat even uitblussen en schenk dan de tomatenblokjes in de pan. Voeg de gerookte paprikapoeder en chilivlokken toe en laat zachtjes koken.
  • Doe het gehakt in een mengkom. Schil en snipper de ui (heel fijn), maak de knoflook schoon en pers deze uit bij het gehakt. Snij de peterselie fijn en voeg deze samen met de oregano, komijn, gerookt paprikapoeder en een snuf peper en zout toe. Tik een ei boven de kom, knijp het witbrood uit en voeg toe.
  • Meng met je handen alle ingrediënten door elkaar. Draai er dan gehaktballetjes van, ter grootte van een flinke walnoot.
  • Verwarm een klontje boter in de koekenpan en schenk hier wat olie bij. Wanneer de boter bruin kleurt, voeg je de gehaktballetjes toe aan de pan. Bak ze rondom bruin en draai dan het vuur laag.
  • Schenk de tomatensaus bij de gehaktballetjes in de pan en laat zo'n 10 minuten zachtjes pruttelen tot de gehaktballetjes gaar zijn.
  • Serveer de albondigas eventueel nog met brood om te dippen.
Calorieën: 201kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwit: 13g | Vet: 14g | Verzadigd vet: 5g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Albondigas, Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus, albondigas recept, gehaktballetjes geserveerd als tapasgerecht voor bij de borrel.

Ga jij aan de slag met dit recept voor Spaanse albondigas? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Instagram | Pinterest

Foto’s door Renske van Buren. 

borrel borrelhapje recepten gehaktballen recepten tapas recepten
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticlePatatas bravas
Next Article Kip bacon rolletjes
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Cottage cheese mousse met aardbeien

Makreelsalade

Marokkaanse gehaktballetjes

Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
15 juli 2025

Satésaus van pindakaas

12 juli 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #29 – 2025

10 juli 2025

Groenten van de BBQ

8 juli 2025

Kip ketjap

6 juli 2025

Cottage cheese mousse met aardbeien

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required