X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
Makkelijk recept voor Patatas bravas: knapperige Spaanse aardappeltjes uit de oven met een pittige bravas saus, geserveerd als klassiek tapas gerecht.

Patatas bravas

0
By Mind Your Feed on 2 december 2024 Snacks

Patatas bravas, heerlijke knapperige Spaanse aardappeltjes uit de oven met die typische klassieke saus. Dit is weer een heerlijk tapas recept dat niet op de borrel tafel mag ontbreken. Ik denk dat dit zelfs een van de meest klassieke tapas hapjes is en dit aardappel tapas gerecht tover je gewoon uit je eigen oven.

Wat patatas bravas zo bijzonder maakt, is natuurlijk de saus. Die pittige, lichtzoete tomatensaus met een vleugje gerookt paprikapoeder geeft dit gerecht zijn typische Spaanse smaak. Vaak wordt hij geserveerd met een lepel romige aioli ernaast, wat het helemaal afmaakt. Deze combinatie van krokante aardappeltjes en de smaakvolle saus maakt dit aardappel tapas gerecht echt onweerstaanbaar. En het mooie is: je kunt die bravas saus heel makkelijk zelf maken met ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt.

Makkelijk recept voor Patatas bravas: knapperige Spaanse aardappeltjes uit de oven met een pittige bravas saus, geserveerd als klassiek tapas gerecht.

Patatas bravas

Als je denkt aan klassieke tapas recepten, dan staat patatas bravas ongetwijfeld bovenaan het lijstje. Dit gerecht is een absolute favoriet, zowel in Spanje als daarbuiten. Het fijne is dat je de aardappelen gewoon in de oven kunt bakken in plaats van te frituren, waardoor ze nog steeds lekker knapperig zijn, maar net iets lichter.

Combineer ze met andere Spaanse tapas, zoals gamba’s al ajillo of een Spaanse tortilla de patatas, en je hebt een tafel vol heerlijke hapjes. Perfect voor een avondje genieten met vrienden of familie.

Makkelijk recept voor Patatas bravas: knapperige Spaanse aardappeltjes uit de oven met een pittige bravas saus, geserveerd als klassiek tapas gerecht.

Patatas bravas saus

Wil je zelf aan de slag met patatas bravas? Het is makkelijker dan je denkt! Kies voor vastkokende aardappelen. Door ze te weken in koud water en kort voor te koken, blijven ze lekker zacht vanbinnen. Terwijl de buitenkant dan weer heerlijk krokant wordt in de oven.

Maak de bravas saus lekker pittig of juist mild, helemaal naar jouw smaak. Dit aardappel tapas gerecht is niet alleen een feest om te eten, maar ook om te maken. Serveer de krokante Spaanse aardappeltjes met een frisse salade of een stukje stokbrood om in de saus te dippen, en je hebt een borrelhapje dat altijd in de smaak valt. Wat mij betreft, onmisbaar op elke tapasavond!

Makkelijk recept voor Patatas bravas: knapperige Spaanse aardappeltjes uit de oven met een pittige bravas saus, geserveerd als klassiek tapas gerecht.

Makkelijk recept voor Patatas bravas: knapperige Spaanse aardappeltjes uit de oven met een pittige bravas saus, geserveerd als klassiek tapas gerecht.

Patatas bravas

Makkelijk recept voor klassieke Spaanse tapas, krokant gebakken aardappeltjes uit de oven met pittige bravas tomatensaus.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 45 minuten minuten
Totale tijd: 1 uur uur
Hoofdgerecht, Tapas
Spaans
Borrelhapje, Tapas recepten
Servings: 4

Nodig

  • Mengkom
  • Pan
  • Ovenrooster
  • Bakpapier
  • Steelpan

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen (vastkokend)
  • 1 tl gerookt paprikapoeder (zoet)
  • 1 tl gerookt paprikapoeder (pittig)
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • snuf peper
  • snuf zout
  • 3 el olijfolie
  • 2 tl maizena

Voor de bravas saus:

  • 200 ml bouillon
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl witte wijnazijn
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 tl tabasco
  • 1 tl suiker
  • olie (om in te bakken)

Bereiden

  • Snij de aardappels (in de schil) in gelijke blokjes. Vul een grote pan met water en zet de aardappelblokjes een half uurtje in het koude water.
  • Giet de aardappels af, vul de pan met water en breng aan de kook. Laat de aardappels 10 minuten voorkoken (niet langer!) en giet ze dan weer af. Laat even goed uitdampen in een vergiet of zeef.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed het oven rooster met een vel bakpapier.
  • Meng dan de aardappels in een grote schaal met de olijfolie, gerookt paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, peper en zout en de maizena.
  • Spreid de aardappels uit over het bakpapier en bak ze in zo'n 30 - 40 minuten goudbruin en gaar.
  • Maak in de tussentijd de typisch Spaanse bravas saus klaar. Schil en snipper de ui, maak de knoflook schoon. Verwarm wat olie in een steelpannetje en fruit de ui hierin aan. Pers de knoflook hierbij uit.
  • Voeg de tomatenpuree toe aan de pan en doe dan ook de chilivlokken, gerookt paprikapoeder, cayennepeper erbij. Bak even kort mee en blus dan af met de bouillon.
  • Voeg de tabasco en witte wijn azijn toe aan de bravas saus en een heel klein beetje suiker. Breng verder op smaak met peper en zout.
  • Laat de saus zachtjes pruttelen en indikken. Wil je de saus sneller indikken, voeg dan een beetje maizena of allesbinder toe.
Calorieën: 127kcal | Koolhydraten: 26g | Eiwit: 4g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 0.2g | Vezels: 4g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Makkelijk recept voor Patatas bravas: knapperige Spaanse aardappeltjes uit de oven met een pittige bravas saus, geserveerd als klassiek tapas gerecht.

Ga jij aan de slag met dit recept voor patatas bravas? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Instagram | Pinterest

Foto’s door Renske van Buren. 

aardappel recepten borrel borrelhapje recepten Spaanse recepten tapas recepten
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleWeekmenu makkelijke maaltijden #49 – 2024
Next Article Albondigas
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Makreelsalade

Mocktail recept met wortelsap, sinaasappel en gember

Omelet rolletjes met zalm

Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required