X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
Vietnamese springrolls

Vietnamese springrolls met garnalen

1
By Mind Your Feed on 14 juni 2016 Snacks

Summer is coming en na de afgelopen mooie dagen heb ik er al helemaal zin in! Ik leef echt op als het zonnetje schijnt en ben het liefst de hele dag buiten te vinden. En ondanks dat ik minder zin heb om de keuken in te duiken als het warm is, heb ik nog steeds altijd zin in goed eten…. Dat blijft hoor, al zijn mijn maaltijden wel wat lichter en hou ik ervan om een beetje te snacken in plaats van een hele maaltijd op tafel te zetten. Deze Vietnamese springrolls met garnalen zijn zo’n perfecte zomerse snack en zijn ook nog eens super makkelijk klaar te maken!

vietnamese springrolls met garnalen

Deze Vietnamese springrolls at ik voor het eerst op Bali, bij een klein zaakje in Ubud waar ze verschillende Aziatische gerechten op de kaart hadden staan. Eigenlijk kende ik tot dan alleen de in olie gebakken loempia’s van de Vietnamese kraam op de markt, maar deze Vietnamese rolletjes vind ik stiekem veel lekkerder! Ze zijn namelijk een stuk lichter en toen ik ze laatst bij een Vietnamees restaurant in Den Haag weer at, gingen ze op mijn to make lijstje. Dit wilde ik thuis ook eens proberen!

vietnamese springrolls

Zoals je ondertussen wel weet, hou ik van de Oosterse keuken en vind ik het superleuk om traditionele gerechten zelf te maken. Het rijstpapier waar je deze loempia’s, of spring rolls in klaar maakt, lag dus ook al in mijn kast, maar daar was het bij gebleven. Ik twijfelde namelijk heel lang over de vulling voor de rijstvellen, de smaken moeten natuurlijk wel kloppen! Toen ik laatst door Amazing Oriental, dé Aziatische supermarkt, werd uitgenodigd voor een rondleiding in hun winkel, wist ik dus ook precies wat ik wilde vragen!

vietnamese springrolls

Zet mij in een onbekende supermarkt en ik ben úren zoet… Ik kan me daar eindeloos vermaken en voel me als een kind in een snoepwinkel. Ik kijk mijn ogen uit en wil het liefst alles proberen en proeven. Wat een geluk dat ik de leukste baan van de wereld heb, want afgelopen week mocht ik dus bij Amazing Oriental hun enorme Aziatische assortiment uitgebreid bestuderen! Ik was al eens bij de vestiging in Den Haag geweest en deze winkel is echt the place to be als je op zoek bent naar de perfecte ingrediënten voor een Oosterse maaltijd.

vietnamese springrolls

Verse groenten en kruiden, meer rijst en noedels dan je ooit hebt gezien, sauzen en Aziatische smaakmakers zoals boemboe’s, sambal en speciale oliën, ze hebben hier echt zoveel! Verschillende soorten gedroogd fruit, een enorm assortiment met kroepoek, en ook heel veel Aziatische snoepjes en koekjes. Ik wilde eigenlijk alles wel meenemen, maar ik heb me beperkt tot de ingrediënten voor deze Vietnamese springrolls met garnalen. Oh, en een pak roze Oreo-koekjes, voor de meiden….

vietnamese springrolls

Doordat deze springrolls dus niet worden gefrituurd, is het voor de vulling het lekkerst als je kiest voor knapperige groenten, zo heb ik geleerd! De basis voor mijn recept is dan ook frisse knapperige paksoi, gele paprika en komkommer. Maar de echte smaakmakers in deze lichte snack zijn de Thaise basilicumblaadjes, verse koriander en munt. Zo lekker! Rijstnoedels horen ook thuis in deze rolls en ik besloot om nog een extra bite toe te voegen door grote garnalen mee te rollen in het rijstpapier. Al deze ingrediënten zijn te krijgen in 1 van de 20 vestigingen van Amazing Oriental, of via de webshop.

vietnamese springrolls

Vietnamese springrolls met garnalen

Voor 8 springrolls

  • 8 vellen rijstpapier
  • 50 gr rijstnoedels (vermicelli)
  • 1 paksoi
  • ½ komkommer
  • ½ gele paprika
  • 100 gr bamboescheuten
  • 10 blaadjes Thaise basilicum
  • 10 blaadjes munt
  • 10 blaadjes koriander
  • ½ rode peper
  • 1 limoen
  • 8 grote garnalen (diepvries)
  • Vissaus
  • Kokend water

Nodig; grote schaal, vergiet steelpan, snijplank, schaaltje

Bereiden: Doe de rijstnoedels in de grote schaal en giet hier kokend water over heen. Laat de noedels 2 tot 3 minuten in het water wellen tot ze zacht zijn en giet dan af, laat ze goed uitlekken in een vergiet.

Doe wat water in de steelpan en zet deze op het vuur. Zodra het water kookt, voeg je de diepvriesgarnalen toe en kook je deze 1 minuut mee. Laat ze daarna goed uitlekken.

Haal het groene blad van de paksoi en snij deze fijn. De stelen gooi je trouwens niet weg, die kun je heerlijk roerbakken in een Oosters gerecht. Voor dit recept gebruik je alleen het blad.

Maak de paprika schoon en snij in reepjes. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadjes. Snij de komkommer in reepjes. Laat de bamboescheuten even uitlekken.

Verwijder de zaadjes van de peper en snij heel fijn. Pers de limoen uit boven een schaaltje en voeg hier de rode peper aan toe.

Snij de Thaise basilicum, koriander en munt fijn. Nu is het tijd om de Vietnamese springrolls te gaan maken!

Vul de grote schaal (of een diep bord kan ook) met een laagje lauwwarm water van ongeveer 3 cm. Leg ook een schone snijplank klaar.

Leg 1 rijstvel per keer in het lauwe water en wacht even tot het papier doorzichtig wordt. Leg het vel dan op de schone snijplank (niet op het aanrecht, dan krijg je het straks niet goed los want het papier wordt plakkerig).

Leg nu als eerste wat paksoi, paprika, komkommer en bamboescheuten op het rijstvel. Doe dit niet in het midden, maar juist aan de onderkant van het vel, op ongeveer 3 cm van de rand.

vietnamese springrolls

Strooi wat van de Thaise basilicum, koriander en munt over de groenten en leg dan een plukje van de rijstnoedels hier op. Schep wat van het limoensap met rode peper over de vulling en vouw dan het rijstvel over de vulling heen. Vouw de zijkanten naar binnen en rol 1 keer.

Snij de garnalen doormidden en leg ze (met de roze kant buiten) in het rijstpapier. Rol nu de Vietnamese springrolls verder op en plak het uiteinde van het vel vast.

Serveer deze lichte snack met wat vissaus en smullen maar!

vietnamese springrolls

Ga jij aan de slag met dit recept voor Vietnamese springrolls met garnalen? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

MYF_sponsored

Deze blogpost betreft een samenwerking met Amazing Oriental. Lees hier mijn disclaimer.

Amazing Oriental Aziatische recepten garnalen loempia noedels oosterse keuken Oosterse recepten rijst rijstpapier vietnamese loempia vietnamese springrolls
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleWrap met roerei en spinazie
Next Article MYF diary juni 2016 #1
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Mocktail recept met wortelsap, sinaasappel en gember

Kip kerrie salade

1 reactie

  1. Ineke on 21 mei 2020 17:42

    Vietnamese springrolls met garnalen was erg lekker! Komt hier vaker op tafel!

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....