X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
kikkererwten

Wraps van kikkererwtenmeel

29
By Mind Your Feed on 5 augustus 2014 Diner, Lunch

Wraps, of pannenkoeken, hoe je ze ook wilt noemen, ze zijn veruit mijn favoriet bij de lunch! Goed vullend, makkelijk klaar te maken, ook handig om mee te nemen en je kunt er eindeloos mee variëren. Ook met het meel dat je ervoor gebruikt, en zo kwam het dat ik onlangs wraps van kikkererwtenmeel maakte. En die zijn toch lekker! Ik heb best al wat recepten voor wraps of pannenkoeken op mijn site staan, zo maak ik regelmatig boekweit wraps, maar ook pannenkoeken van amaranth en ik vind wraps zo handig dat ik maar door blijf bakken.

wraps van kikkererwtenmeel

Wraps van kikkererwtenmeel

Voor een recept dat ik een tijdje geleden maakte, wilde ik eens aan de slag met kikkererwtenmeel. Je kunt kikkererwtenmeel kopen bij de Toko, of bij mij in de buurt ook bij de Surinaamse supermarkt, waarschijnlijk heeft iedereen wel zo’n winkel in de buurt. Kikkererwtenmeel wordt gemaakt van gemalen kikkererwten en heeft een zachte nootachtige smaak, een hoog eiwitgehalte en bevat geen gluten.  Het meel heeft een fijne zachte structuur en is beige/geel van kleur. Het is erg makkelijk in gebruik, zo bindt het bijvoorbeeld erg makkelijk bij het maken van een beslag, daarom wordt het ook vaak gebruikt om sauzen mee te binden.

wraps van kikkererwtenmeel

Als beleg voor de wraps van kikkererwtenmeel kies ik vaak voor een notenspread en wat salade. Simpel en snel! Je kunt de wraps echt als vervanging voor een boterham zien, dus doe er op wat je lekker vindt. Als het maar geen vruchtenhagelslag is….

De lichte nootachtige smaak van de kikkererwten is niet heel uitgesproken en daarom kun je de wraps met veel soorten beleg combineren. Wat dacht je van vette vis, geitenkaas, avocado of deze groene tapenade? En ik heb het nu steeds wel over lunch met deze wraps, maar uiteraard kun je ze ook prima gebruiken als tortilla bij de Mexicaanse avondmaaltijd!

wraps van kikkererwtenmeel

Wraps van kikkererwtenmeel

Nodig voor 4 wraps:

  • 100 gram kikkererwtenmeel
  • 100 ml water
  • 100 ml plantaardige melk (bijv. ongezoete amandelmelk, of rijstmelk)
  • 1 ei
  • snuf zeezout
  • snuf peper
  • kruiden naar wens/smaak
  • kokosolie

Nodig: zeef, maatbeker, garde, mengkom, koekenpan

Bereiden: Zeef het kikkererwtenmeel boven de beslagkom zodat alle klontjes uit het meel zijn. Meng in de maatbeker de melk met het water en voeg dit toe aan het beslag. Gebruik de garde om het meel met het vocht te mengen en maak er een glad beslag van. Kluts als laatste het ei door het beslag en voeg naar smaak peper en zout toe. Ook kun je andere kruiden toevoegen, zeker wanneer je voor een hartige variant gaat.

Zet een pan op een middelhoog vuur en doe er een klein beetje kokosolie in. Schenk (ongeveer 1 soeplepel) beslag in de pan, zorg dat het beslag goed uitloopt door de hele pan. Wanneer de wrap aan de bovenkant droog begint te worden, en er kleine gaatjes in ontstaan, dan is de onderkant gaar en kun je de wrap omdraaien. Bak aan allebei de kanten mooi lichtbruin. Smullen maar!

 

Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg Mind Your Feed op Twitter | Facebook |Bloglovin | Instagram

glutenvrij kikkererwtenmeel lunch pannenkoeken voedselzandloper wraps
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleSpelt eierkoeken
Next Article 5 x Havermout inspiratie
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

Omelet wrap met zalm

29 reacties

  1. Mariek on 5 augustus 2014 13:49

    Ziet er heerlijk uit! Zou het kikkererwtenmeel voor iets anders kunnen worden vervangen?

    Reply
    • Mind Your Feed on 5 augustus 2014 14:16

      Nee, in dit geval niet, want dan zijn het geen wraps van Kikkererwtenmeel meer 😉

      Er staan ook boekweitwraps op mijn site, even zoeken via zoekfunctie aan de rechterkant!

      Reply
    • Pieter on 27 december 2019 15:13

      Ja, voor patatjes.

      Reply
      • Mind Your Feed on 31 december 2019 13:54

        Haha, briljant!

        Reply
  2. Wietske on 5 augustus 2014 22:25

    Wat een voedzaam recept Reny, ga deze variant ook eens maken, lijkt me heerlijk!

    Reply
    • Reny on 6 augustus 2014 19:30

      Zeker doen! Eet smakelijk 😉

      Reply
  3. Thea on 5 augustus 2014 22:53

    In duitsland is kikkererwtenmeel gewoon in de supermarkt te koop.

    Reply
    • Reny on 6 augustus 2014 19:30

      Kijk! Dat is nog eens handig!

      Reply
  4. Saar on 3 september 2014 15:20

    *save*

    Jeej, een veganistische wrap! Die ga ik lekker vullen zodra ik alle ingrediënten bij elkaar heb gesprokkeld, hihi!

    Reply
  5. Maartje on 5 september 2014 15:35

    Kun je deze wraps ook invriezen? Zo ja, wat is de beste manier om ze dan weer op te warmen?

    Reply
  6. Marielle on 10 september 2014 15:36

    Zojuist gemaakt en geproefd met sla van de lokale landwinkel, wilde zalm en avocado. Lekker! Bij het omdraaien in de pan wil de wrap hier en daar wat scheuren maar een kniesoor die daar op let :-).

    Ik ga dit vaker maken voor in de lunchtrommel naar het werk!

    Reply
    • Lelie on 31 augustus 2015 20:38

      Dat scheuren komt omdat er naar verhouding iets teveel vocht inzit. Dus iets meer meel of iets minder melk/water is de oplossing.

      Reply
  7. eefje on 29 november 2014 00:07

    Kan je ook gewoon kikkererwten hakken tot meel of zit daar nog iets anders in, denk je? Heb namelijk nog gedroogde kikkererwten staan…

    Reply
    • Lineke on 21 maart 2017 13:37

      Dat kan zeker, maar kijk uit dat je niet je blender sloopt zoals ik heb gedaan 🙂 Ze zijn namelijk echt keihard!

      Reply
  8. leen on 5 mei 2015 08:56

    Kunnen de eitjes in de recepten voor wraps weggelaten worden?

    Reply
    • saapke on 25 september 2016 10:50

      Misschien vervangen door appelmoes gebruik ik veel als vervanger

      Reply
      • Iris on 15 april 2021 22:13

        Kun je ze ook invriezen?

        Reply
        • Mind Your Feed on 21 april 2021 11:10

          Dat lijkt me wel, maar probeer het gerust!

          Reply
  9. Pingback: 5x wrap inspiratie. - Puur Suzanne. | Gezond, puur en lekker eten.

  10. Lelie on 31 augustus 2015 20:36

    Al twee keer gemaakt. Erg lekker. Vandaag met een soort bloemkoolcurry gegeten. Bloemkool, aardappeltje, bosui of prei koken in water met wat santen, bouillon en Indiaase kruiden. Geraspte kokos erover.

    Reply
  11. Jacqueline on 28 februari 2016 11:48

    Vandaag gemaakt; simpel te maken en erg lekker!

    Reply
  12. Rebekka on 11 augustus 2016 13:48

    Heerlijk, ik heb ze in de pan belegd met suikervrije pindakaas, sambal en banaan. En toen dubbel gevouwen.

    En een keer gegeten als vervanging van een taco. Dus met gekruid mager gehakt, sla, een klein beetje sour cream en vetarme kaas. Ook een aanrader!

    De mogelijkheden zijn eindeloos.

    Reply
  13. Kaatje on 22 augustus 2017 13:59

    Ik vind het héérlijk!!
    Alleen vroeg ik mij pas af… hoe het zit met het ‘weken’ dan.. Weken van peulvruchten wordt aangeraden om bepaalde anti-nutriënten te verwijderen en daarmee de verteerbaarheid van peulvruchten te verbeteren. Door de peulvruchten een nachtje in water te laten weken en daarna te spoelen onder de kraan… Nu zouden we kikkererwtenmeel in een juiste verhouding in water een nachtje kunnen laten weken in de koelkast… maar dan is het meteen al je beslag en kun je de anti nutriënten niet meer “wegspoelen” onder de kraan en zitten die “slechte” stoffen in je beslag toch? Of begrijp ik iets niet zo goed? Ik ben hier heel benieuwd naar want kikkererwtenmeel pannenkoekjes lijken me verder heeel gezond namelijk.
    Ik hoor het graag.
    Met vriendelijke groeten Kaatje

    Reply
    • Renaatje bz on 9 maart 2018 09:07

      Jammer dat je nog geen antwoord hebt. Hier ben ik ook erg benieuwd naar ☺

      Reply
    • Neeltje on 9 mei 2018 10:00

      Ik weet niet hoe het zit met weken en meel. Maar volgens mij, maar ik kan het mis hebben, worden de antinutrienten omgezet in iets anders, dus dan geeft het niet als je de antinutrienten niet kunt afspoelen want die zijn er dan niet meer.

      Reply
  14. Debby on 4 september 2017 16:10

    Beste

    Kan je deze bewaren.
    BV nu maken en dan invriezen of 2 nadien nadien pas opeten?
    Breken ze niet nadien?

    Reply
  15. Simone on 10 september 2018 07:06

    Gewoon uitproberen, toch? Even kijken hoe ze zijn na het ontdooien en voordat je een lekkere vulling gaat maken; dan kun je altijd nog even nieuwe maken.

    Reply
  16. katrien on 12 mei 2020 08:24

    hoi!

    en kun je jouw wraps gemakkelijk dichtvouwen zonder dat ze breken?
    dat is mijn ervaring met glutenvrije baksels nl, dat ze telkens breken..

    groetjes!

    Reply
    • Mind Your Feed on 12 mei 2020 16:07

      Hoi!
      Deze wraps kun je goed oprollen hoor! Kijk even naar je beslag voordat je gaat bakken, dit mag niet te dik zijn. Voeg anders nog wat water toe. Het zijn bijna pannenkoeken, zo makkelijk zou je ze moeten rollen en vouwen. Succes!

      Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....