X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
bladerdeeg pruimentaartje

Bladerdeeg pruimentaartje

0
By Mind Your Feed on 19 augustus 2018 Zoet

Bij mijn ouders in de tuin staat een pruimenboom. Al jaren lang. Eigenlijk, volgens mij toen ze er kwamen wonen, is die boom de tuin in gegaan en in mijn herinnering kwamen daar elk jaar zoveel pruimen aan. Maar dan ook echt veel! En natuurlijk waren die allemaal tegelijk rijp. Dan vielen ze zo uit de boom en lag het hele tuinpad vol. Ik ben zelfs een keer in de vakantie van mijn ouders speciaal terug gegaan naar mijn ouderlijk huis om de pruimen te plukken. Zo zonde als ze alleen maar voor de vogels zijn… Heb je pruimen over of zijn ze ineens allemaal rijp, dan kun je er natuurlijk ook dit bladerdeeg pruimentaartje mee maken. Lekker bij de koffie vanochtend!

bladerdeeg pruimentaartje

Pruimentaart recept

Zondag bakdag was de laatste tijd een beetje uit mijn systeem verdwenen. Gewoon te druk denk ik, en uiteindelijk ben ik niet een hele grote zoetekauw. Ik hou best van een stukje taart op z’n tijd, maar ben uiteindelijk meer een koker dan een bakker.

Toen afgelopen week de pruimen weer ineens allemaal tegelijk rijp waren, had ik wel weer eens zin om aan de slag te gaan. Ik maakte er een soort cheesecake achtig taartje van, lekker luchtig en heerlijk zoet.

Pruimentaart, pruimentaartje recept, makkelijke pruimentaart, bladerdeeg

Pruimentaart met bladerdeeg

En dat ik niet zo’n bakker ben, bleek ook maar bij het maken van dit taartje. Ik heb de eerste versie van mijn gerecht helaas zo in de prullenbak moeten gooien. Niet opgelet bij het boodschappen doen…

Ik dacht in eerste instantie aan de slag te gaan met een combinatie van cottage cheese en roomkaas. Maar pas toen ik een hap van het taartje nam, proefde ik wat er fout was gegaan.

bladerdeeg pruimentaart

Zowel de cottage cheese en de roomkaas bevatten zout… iets te veel zout voor de honing die ik had toegevoegd om dat te compenseren… De tweede versie van dit bladerdeeg pruimentaartje smaakte gelukkig wel prima en dit is een heerlijk stukje gebak voor op deze zondagmidddag!

Pruimentaart, pruimentaartje recept, makkelijke pruimentaart, bladerdeeg

bladerdeeg pruimentaartje

Pruimentaart met bladerdeeg

Makkelijk recept voor pruimentaartje met bladerdeeg en roomkaas.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 30 minuten minuten
Totale tijd: 40 minuten minuten
Taart en cake
Nederlands
Bak recepten, Zoet
Servings: 4

Nodig

  • Springvorm 15 cm
  • Mengkom

Ingrediënten

  • 3 vellen bladerdeeg (diepvries)
  • 10 pruimen
  • 100 gram roomkaas
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels honing
  • snuf vanillepoeder
  • 2 eetlepels havermout
  • boter (om in te vetten)

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de springvorm in met een beetje boter.
  • Laat het bladerdeeg op een schoon werkblad even ontdooien.
  • Klop de roomkaas los in de mengkom en voeg de honing toe. Breek de eieren boven de kom en kluts tot een luchtig geheel.
  • Snij de pruimen langs de pit doormidden en snij daarna in partjes.
  • Bekleed de springvorm met bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Strooi 2 el havermout over het bladerdeeg en spreid uit. Dit vangt straks het vocht van het fruit op.
  • Verdeel de pruimen over het bladerdeeg. Ze hoeven niet netjes naast elkaar, ik heb ze gewoon op en over elkaar heen gelegd.
  • Schenk dan het roomkaas-ei mengsel in de springvorm en schuif het bladerdeeg pruimentaartje voor 30 minuten de warme oven in. Laat kort afkoelen in de oven en serveer dan direct. Maar de volgende dag is dit taartje net zo lekker!
Calorieën: 215kcal | Koolhydraten: 21g | Eiwit: 7g | Vet: 12g | Verzadigd vet: 6g | Vezels: 2g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

bladerdeeg pruimentaart

Ga je aan de slag met dit recept voor bladerdeeg pruimentaart? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

bladerdeeg bladerdeeg pruimentaart bladerdeeg recepten bladerdeeg taartje nagerecht pruimen bladerdeeg pruimen recepten pruimentaart taart zelf pruimentaart maken zoet
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleZelf naanbrood maken + frisse yoghurt dip
Next Article 10 x Zomerse nagerechten
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Cottage cheese muffins met blauwe bessen

Mango mousse met passievrucht

Lemon curd maken

4 from 4 votes (4 ratings without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.