X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
cheesecake in een glaasje

3x Cheesecake in een glaasje – choco, frambozen en limoncello

8
By Mind Your Feed on 17 december 2017 Feest, Zoet

Yes, kom maar door met de feestdagen! Ik ben er klaar voor. Nou bijna dan. Maar ik heb alvast een te lekker nagerechtje gemaakt dat ik met je wil delen. Ja, nagerecht en geen toetje, want het is Kerst. Dan doen we een beetje sjieker. Maar deze no bake cheesecake in een glaasje met een bodem van chocoladekoekjes is echt super makkelijk om te maken. Ik bedacht drie varianten, namelijk frambozen, chocola ennn… limoncello. Zo staat er met het kerstdiner voor ieder wat wils op de tafel!

cheesecake in een glaasje

Dit jaar komen we met de hele familie op tweede Kerstdag bij elkaar. Vaak al in de middag en dan eten we ons een weg richting het nagerecht. Voor het eerst sinds een aantal jaar zetten we deze keer niet het gourmetstel op tafel maar gaan we allemaal een gang klaar maken. Zo hoeft niet 1 iemand de hele dag in de keuken te staan, wel zo fijn. Er lijkt al zoveel te moeten met Kerst, laten we het vooral ontspannen houden.

cheesecake in een glaasje

Dit jaar schuiven we met z’n tienen aan tafel en nog een hele bunch kids. Dan is het best lastig om een nagerecht te verzinnen waar iedereen blij van wordt. Maar daar heb ik wat op bedacht… ik zet namelijk verschillende soorten cheesecake in een glaasje op tafel. En de basis van de verschillende soorten is hetzelfde, daardoor heb je weinig extra werk. Daar zitten we natuurlijk niet op te wachten.

cheesecake in een glaasje

cheesecake in een glaasje

Je kunt deze mini no bake cheesecake al een dag van tevoren klaar maken. Ik zou je zelfs aanraden om dat te doen, want dan wordt de cheeselaag lekker stevig. Als bodem voor deze mini taartjes in een glas gebruikte ik de glutenvrije Choco Chip Cookies van Schär. Die zijn lekker bros en zoet genoeg. Zo kun je ook met een glutenvrij dieet van deze heerlijke toetjes genieten. Wens ik je alvast heerlijke Kerstdagen toe!

cheesecake in een glaasje

3x Cheesecake in een glaasje – choco, frambozen en limoncello

Voor 6 personen

Als basis voor de bodem:

  • 15 stuks Choco Chip Cookies van Schär
  • 60 gr roomboter

Als basis voor de cheesecake:

  • 300 gr zachte roomkaas naturel
  • 250 ml slagroom
  • 3 el poedersuiker

Chocolade variant:

  • 1 el cacaopoeder
  • rode bessen
  • 2 a 3 extra Choco Chip Cookies van Schär
  • pure chocoladehagelslag

Frambozen variant:

  • 3 el frambozenjam
  • verse frambozen
  • rode bessen
  • witte hagelslag

Limoncello variant:

  • 2 el limoncello
  • 1 limoen
  • verse frambozen

Nodig:

6 kleine glaasjes, steelpannetje, keukenmachine met foodprocessor, 2 mengkommen, 2 schaaltjes, mixer

Bereiden:

Begin met de bodem van de cheesecake in een glaasje. Gebruik de foodprocessor van de keukenmachine om 15 Choco Chip Cookies tot kruimels te malen.

Verwarm in een steelpannetje de boter maar laat deze niet bruin worden. Meng de koekkruimels door de boter en schep even goed door. Ze moeten licht vettig worden.

Verdeel de Choco Chip kruimels over de 6 glaasjes. Maak een laagje van ongeveer 1 a 1,5 cm dik. Zet de glaasjes even weg in de koelkast.

Doe de slagroom met de poedersuiker in een mengkom en klop met de mixer stijf. Doe de roomkaas in de andere mengkom en klop deze los. Spatel dan de slagroom door de roomkaas heen.

Verdeel het cheesecake mengsel nu in drie gelijke porties en schep 2 porties over in de 2 schaaltjes.

Nu is het tijd om de 3 variaties te maken.

Voor de chocolade variant voeg je 1 el cacaopoeder toe. Roer dit goed door. Schep de cheesecake laag in 2 van de glaasjes en zet in de koelkast.

Voor de frambozen variant roer je 2 el frambozenjam door de slagroom met roomkaas. Niet te veel roeren, dan hou je een mooie swirl. Schep de cheesecake laag in 2 van de glaasjes en zet in de koelkast.

Voor de limoncello variant meng je 1 a 2 el limoncello door de slagroom met roomkaas. Even roeren en daarna schep je de cheesecake laag in 2 van de glaasjes en zet je deze in de koelkast.

Nu mogen de mini cheesecake in een glaasje – toetjes opstijven. Liefst minimaal 3 uur, maar een hele nacht kan ook.

Vlak voor het serveren haal je ze uit de koelkast. Maak de choco variant af met rode bessen, verkruimelde Choco Chip Cookies en pure hagelslag.

Over de frambozen variant schep je op elk glaasje nog een flinke theelepel frambozen jam. Maak deze af met de frambozen en witte hagelslag.

Voor de limoncello variant boen je de limoen en rasp je wat van de schil over de cheesecake in een glaasje. Daarna nog wat verse frambozen en smullen maar.

Uiteraard kun je ook voor 1 van de 3 varianten gaan. Hou dan de basis voor de bodem en cheesecake-laag hetzelfde, maar pas de hoeveelheden van de topping aan.

Meer kerstrecepten vind je hier!

cheesecake in een glaasje

cheesecake in een glaasje

cheesecake in een glaasje

Ga jij aan de slag met dit recept voor cheesecake in een glaasje? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

MYF_sponsored

Deze blogpost betreft een samenwerking met Schär. Lees hier mijn disclaimer.

cheesecake cheesecake recepten framboos glutenvrij Kerst kerst recepten kerst recepten nagerecht kerst recepten toetje limoncello nagerecht nagerechten nagerechten kerst no bake cheesecake toetje toetjes kerst
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleWeekmenu 42 makkelijke maaltijden
Next Article De lekkerste kerstontbijt recepten!
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Cottage cheese muffins met blauwe bessen

Makreel tartaar

Mango mousse met passievrucht

8 reacties

  1. Marielle on 17 december 2017 17:36

    Super!! Maar stel .. ik wil er 1 grote taart van 1 vd soorten maken in springvorm van ongeveer 22 cm hoeveel van alles heb ik dan nodig..

    Reply
    • Mind Your Feed on 18 december 2017 06:23

      Dan zou ik de ingrediënten verdubbelen, even zo inschattend hoeveel ik uiteindelijk had gemaakt van alles. Voor een springvorm van 22 cm heb je dan zeker een dubbele hoeveelheid nodig.

      Reply
      • Mariëlle on 18 december 2017 18:07

        Dank je wel!!

        Reply
  2. Rowan on 20 december 2017 11:44

    Ik vind desserts in glaasjes altijd zo mooi en feestelijk! Deze mini cheesecakes lijken mij daarnaast ook echt heel erg lekker! Ik zou niet eens kunnen kiezen uit deze 3 smaken haha.

    Reply
    • Mind Your Feed on 21 december 2017 09:32

      Gewoon allemaal klaar maken dan!

      Reply
  3. Katrien Baert on 10 februari 2018 20:19

    Vraagje. De roomkaas… is dat iets zoals Philadelphia? Of meer zoals kwark?

    Reply
  4. Ingrid on 17 december 2020 12:00

    hoi,

    er is mij iets niet helemaal duidelijk. is het recept bedoeld voor 3 x 6 glaasjes, of 6 glaasjes waarvan 2 met choco 2 met limoncello en 2 met framboos?

    gr Ingrid

    Reply
    • Mind Your Feed on 19 december 2020 13:16

      De basis is: 15 stuks Choco Chip Cookies van Schär, 60 gr roomboter, 300 gr zachte roomkaas naturel, 250 ml slagroom, 3 el poedersuiker. Daar kun je 6 glaasjes mee vullen. En dan kun je er dus je eigen smaak aan geven door bijv. een choco variant te maken, limoncello variant en een frambozen variant.

      Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....