X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
ontbijtkoek met rozijnen

Ontbijtkoek met rozijnen

6
By Mind Your Feed on 17 juli 2016 Zoet

Mam, mogen we al een stukje proeven?… Nee, schat, ik moet eerst foto’s maken! Wanneer ben je klaar met foto’s maken, mam? Als ik klaar ben schat, laat mama nu maar even…. Ik voelde de druk wel hoor, maar probeerde toch eerst rustig deze ontbijtkoek met rozijnen op de foto te zetten. Mahám, ben je nu al klaar!? Ik had net een stukje van de ontbijtkoek afgesneden, zodat ik een mooie foto kon maken van de binnenkant. Het afgesneden stukje mochten ze alvast proeven, maar daarna had ik helemaal geen rust meer. Mogen we nog een stukje, toe?!… Goed, je begrijpt, deze ontbijtkoek is goedgekeurd!

 

ontbijtkoek met rozijnenProberen te werken, tussen alle bedrijven door is best nog wel eens een uitdaging. Met 2 dametjes die hongerig om me heen lopen, heb ik soms amper de tijd om een foto te maken. Toen ik deze ontbijtkoek met rozijnen de oven in schoof, stonden ze al op mijn vingers mee te kijken. Zodra er iets lekkers klaar wordt gemaakt, weten ze van geen wijken. De kamer vulde zich met de heerlijke zoete geur van verse ontbijtkoek en ik kreeg al 3 keer de vraag wanneer ie klaar zou zijn.

Inmiddels weten ze dondersgoed dat er er éérst foto’s worden gemaakt, voordat er maar iets gegeten wordt. Ja, raar, I know… maar zo gaat dat bij ons thuis. Dat is het leven van een foodblogger, denk ik dan maar. Het grappige is dat Senna tegenwoordig helemaal in to de food-video’s op YouTube is. Ze laat me de leukste filmpjes zien, van chocoladebakjes die met behulp van ballonnen worden gemaakt, tot smaaktesten van Oreo cookies met bijzondere vullingen. Ze weet heel goed waar ik mee bezig ben, en dat vind ik eigenlijk best wel bijzonder.

ontbijtkoek met rozijnen

Ik bedoel, toen mij 2 jaar geleden werd gevraagd of ik van mijn blog mijn werk wilde maken, ben ik heel hard in lachen uitgebarsten. Maar tegenwoordig – en zie mij als bewijs – is dat hele foodbloggen een wereld op zichzelf geworden. Nog dagelijks komen er nieuwe foodblogs bij en worden er nieuwe filmpjes online gezet. Ik vind het zelf ook nog steeds heel apart, maar tegelijkertijd wel echt te gek! Ik heb gewoon de baan van mijn dromen, en ik heb het allemaal zelf gecreeerd. Maar ook ik had nooit gedacht dat het media landschap in deze tijd zo door blogs zou worden gedomineerd.

Ik werkte zelf namelijk bijna 10 jaar voor een behoorlijk traditionele uitgeverij, en ook tijdens mijn studie Communicatiewetenschap hield ik mij vooral bezig met offline media. Er is een hoop gebeurd in de afgelopen jaren, en weet je wat? Ik vind het maar wat leuk! Voor mijn kinderen is deze nieuwe wereld gewoon geworden, ze groeien op met blogs en YouTube video’s. Ze weten als kleuters al wat websites zijn, terwijl ik in de 6e klas op de middelbare school daar een werkstuk over schreef omdat het internet toen net nieuw was. Goed, nu klink ik wel heel oud…. ik ga je het recept voor deze ontbijtkoek met rozijnen geven. Ga vooral lekker bakken deze vakantie, misschien wel samen met jouw kids, en geniet van alle mooie dingen in het leven!

ontbijtkoek met rozijnen

Ontbijtkoek met rozijnen

Voor 1 ontbijtkoek

  • 100 gr speltbloem
  • 100 gr havermout
  • 125 ml plantaardige melk
  • 50 gr honing
  • 25 gr palmsuiker
  • 50 gr rozijnen
  • 2 eieren
  • 2 el cacao
  • 2 tl koekkruiden
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • 1 tl bakpoeder

Nodig; mengkom, cakeblik 25 cm, bakpapier

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de speltbloem samen met de havermout in de mengkom en voeg hier de honing, palmsuiker, cacao, koekkruiden, vanillepoeder en het bakpoeder aan toe. Schep even goed door.

Schenk de melk bij de droge ingrediënten en tik de eitjes ook uit boven de kom. Meng tot een glad beslag, je zult de havermout vlokken blijven zien maar verder moet het een egaal beslag worden.

Bekleed de cakevorm met het bakpapier. Ik maak een vel bakpapier altijd even nat onder de kraan, zo kun je het papier makkelijker in de hoeken vouwen.

Schep als laatste de rozijnen door het beslag van de ontbijtkoek en zorg dat ze goed zijn verdeeld.

Giet het beslag voor de ontbijtkoek met rozijnen in het cakeblik en schuif de voorverwarmde oven in. Bak de ontbijtkoek in 35 minuten gaar. Controleer even met een satéprikker of de ontbijtkoek klaar is!

ontbijtkoek met rozijnen

Ga je aan de slag met dit recept voor ontbijtkoek met rozijnen? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

gezonde tussendoortjes ontbijtkoek ontbijtkoek recepten snacks tussendoor tussendoortje zelf tussendoortjes maken zoet
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticlePanzanella met witte bonen
Next Article Avocado dip met koriander
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Cottage cheese muffins met blauwe bessen

Mango mousse met passievrucht

Lemon curd maken

6 reacties

  1. Corina on 19 juli 2016 16:43

    Ehm met havermout bedoel je meel, of vlokken of de papversie ? Als ik dat niet heb kan ik dan ook meer speltbloem gebruiken ?

    Reply
  2. Annet on 16 september 2016 14:27

    Hallo,
    Kun je ook rietsuiker gebruiken,of kokosbloesemsuiker?

    Reply
  3. Angelique on 30 oktober 2016 15:11

    Gisteren deze cake gemaakt voor ons wandelclubje en deze is vanmorgen door mijn wandelvrienden goedgekeurd. Erg lekker en zeer makkelijk om te maken met ingrediënten die ik ook altijd wel in huis heb. Iedereen vond het zo lekker dat ze allemaal het recept willen hebben 🙂

    Reply
  4. Marjon on 14 maart 2017 18:44

    Had je in deze koek ook 5 spices powder? Dacht dat ik deze had gemaakt laatst, die was heerlijk. Maar dan met dat poeder erbij 😉 En zo ja, hoeveel moet daar dan van in?

    Reply
    • Lonneke on 3 augustus 2017 12:45

      Wat een heerlijke koek! Is er alleen een mogelijkheid om hem iets luchtiger te krijgen?

      Reply
  5. Anja on 26 maart 2020 10:54

    Vond de koek echt niet smeuïg genoeg, en daarom eigenlijk niet echt lekker, heel jammer, ik heb al vele gezonde baksels geprobeerd maar ik mis telkens de smeuïgheid. Wie heeft de goude tip.

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.