X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
ricotta taartje

Ricotta taartje met aardbeien en frambozen

4
By Mind Your Feed on 18 april 2018 Zoet

Joehooeeeee, de zon schijnt! Wat word ik hier vrolijk van zeg, heerlijke die warme zonnestralen op mijn bol. Ik zat er al even op te wachten namelijk, ik was de regen meer dan zat. Vorige week gaven ze ook al prachtige voorjaarsdagen op, maar ik vond het nog maar fris. Maar nu, dit is heerlijk toch?! Laten we dit maar doorzetten richting de zomer! Waar ik ook niet op kon wachten, is al dat heerlijke fruit dat bij deze zonnige maanden hoort. Natuurlijk eet ik het zomerfruit het liefst zo uit mijn hand, maar je kunt er ook dit ricotta taartje mee versieren. Wel zo lekker!

ricotta taartje

Ik heb een beetje rare weken achter de rug…. Ergens was ik zo naïef om te denken dat ik het ene huis zou verlaten en in het volgende huis direct weer aan de slag zou kunnen gaan. Een paar dagen rust ertussen had ik ingeschat, maar dan zou ik wel weer volledig aan het werk zijn. Nou niet dus, hartstikke mis! Ik heb eerst een paar weken nodig gehad om mijn draai te vinden en de vermoeidheid eruit te slapen.

ricotta taartje

En toen ik dan helemaal weer zin had om de keuken in te duiken, werd de een na de ander ziek. Lekker verhaal, vind je niet! Gelukkig ben ik zelf vooralsnog niet omgevallen, maar mijn prioriteiten lagen wel even ergens anders. Gisteren had ik eindelijk weer eens ruimte om te koken, maar eigenlijk had ik meer zin in iets zoets. Ik bakte dit ricotta taartje en maakte het af met verse aardbeien en frambozen. Super luchtig, perfect voor dit zonnige weer en misschien alvast een leuk idee voor Moederdag? Want dat is ook alweer bijna…

ricotta taartje

Ricotta taartje met aardbeien en frambozen

Voor 1 taartje:

  • 200 gr ricotta
  • 3 eieren
  • 50 gr amandelmeel
  • 50 gr speltbloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl vanillepoeder
  • 3 el aardbeienjam
  • verse aardbeien en frambozen voor garnering
  • 2 el poedersuiker

Nodig; mengkom, mixer met garde, bakpapier, springvorm 20 cm

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak het vel bakpapier even nat onder de kraan en frommel tot een prop. Trek voorzichtig uit elkaar en bekleed hier de springvorm mee.

Doe de ricotta met de eieren in een mengkom en gebruik de mixer met garde om tot een luchtig mengsel te kloppen.

Voeg dan het amandelmeel, de speltbloem, bakpoeder en vanillepoeder toe. Klop nogmaals goed luchtig.

Schep 3 el aardbeienjam door het beslag voor het ricotta taartje en roer 1 x door. Stort dan het beslag in de springvorm en zorg dat het mengsel goed is verdeeld.

Schuif het ricotta taartje voor 35-40 minuten in de warme oven. Controleer met een satéprikker of het taartje klaar is, als deze er schoon uitkomt kun je de taart uit de oven halen.

Laat iets afkoelen en bestrooi dan met poedersuiker. Maak het ricotta taartje af met vers zomerfruit, zoals aardbeien en frambozen.

ricotta taartje

ricotta taartje

Ga jij aan de slag met dit recept voor ricotta taartje met aardbeien en frambozen? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

aardbeien bakken frambozen paasrecepten pasen Pasen recepten ricotta ricotta cake ricotta taart taart recepten taartje met ricotta zoet
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleWeekmenu 55 makkelijke maaltijden
Next Article Weekmenu 56 makkelijke maaltijden
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Cottage cheese muffins met blauwe bessen

Mocktail recept met wortelsap, sinaasappel en gember

Makreel tartaar

4 reacties

  1. Eline on 18 april 2018 08:44

    Hmmm perfect taartje bij deze temperaturen lijkt me! 🙂

    Reply
  2. Anja on 19 april 2018 07:31

    Hi, het ricotta taartje lijkt me heerlijk…maar moet er echt speltbloem in?

    Reply
  3. Cilia on 20 april 2018 11:20

    Als je geen speltbloem en amandelmeel wilt gebruiken war gebruik je dan?
    Gebruik je dan 100gram zelfrijzend bakmeel of 100gram bloem?
    T lijkt mij een heerlijk recept.

    Reply
  4. Kim on 4 mei 2018 11:25

    Heb het taartje gemaakt en hij is echt super lekker! Bedankt voor de inspiratie!

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.