Salade met linzen, groene asperges en geitenkaas

1

Yes, het is dan eindelijk officieel zomer! Heerlijk, lange dagen en lekker veel buiten zijn. Ik kan daar wel aan wennen… Eigenlijk had ik een tijd terug het saladeseizoen al voor geopend verklaard, want wat mij betreft kunnen salades altijd wel. Zodra het mooier weer is en de zon zich weer regelmatig laat zien, ga ik voor fris en groen. Inspiratie heb ik volop. Wat dacht je van een goed gevulde salade met linzen, groene asperges en geitenkaas? Is het geen plaatje!?

salade met linzen

Saladay

Om dit heerlijke seizoen in te luiden, werd ik even geleden uitgenodigd voor Saladay. Juist, salad-day! Wat een feestje om hierbij aanwezig te zijn. Stel je voor, een prachtige zonovergoten dag. Een enorm grote, prachtige achtertuin. Een gedekte tafel die zo uit een filmset zou kunnen komen. Een buitenkeuken, vol met prachtige ingrediënten om de lekkerste salades mee klaar te maken. En als bonus nog een aantal lieve foodie-collega’s. Wacht, ik laat je eerst even wat foto’s zien, dan snap je wat ik bedoel…

salade met linzen

salade met linzen

salade met linzen

Wát een fijne plek hè?! Op uitnodiging van Bettine Geitenkaas reed ik op een zonnige maandag richting Brabant. Hier staat namelijk de Bettinehoeve, de boerderij waar het voor dit bedrijf allemaal begon. Ruim 35 jaar geleden startte vader Johan met de melk van zijn twee geitjes met de productie van kaas. Tegenwoordig staat zoon Sybren aan het roer van het bedrijf en wordt er per jaar 38 miljoen liter geitenmelk verwerkt tot zachte, milde Hollandse geitenkaas.

salade met linzen

Hoe dat dan precies gaat, mocht ik met eigen ogen aanschouwen. Charmant ingepakt met een haarnetje, overschoenen en een hip jasje aan, kreeg ik een rondleiding door de kaasboerderij. De geitenmelk komt hier binnen en wordt verwerkt tot kaas. In speciale rijpkamers krijgt de geitenkaas zijn zachte donskorstje en wordt deze daarna verpakt voor zowel consumenten als de horeca en groothandel. Vrijwel alles gebeurt met de hand, indrukwekkend om dit proces eens te zien!

salade met linzen

Buiten koken

Met kaas vers uit de boerderij maak je natuurlijk de lekkerste salades klaar! Ik dook dan ook wat graag de buitenkeuken in de achtertuin van de Bettinehoeve in! Geitenkaas vind ik een heerlijke smaakmaker in een salade, lekker zacht en een beetje zoutig. Nog wat frisse knapperige groenten erbij en wat mij betreft hoef je daar niet veel meer aan toe te voegen. Zo wil ik elke dag wel Saladay vieren!

Dus, laat de zomer dan nu ook echt maar komen! Ik ben klaar voor lichte lunches en in de avond buiten eten. Of picknicken in het park. Of uitgebreide bbq’s met vrienden. Deze salade met linzen, groene asperges en geitenkaas past daar perfect bij! Bettine geitenkaas is verkrijgbaar in plakjes en bolletjes, in de smaken naturel en met honing.

salade met linzen

salade met linzen

Salade met linzen, groene asperges en geitenkaas

Voor 6 personen

  • 200 gr gemengde bladsla (eikenblad, rucola, veldsla etc).
  • 400 gr linzen (voorgekookt)
  • 100 gr Bettine geitenkaas bolletjes naturel
  • 1 courgette
  • 100 gr groene aspergetips
  • 150 gr blauwe bessen
  • 100 gr hazelnoten
  • 4 el goede olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 limoen

Nodig:

koekenpan om hazelnoten te roosteren, vergiet, grote saladeschaal/bord, pannetje om de aspergetips te blancheren, vergiet klein schaaltje om de dressing te maken

Bereiden:

Snij de uiteinden van de groene aspergetips. Zet een pan met water op het vuur, breng aan de kook en leg hier de asperges in. Kook ongeveer 1 minuut en schep ze dan voorzichtig uit de pan in een vergiet en spoel af met koud water. Zet apart.

Verwarm een koekenpan op het vuur, voeg geen olie toe. Rooster hier de hazelnoten even kort in. Ze zijn klaar als ze lichtbruin zijn gekleurd.

Was de courgette en snij in hele dunne plakjes.

Giet de linzen af in het vergiet en spoel nog even na met koud water.

Maak de dressing voor de salade met linzen, groene asperges en geitenkaas klaar. Hiervoor pers je het sap uit van de limoen en dit meng je met ongeveer 4 el goede olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Doe de gemengde bladsla in een grote schaal. Schep hier de linzen en courgette doorheen. Leg de aspergetips bovenop, voeg de blauwe bessen en de geroosterde hazelnoten toe. Strooi als laatste de Bettine geitenkaas bolletjes over de salade en serveer met de dressing.

Enjoy summer, enjoy Saladay!

salade met linzen

Ga jij aan de slag met dit recept voor salade met linzen, groene asperges en geitenkaas? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Deze blogpost betreft een samenwerking met Bettine geitenkaas. Lees hier mijn disclaimer.

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

1 reactie

  1. Heerlijke salade, echt weer eens iets anders. Ik heb de hoeveelheden hier en daar wat aangepast. Zeker een blijver !

Laat een bericht achter