Gezond eten op vakantie – hoe doe ik dat?!

1

Nou, de grootste inkopper zou natuurlijk zijn door direct te zeggen dat ik dat niet doe, haha! Lekker kort verhaal zou dat worden! Maar ik heb er wel iets meer over te vertellen hoor… Wij vertrekken binnenkort weer voor een paar weken naar het land van de pasta’s, pizza’s, gelati en vino. En hoewel ik tijdens de vakantie niet geniet met mate maar juist volop, hou ik er wel een beetje balans in. Gezond eten op vakantie noem ik het maar, en zo lastig is dat helemaal niet.

Ik heb het al vaker gezegd, maar mijn blog gaat niet over afvallen of over lijnen. Hoewel ik daar dus vaak genoeg mailtjes met vragen over krijg…  Maar ik wil niet op die manier met eten om gaan. Ik wil er juist van genieten! Alles moet kunnen, als er maar balans in zit. Dat is waar het bij mij om draait. Ook ik laat in de vakantie de touwtjes wel los hoor en gezond eten op vakantie hoeft van mij niet zo strikt. Maar toch doe ik het wel een beetje bewust, zonder dat ik mezelf iets ontzeg. Hoe ik dat dan doe? Lees verder!

Gezond eten op vakantie – hoe doe ik dat?!

voldoende water te drinken

Water drinken:

Net als thuis, probeer ik op vakantie altijd wel voldoende water te drinken. Zeker als het warm is, gaat dat bijna vanzelf. In de supermarkt slaan we een flinke voorraad met flessen water in en ik zorg ervoor dat ik de hele dag door wel een fles bij me heb. Naar het strand, een stadje bezoeken? Ik neem water mee! Eerder deelde ik trouwens al mijn tips om voldoende water te drinken met je. Frisdrank is sowieso verder niet aan mij besteed, dat vind ik gewoon niet zo lekker. Een sapje op zijn tijd, en een wijntje natuurlijk ook, maar vooral water drinken doe ik op vakantie gewoon precies zoals thuis!

Groenten en fruit:

Vooral fruit! Zeker in Italië is er altijd heerlijk zoet zomerfruit verkrijgbaar en dit blijft ook tijdens vakanties een van mijn favoriete tussendoortjes. Of juist bij het ontbijt. En ook lekker aan het einde van de middag! Nadat we een kleine siësta hebben gehouden, zet ik voor de meiden en mezelf graag wat fruit op tafel. Of we nemen een bakje met bijvoorbeeld druiven mee naar het strand. Zo zorg ik er op vakantie ook voor dat ik aan mijn 2 stuks fruit kom.

Op vakantie ben ik regelmatig toch wel iets te lui om te koken. Om uitgebreid te koken… We gaan regelmatig uit eten of ik flans iets makkelijks in elkaar. In Italië kun je natuurlijk heerlijke pasta’s en pizza’s eten, maar Italianen zijn ook heel creatief met groenten. Een extra groente gerecht bestellen doe ik dan ook eigenlijk altijd wel. Eten we op de camping dan bestaat onze maaltijd vaak uit een salade en een stukje vlees of vis erbij. Ik eet waarschijnlijk niet zoveel greens als thuis, maar dat komt dan later wel weer!

gezond eten op vakantie

Alles kan!

Hè getsie, ik ga nu in een hoekje zitten waar ik eigenlijk niet te dichtbij wil komen. Maar op vakantie kan wat mij betreft alles, en ik eet dan ook echt alles waar ik zin in heb. Maar ik blijf wel altijd bewuste keuzes maken en ik ga niet elke avond aan de patat. Of elke avond zo’n mega pizza bestellen. Ik blijf variëren, en ervoor zorgen dat ik ook mijn water en groenten en fruit binnen krijg. Ik wil het niet over kilo’s hebben, echt niet, maar van elke dag patat en pizza word ik uiteindelijk niet gelukkig….

Op vakantie wil ik -net als thuis! -genieten van lekker eten. Van lokale specialiteiten, van klassieke gerechten die bij het land horen, van al het lekkers dat er op kleine marktjes te krijgen is. Want daar word ik nu eenmaal heel erg blij van! Ik wil niet al te veel nadenken over eten, en zeker niet op vakantie. Ik probeer te luisteren naar mijn lijf, waar het zin in heeft en ervoor te zorgen dat ik me lekker in mijn vel blijf voelen.

Enige uitzondering in Italië zijn natuurlijk de ijsjes. Want die moeten wel elke dag. Ik ben niet voor niets in Italië….

Mijn boodschap voor de vakantie; ga gewoon lekker genieten! Maak je even niet druk over gezond eten! En wie bepaalt uiteindelijk wat er gezond is…?! Gezond eten is ook genieten van lekker eten, en pas na de vakantie de draad van bewust en balans weer op pakken. Heb een hele fijne zomer!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

1 reactie

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.