X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
kipgehakt met spinazie

Gehaktbrood van kipgehakt met spinazie

24
By Mind Your Feed on 20 januari 2014 Diner

Kipgehakt met spinazieDit gehaktbrood is eigenlijk bij toeval ontstaan. Ik had alles in huis om kiphamburgers te gaan maken, maar tijdens het mengen van het gehakt met de spinazie en het deeg, bleef het mengsel zo plakkerig, dat ik er geen gehaktballen van gedraaid kreeg…. Uit nood pakte ik toen maar het bakblik en een stuk bakpapier om een gehaktbrood te gaan maken. Het is uiteindelijk zo goed geslaagd dat ik het recept graag met jullie deel.

Ik eet de laatste tijd steeds minder vlees. Ik heb er minder behoefte aan doordat ik mijn eetpatroon heb aangepast en er steeds vaker geen trek in heb. Ik kies soms voor een vegetarische variant, zoals een vleesvervanger. Soms eet ik gewoonweg geen vlees, maar daar is de rest van het gezin het nog niet helemaal mee eens…. Vandaar dat ik op zoek ben gegaan naar variatie op het rode vlees dat hier veel gegeten werd. Te veel rood vlees is namelijk niet goed voor je, liever niet meer dan 500 gram per week. Dat is per dag zo’n 70 gram en dat is het broodbeleg en het vlees bij het avondeten bij elkaar opgeteld. In rood vlees zit het component heemijzer, dat stimuleert de vorming van schadelijke verbindingen en zou daarom darmverstoringen bevorderen. Een uitzondering geldt voor wit vlees, gevogelte (kip of kalkoen).

Ik ging dus aan de slag met kipgehakt. Om zo kiphamburgers te maken…. Niet gelukt, maar het gehaktbrood van kipgehakt was echt verrukkelijk!

Kipgehakt met spinazieIngrediënten gehaktbrood van kipgehakt met spinazie:

  • 300 gram kipgehakt
  • 100 gram spinazie
  • 1 ei
  • 3 flinke el boekweitmeel
  • 1 teen knoflook
  • 2 tl tijm
  • snuf peper

Nodig; keukenmachine, mengkom, bakblik, bakpapier

Bereiden; Hak de spinazie in de keukenmachine fijn. Doe het gehakt in de mengkom, voeg de geperste knoflook, tijm en peper toe. Kneed de kruiden door het gehakt. Voeg nu de spinazie toe en meng goed door het gehakt. Doe het ei in de kom en voeg daarna het boekweitmeel toe. Maak het geheel tot 1 bal gehaktmengsel. Bekleed het bakblik met bakpapier en ‘giet’ het mengsel in het bakblik. Het klopt dat het mengsel heel plakkerig is…. Zorg dat het gehaktbrood overal dezelfde dikte heeft.

Laat het gehaktbrood in een voorverwarmde oven in ongeveer 1 uur gaar worden. Oven op 150 graden.

kipgehakt met spinazie

Tip: dit gehaktbrood is ook heerlijk om koud op brood te eten!

Tip: voeg eventueel naar smaak meer spinazie of andere groenten toe.

Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg Mind Your Feed op Twitter | Facebook |Bloglovin

diner glutenvrij inspiratie recepten voedselzandloper
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleRisotto met rode biet
Next Article Vervangers voor melk
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kippendijen uit de oven

Makreel tartaar

Quiche Lorraine met prei

24 reacties

  1. Fia.Martignoni on 20 januari 2014 12:29

    zou het ook met diepvriesspinazie kunnen ??

    gelukkig toch gelukt een reactie te plaatsen
    Bedankt voor het recept het lijkt me lekker

    Reply
    • Mind Your Feed on 20 januari 2014 15:47

      Diepvries spinazie is veel vochtiger dan verse spinazie. Als je diepvries spinazie wilt gebruiken, zou ik de spinazie eerst helemaal laten ontdooien. Het best in een zeef of vergiet, zodat het vocht weg kan lekken. Daarna nog even goed droogdeppen met wat keukenpapier.

      Laat je weten hoe het smaakte?!

      Reply
  2. Simone on 21 januari 2014 11:47

    O daar is ie!!! Dat ziet er inderdaad superlekkker uit Reny! Ga het misschien vanavond wel maken!

    Reply
    • Mind Your Feed on 21 januari 2014 13:14

      Laat je weten hoe je het vond? 😀

      Reply
  3. junglefrog on 22 januari 2014 13:35

    Was erg lekker en ik heb er net een foto van gemaakt. Online op 1 februari… 😉

    Reply
    • Mind Your Feed on 22 januari 2014 13:50

      Leuk Simone! 😀 Benieuwd naar jouw foto, vast weer prachtig 😀

      Reply
  4. puursuzanne on 27 januari 2014 10:39

    Oeeee lijkt me heerlijk 🙂

    Reply
  5. Pingback: De budget challenge - rond komen met € 1,50 per persoon - simoneskitchen.nl

  6. Pingback: The budget challenge - eating dinner for 1,50 per person - simoneskitchen.nl

  7. Desiree on 16 maart 2014 14:10

    Ziet er heerlijk uit maar kan het ook met spelt of amandelmeel?

    Reply
    • Mind Your Feed on 16 maart 2014 14:32

      Ik gebruik boekweitmeel zodat het glutenvrij is. Wanneer je speltmeel gebruikt is het niet meer glutenvrij. Amandelmeel heeft een andere structuur, maar is wel glutenvrij. Probeer het gewoon eens met een ander meel, creativiteit kan soms zoveel lekkers opleveren!

      Reply
      • dmegen1 on 16 maart 2014 14:37

        Ik probeer het met speltmeel. Dank je wel weer voor het geweldige recept.

        Reply
        • Mind Your Feed on 16 maart 2014 14:55

          Graag gedaan! Enjoy!

          Reply
  8. Andrea on 17 maart 2014 17:26

    Ziet er heerlijk uit, maar kipgehakt….. koop je dat in de winkel? Kan je dat ook zelf maken, bv. door het te koken en fijn te maken?

    Reply
  9. Desiree on 24 maart 2014 20:30

    Welke maat bakblik moet je ongeveer hebben?

    Reply
    • Mind Your Feed on 24 maart 2014 20:58

      Mijn bakblik is 25 cm maar die zit niet vol! Iets kleiner zou dus ook kunnen.

      Reply
      • Desiree on 24 maart 2014 21:32

        Thanks

        Reply
  10. Desiree on 25 maart 2014 19:19

    Gemaakt met speltmeel, was heerlijk. Nog bedankt voor het recept.

    Reply
  11. Maartje on 28 september 2014 10:32

    Ziet er goed uit! Wat eet jij nog naast dit brood bij het avondeten?

    Reply
  12. Chris on 3 augustus 2015 10:43

    Hoi Reni
    ik heb een tip om van onhandelbaar kippengehakt toch balletjes te draaien. Ik las het ooit in een foodblog en het werkt! gewoon je handen onder de kraan houden en draaien maar, telkens weer met natte handen je balletjes vormen.

    Reply
  13. Liesbeth on 5 augustus 2015 17:46

    Lijkt me super lekker! Hoelang kun je dit bewaren?

    Reply
  14. Anke on 11 oktober 2015 17:56

    Ik heb dit recept exact gevolgd, maar vind het resultaat tegenvallen.
    Flauwe hap en bleef erg plat.
    Ik ben uitgegaan van ongekruid gehakt, was dat mijn fout?

    Reply
  15. Monique on 30 december 2015 17:08

    Wat een verrukkelijk recept, en ook nog eens gezond. Ik heb iets meer spinazie toegevoegd, 130gram.

    Reply
  16. Helma on 14 februari 2017 16:43

    Ik heb het al een keer gemaakt, smaakte goed! Zou je de helft ook kunnen invriezen en later weer opwarmen?

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
7 mei 2025

Kippendijen uit de oven

3 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #19 – 2025

26 april 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #18 – 2025

19 april 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #17 – 2025

18 april 2025

Mocktail recept met wortelsap, sinaasappel en gember

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....