Hét grote MYF jaaroverzicht 2014

4

MYF jaaroverzicht 2014Oh, oh, oh wat is het jaar weer voorbij gevlogen! Ik bedoel, het is alweer eind december! Zeker in deze laatste maanden gingen de weken als sneltreinen voorbij. En ineens zitten we op de laatste dag van het jaar. Voordat we 2015 ingaan is het altijd een mooi moment om terug te blikken op het afgelopen jaar. Ik heb echt enorm veel plezier gehad met het maken van deze blogpost, want ik heb 2014 weer helemaal opnieuw meegemaakt. Het was een geweldig, heerlijk en bijzonder jaar! Het leek me wel leuk om een jaaroverzicht van 2014 te maken. Aangezien ik nog niet genoeg berichten online heb staan om een Top 2000 te maken, lees je in het grote MYF jaaroverzicht 2014 van maand tot maand hoe het er aan toeging op de blog, maar vooral ook achter de schermen. Ik vind het vooral heel leuk om te zien wat de ontwikkeling van mijzelf én Mind Your Feed is geweest in het afgelopen jaar! Lees je mee?

Hét grote MYF jaaroverzicht 2014

Januari:

In januari bestond mijn blog pas 4 maanden en als ik terug kijk, dan zie ik dat ik mijn eigen stempel er nog niet helemaal op gedrukt had. Als ik de artikelen terug lees, dan weet ik nog goed dat ik nog een beetje onzeker was. Waren mijn teksten wel leuk, mijn recepten lekker, mijn foto’s wel mooi? En dat ik vooral de achtergrondartikelen altijd lastig vond om te publiceren. Wat nou als iemand daar een hele andere mening over had? Ik ben daarin behoorlijk gegroeid in het afgelopen jaar, zeker wat betreft de foto’s, maar ook is Mind Your Feed echt nu helemaal naar mijn zin en is de onzekerheid weg. Super leuk; in januari kwam ik in de krant (AD) met mijn blog!

Het recept voor boekweit wraps dat ik in deze maand online zette, staat op nr. 27 van mijn best bekeken artikelen van 2014.

Februari:

In februari blogde ik enthousiast verder en zette ik veel nieuwe berichten online. Op 24 februari was (ben) ik jarig en ik maakte een blog maken met allemaal gezonde verjaardagstaarten. Nog dagelijks wordt deze blogpost druk bezocht en het staat op nr. 3 in mijn best bekeken artikelen. Ik ging op wintersport met mijn lieve familie en had een heerlijke week in de sneeuw. En natuurlijk at ik een groot stuk (niet zo gezonde!) chocoladetaart!

MYF jaaroverzicht

Maart: 

Pas rond maart, na een half jaar bloggen, had ik het idee dat ik mijn draai gevonden had. Ik vond het altijd super leuk om verschillende foodblogs te volgen en het leek me altijd al geweldig om zelf ook aan de slag te gaan. Maar het begin was  wel zoeken…. Ik weet nog dat ik me in maart steeds relaxter voelde over de berichten die ik op mijn blog zette. Wel stoorde ik me enorm aan de foto’s op mijn blog. Ik vond ze zelf niet mooi genoeg en ik vind het zo belangrijk dat foto’s aanspreken, dat ze uitnodigen om een recept te gaan maken. Ik besloot dan ook een workshop fotografie en styling te volgen mijn Simone (van Simoneskitchen.nl) en Alexandra (van Alexstyling) en dat was echt zo leerzaam!

Het best bekeken recept uit die tijd is de havermout met blauwe bessen, nog steeds 1 van mijn favoriete ontbijtjes! Ook stond in maart de eerste MYF winactie online!

April

In april begon ik met de serie Het eetdagboek van… waarin ik zelf als eerste bijhield wat ik zoal at op een dag. Deze serie was heel populair, veel van jullie vonden het maar wát leuk om bij iemand anders op zijn bordje te kijken… Waarom de serie gestopt is weet ik eigenlijk zelf niet…oeps…misschien blaas ik hier in 2015 wel nieuw leven in!

Qua recepten kwam er in april niet veel spannends online, maar dat kwam ook vooral omdat ik mij zelf niet zo top voelde. Ik zat niet lekker in mijn vel en alles was een beetje teveel geworden. Ik besloot om voor mezelf te kiezen en even rust te pakken. Er kwamen weinig nieuwe blogs online, maar ik vond het wel even goed. Ik had geen energie meer om regelmatig te bloggen en maakte tijd voor offline leuke dingen, zoals een paar dagen naar Parijs met mijn lieve vriendin.

MYF jaaroverzicht

Mei

Door te accepteren dat het zo ging zoals het ging, kwam de rust weer terug. Mijn blog stond op een laag pitje en dat was ook aan mijn bezoekerscijfers te merken. Het deed me niet zoveel. Ik vind het namelijk te gek om te merken dat ik bezoekers heb en uiteraard is het leuk dat het er steeds meer worden. Maar als het niet zo is, dan is het niet zo, ik wil daar niet heel panisch mee omgaan. Wel bedacht ik mijn meesterlijke borrelbrood met olijven, dat echt nog steeds dagelijks bekeken wordt en dat ik al zoveel keren op de borreltafel gezet heb!

Juni

Soms moet je even stilstaan om weer verder te kunnen. Mind Your Feed onstaat niet vanzelf, ik werk daar heel hard voor, maar ik vind wel dat ik dat met passie moet blijven doen en niet omdat ik van mezelf iets ‘moet’. Mind Your Feed is niet mijn (fulltime) baan, het is nog steeds een uit de hand gelopen hobby en daar wil ik plezier aan beleven! Dat besef kwam in juni echt goed binnen en dus vond ik weer de energie en het enthousiasme om verder te gaan met bloggen.

Qua recepten kreeg mijn blog een iets andere inslag…. Ik wilde er meer van mezelf in laten zien, meer laten zien hoe ik echt eet en dat Mind Your Feed dus ook een afspiegeling van mijzelf is. Want het feit is dat ik best van een stuk kaas hou, of een glas wijn op z’n tijd, of een stuk chocola. En als ik een cake gebakken heb en ik proef, en ik denk direct ik mis de suiker, dan zet ik het recept niet online. Want als iets suikervrij is, maar niet te eten, dan wil ik het recept niet online hebben…

In juni verscheen het best bekeken artikel van 2014! Nog steeds dagelijks zie ik dat er via Google bezoekers komen voor mijn stuk over Ontbijten zonder brood. Dit artikel is ook de inspiratie geweest voor mijn boekje Natuurlijk ontbijten.

MYF jaaroverzicht 2014

Juli

Ik had mijn draai inmiddels helemaal gevonden, de zin en energie was weer terug. In juli kwam het recept voor spelt eierkoeken online, die heel enthousiast door veel mensen werden gebakken! Ik werd zo blij van de foto’s die ik van iedereen toe gestuurd kreeg! Deze zomer bleef ik thuis, geen vakantie voor mij, want in november stond nog een trip naar Bali op het programma.

Augustus

Er kwam een nieuwe rubriek, de Healthy Food News rubriek. Want ik ontvang regelmatig persberichten en nieuwe producten en daar wilde ik toch wat mee doen. Ook gaf ik een mini cursus over de functie van de lever en de (on)zin van detoxen. Dit soort artikelen wil ik in 2015 weer vaker schrijven! En ik zette een artikel op de blog over wat je allemaal met havermout kunt doen, ook 1 van de meest bezochte blogposts van dit jaar. Verder was ik veel buiten te vinden, lekker het terras op of naar het strand. Ik ben zo graag buiten in de zomer!

September

Deze maand stond in het teken van de #30voeljefit challenge, die ik samen met Puur Suzanne, Eet het Beter en Sanne van Paassen organiseerde. Doel was om na de zomer in 30 dagen weer lekker fit te zijn. We deelden tips, informatie over gezond eten en heel veel recepten. Super leuk om te doen en om zoveel mensen te inspireren. In januari 2015 start weer een nieuwe challenge, doe je mee? Aanmelden kan via de Facebookgroep, of door onze blogs te volgen.

#30voeljefit challenge

Oktober

Oktober was de grote Mind Your Feed feestmaand! Mijn blog bestond 1 jaar (en 1 maand…) en dat werd groots gevierd met superleuke winacties. Ik voelde me Sinterklaas die te vroeg in het land gekomen was, ik mocht zulke mooie cadeaus weggeven.

Ik merk toch steeds weer dat de zoete (bak)recepten het best bekeken worden. Blijkbaar willen jullie ook gezond snoepen, en doen jullie niet aan de 20% waarin je lekker geniet van niet zo gezonde dingen. De appeltaart met speltmeel werd door veel mensen gemaakt!

In oktober verscheen ook mijn boek Natuurlijk ontbijten! Ik bundelde meer dan 30 ontbijtrecepten en de eerste druk was binnen 1 week uitverkocht. Super trots was (en ben!) ik en ik heb al plannen om in 2015 met nieuwe delen uit de serie Natuurlijk! uit te komen.

November

In november was ik heel erg druk met mijn vakantie, samen met man vertrok ik voor 2 weken naar Sanur, Bali. Heel erg veel mooie gastblogs verschenen er deze maand, waardoor je mij niet hoefde te missen. Vakantie zonder kinderen, alleen met z’n tweetjes, dat is iets dat ik vaker wil gaan doen. Want wat waren die weken op Bali heerlijk! Ik volgde ook nog een cooking class en nam het recept voor Balinese loempia’s mee naar huis.

MYF Jaaroverzicht 2014

In november maakte ik ook de plannen met Linda om samen een #happyhealthychristmas te vieren. Het resultaat daarvan heb je in december kunnen zien!

kerstrecepten 2014

December

En toen kwam de laatste maand van het jaar. Super hectisch, maar super leuk! We vierden Sinterklaas en Kerst, met alleen maar heel veel recepten op de blog. En tussendoor probeerde ik een beetje normaal te doen met boerenkool met kip en pastinaak en een Indonesisch gehaktbrood (ja, de Bali vibes waren nog niet vertrokken!) Deze maand heb ik voor het eerst dagelijks geblogd, en dat was een heleboel werk, maar ook heel leuk om te doen! En het smaakt naar meer…

Want ja, ik vind het super om te zien dat zoveel mensen blij worden van mijn recepten, informatie en ook persoonlijke blogs. Dus voor 2015 gaat er vooral meer van dat alles komen! Ik ben nooit zo van de voornemens, maar door jezelf doelen te stellen, is het wel makkelijker om ze te verwezenlijken. Ik stel mezelf tot doel in 2015 dat – zolang de passie er blijft – ik Mind Your Feed naar het volgende level wil tillen. Andere plannen voor 2015 liggen ook al klaar, waaronder meer aandacht voor de little feed, heel veel nieuwe recepten, workshops, eindelijk een echte nieuwsbrief en een nieuw boek!

Ik vind het ook leuk om te zien hoe Mind Your Feed qua bezoekers gegroeid is in 2014. In januari wisten 4.000 unieke bezoekers mijn blog te vinden en dat vond ik nogal wat toen! Nu in december 2014 staat de teller op ruim 21.000 unieke bezoekers, wow! Dat is een groei van 500%! Te gek, ik ben zo blij dat ik zoveel mensen kan inspireren! Voor 2015 ga ik daar vooral mee verder, en nog een beetje meer.

Lieve lezer, ik wens je een geweldig mooie jaarwisseling! In 2015 zien we elkaar weer hier op Mind Your Feed! Geniet, live, laugh and eat healthy!

MYF jaaroverzicht 2014

Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

 

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

4 reacties

  1. Geweldig Reny, wat een werk heb je verstouwd!
    Je bent een leuk, puur mens met een prachtig blog, ga zo door!
    Wens je een goed en liefdevol nieuwjaar!

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.