Mexicaanse gehaktschotel

1

Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar ik vind het altijd zo moeilijk om te kiezen wat ik wil eten in de dagen tussen Kerst en Oud en Nieuw. Met Kerst heb ik zo heerlijk en uitgebreid gegeten en dan wil ik in de dagen tot aan Oud en Nieuw eigenlijk een beetje gezond eten en rustig aan doen. Maar tegelijkertijd ben ik in een soort feeststemming en moet ik ook niet denken aan aardappels met groenten en vlees. Daar staat mijn hoofd echt niet naar, ik wil een feestelijke maaltijd op tafel! En daar vind ik wraps altijd heel erg geschikt voor. Lekker veel verschillende schaaltjes op tafel en zelf je maaltijd samenstellen, dat is toch hartstikke leuk! Mijn Mexicaanse gehaktschotel vormt altijd de basis bij onze wrap maaltijden. Deze keer maakte ik de Mexicaanse gehaktschotel met glutenvrije wraps van Schär. Zo kun je ook wanneer je glutenvrij moet of wilt eten, genieten van dit recept.

Deze Mexicaanse gehaktschotel is een ideaal gerecht als je toch wat extra groenten wilt toevoegen aan de maaltijd. In de gehaktschotel kun je namelijk lekker veel groenten kwijt en zo vind ik dit recept toch helemaal passen bij Mind Your Feed. Zeker in deze dagen waar het nogal eens bij inschiet om voldoende groenten te eten, kun je zo een beetje compenseren. Een wrap opbouwen is al een feest op zich, meestal begin ik met een flinke laag spinazie of salade, daarna een lepel van de Mexicaanse gehaktschotel, en daarna nog wat Griekse yoghurt of zelfgemaakte tomatensalsa. En natuurlijk nog wat geraspte kaas on top!

Vroeger kruide ik mijn gehaktschotel met een kant en klaar mix…. Die zijn sinds een aantal jaar de deur uit, want zelf kruiden is net zo makkelijk. Schrik dus niet van de ingrediëntenlijst hieronder, om een gerecht helemaal zelf klaar te maken heb je soms wat meer nodig dan wanneer je voor een makkelijk zakje kiest. Ik gebruikte glutenvrije wraps van Schär, handig als je glutenvrij wilt of moet eten. De wraps zijn ook lactosevrij, maar zijn wel gezoet.

Mexicaanse gehaktschotel

Mexicaanse gehaktschotel

Voor 4 personen:

  • 4 glutenvrije wraps van Schär (of meer….!)
  • 300 gr rundergehakt
  • 2 uien
  • 1 paprika
  • 2 wortels
  • 1 courgette
  • 2 prei
  • 2 tomaten
  • 1 pot bruine bonen
  • 1 klein potje mais/doperwtjes
  • blikje tomatenpuree
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 tl oregano
  • 1 glas witte wijn
  • 100 ml water
  • peper en zout
  • geraspte kaas
  • 250 gr spinazie / sla
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • kokosolie

Nodig: stoofpan of hapjespan met dikke bodem, vijzel of keukenmachine

Bereiden: Plet de knoflook, pel het schilletje eraf en snij in kleine stukjes. Snij de rode peper fijn (verwijder ook de zaadjes als je niet van pittig houdt!). Snij ook 1/4 van de rode paprika in kleine stukjes. Doe de knoflook, peper en paprika in de vijzel en plet, draai en schaaf de ingrediënten tot een salsa. Schep nu de tomatenpuree er doorheen, voeg een snuf peper en zout toe en doe ook de oregano erbij.

Maak de uien schoon en snij fijn. Maak de groenten schoon en snij de rest van de paprika, de courgette, de wortels, de prei en de tomaten in kleine blokjes, ringen en stukjes. Verwarm wat kokosolie in de pan en voeg de uien toe. Bak de uien glazig en doe dan het gehakt in de pan en bak mee. Wanneer het gehakt gaar begint te worden, voeg je de groenten toe. Bak even mee op hoog vuur, voeg het glas wijn toe en laat ongeveer 10 minuten pruttelen. Schep dan de salsa in de pan en voeg nog 100 ml water toe. Laat 15 tot 20 minuten zachtjes koken.

Spoel de bruine bonen en de mais af onder lauw water en voeg toe aan het gehaktmengsel. Laat nog ongeveer 5 minuten mee warmen.

De wraps maak je warm in een droge koekenpan met een deksel erop. Zet de pan op het vuur en laat warm worden. Doe nu de wraps erin en leg een deksel op de pan, zet het vuur laag en laat de wraps langzaam warmen. 2 a 3 minuten is voldoende.

Doe de spinazie of sla in een schaal, de geraspte kaas in een bakje en de Griekse yoghurt ook in een bakje. De Griekse yoghurt kun je eventueel nog aanmaken met wat kruiden, maar ik vind het naturel het lekkerst! Zet dit samen met de Mexicaanse gehaktschotel op tafel. Fiesta en la mesa!

Mexicaanse gehaktschotel

Mexicaanse gehaktschotel

Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

MYF_sponsored

 

 

 

 

Lees mijn disclaimer.

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

1 reactie

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.