Lekker eten op vakantie!

3

Elk jaar rond deze tijd komt er weer de grote vraag: Waar gaan we dit jaar naartoe op vakantie?…En elk jaar is dat een vraag die ik moeilijk te beantwoorden vind. Ik heb zo mijn favoriete plekken om naartoe te gaan, maar ik wil ook nieuwe bestemmingen ontdekken. Er zijn zoveel mooie plekken in de wereld om naar af te reizen! Het antwoord op deze belangrijke vraag is voor mij ook afhankelijk van wat er gegeten kan worden in het land waar we naartoe gaan. Want lekker eten op vakantie, dat vind ik een must!

Als we bedenken waar we naartoe willen gaan, dan ga ik vaak als eerste op zoek naar de traditionele gerechten van mijn bestemming. Wat eten de locals als ontbijt, waarmee lunchen ze, wat zijn de specialiteiten voor het diner? En, hoe is het met de wijn, komen er goede wijnen uit het to be vakantieland? Verse vis uit de zee is en blijft een van mijn favorieten op vakantie, en natuurlijk eet ik die aan de boulevard, het liefst met mijn blote voeten in het zand. Is er lekker eten te krijgen, dan kun je er vast ook fijn vakantie vieren, zo is mijn redenatie. Dit jaar zijn we er nog niet helemaal uit… De twijfel is tussen Denemarken en Portugal. Verse vis kun je vast op beide plekken krijgen….

Lekker eten op vakantie

Lekker eten op vakantie

Als ik denk aan een vakantie in Portugal, dan is het scenario van de blote voeten in het zand iets realistischer denk ik, qua temperatuur dan… Van wat ik weet van de Portugese keuken, komen er eenvoudige maar smaakvolle gerechten op tafel. In elke streek valt wel een eigen specialiteit te ontdekken en omdat het land aan zee ligt en er meerdere rivieren doorheen stromen, is er dus volop verse vis te krijgen. In de Algarve (het Zuiden van Portugal) staan bijvoorbeeld vooral tonijn en sardines op het menu, terwijl in het midden van Portugal de bacalhau weer vaker op de kaart staat. Bacalhau is echt dé nationale vis van Portugal. Er wordt zelfs gezegd dat er zo’n 365 recepten met bacalhau zijn, voor elke dag dus een andere versie! Maar ook voor de niet visliefhebbers (lees: mijn lief) moeten we wat lekkers kunnen vinden. Ik las al over guisado, een stoofschotel met vlees of kip, of over cataplana, volgens mij de Portugese versie van paella. 

Klinkt goed! Past eigenlijk wel bij mijn manier van eten, lekkere eenvoudige gerechten, zonder al te veel poespas. Wanneer ik vakantie vier, ben ik trouwens meer bezig met bewust genieten dan met bewust eten. Die balans komt wel weer als we thuis zijn, zo belangrijk vind ik het niet om heel gezond te kunnen eten als ik op reis ben. Ik kies vaak wel mijn momenten uit om even een extra shotje groente of fruit te scoren, en verder ben ik vooral bezig met genieten. Een groot pluspunt aan Portugal is wat mij betreft ook wel de zon en de temperatuur, daar kan ik ook altijd heel blij van worden op vakantie!

Lekker eten op vakantie

Natuurlijk nemen we de Little Feed ook mee naar restaurants!

Een paar jaar geleden was ik samen met een vriendin in Portugal en aten we elke avond op de boulevard. Het was een echte meidenvakantie, even los van de hectiek van het gezin en samen lekker luieren en vooral genieten van de lokale specialiteiten. Een van de gerechten die mij het meest is bijgebleven, en waar ik af en toe nog steeds naar verlang, is de bachalhau com natas (stokvis in room). Heerlijk met een glas witte wijn erbij! Ik heb het originele recept inmiddels doorgekregen van mijn aangetrouwde nicht (met roots in Portugal!) dus je kunt het binnenkort verwachten hier op de blog. Andere lekkernijen die we toen aten, waren de kleine typisch Portugese roomgebakjes, de Pastel de Nata. Niet heel erg gezond, maar het was dan ook vakantie.

Ik hou je de komende tijd op de hoogte van de ontwikkelingen. Ik zal recepten gaan koken uit beide keukens en nog wat meer research gaan doen. Recepten worden uiteraard gedeeld, dus geniet lekker mee met mijn voorpret! Ik denk dat die Pastels de Nata als eerste aan de beurt zijn…. Oh, en ik ben natuurlijk niet de enige die wat te zeggen heeft over onze bestemming, mijn lief mag ook meebeslissen. Dus wie weet komen er nog wel wat potentiële vakantiebestemmingen bij in de komende weken!

Lekker eten op vakantie

Ben jij ook de zomervakantie al aan het plannen? En, vind jij lekker eten op vakantie ook zo belangrijk? Ik ben benieuwd naar je reactie!

Wil je mijn tips voor een happy healthy lifestyle in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

3 reacties

  1. Wat leuk. Wij gaan van de zomer naar Oostenrijk maar veel verder dan de Wiener Schnitzel kom ik niet haha..die overigens wel super lekker is. Oh nee tussen de middag aten we ook nog wel eens Kaisserschmarren of een Kermknodel met puntjes op de o 🙂 Ik zal me er eens in gaan verdiepen.

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.